”kokosnötsskålar”

Det där med att bjuda på sig själv… Vi postar de bästa bilderna på Instagram, struntar i att lägga upp den där bilden där vinkeln blev ofördelaktig. Och vi fyller våra flöden med perfekta middagar, lyxiga utlandsresor och mysigt häng med barnen i perfekta inredda och städade rum…

Detta stämmer sällan överens med verkligheten. Så jag tänkte bjuda på 5 saker som jag inte är superstolt över. Senaste listan var 20 onödigt vetande om mig, en väldigt rolig lista tycker jag!!

Så här kommer 5 saker du (förmodligen) inte visste om mig. Några lite mer seriösa och jobbiga, endel jag aldrig trodde jag skulle erkänna!!

 

1. Hypokondriker deluxe

Jag är sjukligt hypokondrisk. I mitt huvud har jag har nog haft alla sjukdomar man kan ha. Jag har kollat knutor i armen, låtit en läkare manuellt känna efter knölar i brösten, jag har röntgat halsen då jag trodde jag hade en cysta osv osv. Detta tror jag bottnar i att jag fick söka hjälp hos 8 läkare innan de upptäckte mitt ljumskbråck. Men enligt min läkare beror hypokondri ofta på stress. Vilket kan vara rimligt.

 

2. Språk. Say what?!

Jag är urkass på språk. Just nu sitter jag och försöker hets-lära mig Indonesiska ordentligt. Men tanke på de totala antalen år jag spenderat i detta land borde jag kunna det flytande vid det här laget! För att ett ord ska fastna måste jag hitta på en story om ordet:

Tack: Terima kasih. Detta blir: “Tear up my car seat”, ja då blir man inte så glad, TACK för den.
Sked: Sendok. “Sen då?” (När man fått soppa, som man äter med SKED och såklart vill ha mer mat pga inte mätt) osv…

Någon som känner igen sig?

 

Och den där geografin…

Jag har aldrig varit mer norr ut än Falun. Om det ligger mer norr än sälen. Jag har absolut noll koll på geografin och trodde tills för några år sen att Stockholm låg i mellersta Sverige och Åre ungefär i längst norr upp. Pinsamt.

 

Skämskudde, tack (Eller inte <3)

Jag är HELT FAST i den turkiska dramaserien Paramparca på SVT. Så har du massa tid över: Sök på “Förväxlingen” på SVT play så har du att göra i dryga 60 timmar.

 

“Men du snusar väl inte?!”

Nej. Inte längre. Jag slutade snusa i våras. Och ja, FY vad många som påpekade detta. VA??!? snusar du? Jag vet. Helt orimligt. Men det gjorde jag. Jag hade ett fruktansvärt stressigt år förra året och snittade 4 timmars sömn, ingen träning och massa jobb. Snuset hjälpte mig att varva ner. Kan inte riktigt förklara, men det kändes skönt. Men när vi kom hem från Bali efter 10 dagar utan stress bestämde jag mig för lägga ner helt. Och nu är jag 100% snusfri! Så nöjd över det!

 

Gillar du sidan? Följ mig gärna på Facebook, Bloglovin’ eller Instagram

 

 

16 kommentarer

  1. Kan du berätta mer om dina tankar/upplevelse kring utbrändhet som du nämnde i ett tidigare inlägg att du haft?
    Nu har jag inga barn men har hört att barn = sömnbrist tex. Men vad berodde det på i ditt fall och hur har din syn på hälsa förändrats eller inte under åren??

  2. Sjukt kul lista!! blir nästan “förvånad” över att ni offentliga också har laster o så (vilket ni självklart har), bra att bli påmind om att ni är precis som alla andra 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*