”kokosnötsskålar”
hälsokapslar

Har du testat att göra din egna hälsokapslar? Ett bra alternativ när man inte är sugen på en vetegrässhot eller har svårt att få i sig så mycket gurkmeja man önskar varje dag.

Det låter jobbigare än vad det faktiskt är. Man behöver inte låsa sig till de tre hälsokapslar jag listat här, utan man kan göra dem med till exempel chlorella, spirulina eller tex blåbärspulver. Tomma kapslar hittar man i hälsokostbutiken eller på nätet, sen är det bara att öppna och fylla.

 

hälsokapslar

Gurkmeja

Gurkmejan har blivit väldigt populär på senaste. Den illgula lilla roten sägs vara antiinflammatorisk, stärka immunförsvaret, öka insulinkänslighet och reglera blodsockernivån samt driva ut gifter ur kroppen. Tillsätt lite svartpeppar för extra bra upptag av gurkmejan. Testa även att använda gurkmeja i hälso-shotten Jamu eller i en Golden Latte.

Tips! Rör ihop en klick kokosolja med gurkmejapulver och borsta tänderna för ett vitare leende. Låt verka några minuter innan du sköljer och gör rent tänderna. 

 

Vetegräs

Vetegräs är fyllt med mängder med mineraler, tex magnesium, kalium, kalcium, jod, selen, järn och zink. Den är även rikt på klorofyll som sägs bland annat stödja produktionen av röda blodkroppar, rena levern, bidra till ett starkt immunförsvar och förhindra bakterietillväxt.

 

Aktivt kol

Perfekt om man har ätit något dåligt eller känner sig allmänt konstig i magen. Vi har alltid en förpackning aktivt kol nära till hands när vi reser. Jag tar 2-3 kapslar tillsammans med mycket vatten, 3 gånger om dagen. (Dessa är alltså inget man tar varje dag, utan vid behov.)

Tips! Även aktivt kol kan ge vitare tänder. Blanda en klick kokosolja med kol, borsta, låt verka, skölj och rengör tänderna ordentligt.

 

hälsoshot

På Bali har dom fattat grejen med hälsa. Innan frukost blev jag serverad denna fantastiska bricka. Med samma innehåll som i kapslarna: gurkmeja, vetegräs och aktiverat kol.

 

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

12 kommentarer

    1. Jag har köpt med mig mitt från Bali. Gjort från kokosnötter eller kokosträ har jag för mig. Så har inget bra tips på vart du hittar det bästa i Sverige. Någon annan som vet kanske?

      // Cecilia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*