glutenfria peanut butter cookies

Supersnabba, glutenfria peanut butter cookies

av Cecilia Folkesson

Börjar tröttna på vabruari nu. Barnens sjukdomar avlöser varann och nu är det Otis tur.

Barnen ville baka kakor så vi gjorde peanut butter cookies tillsammans. Jordnötskakorna är supersmidiga att svänga ihop! Få ingredienser, inget gluten, men dock endel honung. Så om du försöker skippa sockret, klicka bort detta inlägg. Snabbt.

 

glutenfria peanut butter cookies Jordnötskakor

glutenfria peanut butter cookies

(ca 10 st)
1 dl naturellt jordnötssmör (utan socker och salt)
1 dl salta jordnötter
2 ägg
0,5 dl honung
1 tsk vaniljpulver

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
Lägg jordnötterna i en handduk och torka bort lite av saltet.
Hacka nötterna grovt och rör ihop med resten av ingredienserna.
Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda 10-15 minuter.

 

glutenfria recept naturlig mat

Receptet kommer från Ärlig Mat. En bok med massa goda, nyttiga och inspirerande recept på naturliga råvaror. Den kommer få en given plats i köket när lite extra inspiration behövs.

 

Gillar du sidan? Följ mig gärna på Facebook, Bloglovin’ eller Instagram

Du kanske även gillar detta

5 kommentarer

ISA 20 februari, 2016 - 17:55

omg. Rätt gott det där lät då! :))

Svara
Malin 26 februari, 2016 - 22:10

Sonen och jag provade. Av vår smet gick det inte att klicka kakor, allt flöt ihop. Andra plåten (gjorde dubbel sats pga kalas i morgon) har vi hällt smeten i bullformar.
Vad gjorde vi för fel tro?

Svara
Cecilia Folkesson 27 februari, 2016 - 11:28

oj, vet inte? Vad hade ni föt jordnötssmör? crunchy hade vi. Inte lika rinnigt.

Svara
Maria Nyström 11 februari, 2017 - 16:56

Ska jag använda flytande honung eller vanlig?

Svara
Cecilia Folkesson 13 februari, 2017 - 13:27

Jag använde vanlig, men flytande går också bra 🙂

/ Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More