Morotskaka paleo glutenfri

Denna morotskaka paleo blir väldigt saftig och god! Perfekt att baka en dag innan och ha i kylskåpet. Botten är fri från spannmål och gluten och frostingen är mjölkfri – så den passar alla! Vill man bara göra en glutenfri morotskaka kan man så klart köra vanlig frosting med cream cheese.

 

Morotskaka Paleo

3 ägg
1 dl kokosolja
3 dl grov-riven morot
Saften ut 1/2 citron (ca 1-1,5 msk)
0,5 dl agavesirap, kokossirap eller honung
4 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk nejlika
1 tsk havssalt
1 näve hackade valnötter

Frosting
1 burk kokosmjölk
0,5 dl kokosolja
3 msk agavesirap
Rivet skal från citron och ev lite extra lime

 

Morotskaka paleo glutenfri

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.  Klä en springform med bakplåtspapper i botten och smörj kanterna och stö på riven kokos eller mandelmjöl.
2. Rör ihop alla torra ingredienser.
3. Rör ihop rivna morötter med ägg, smält kokosolja, citronsaft och sötning. Blanda ihop med de torra ingredienserna.
4. Häll i formen och grädda i ca 40 minuter.
5. Dags att göra frosting. Smält kokosoljan och låt svalna. Vispa ihop med det översta vita ur kokosmjölksburken, agave och rivet citron- och limeskal.
6. När kakan är klart, låt svalna och bred på frostingen.

Blir det några bitar över, förvara i kylskåp.

 

Morotskaka paleo glutenfri

 

Gillar du sidan? Följ mig gärna på Facebook, Bloglovin’ eller Instagram

 

Total
80
Shares

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

7 kommentarer

  1. Hej! I helgen hade jag tänkt baka en vanlig morotskaka, är tyvärr ingen bra bagare och hade tänkt byta ut socker mot kokos socker bara för att undvika sockret men så la du upp detta recept måste göra detta istället! Slipper jag även gluten. Tack så mycket för din blogg! Ska även göra en lista med mina mål i helgen! Kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close