Frukosttips: chiapudding med spirulina. Denna gröna chiapudding blir extra god med smoothie-topping, nötter och kokos. Gör gärna chiapuddingen kvällen.
Chiapudding med spirulina
2 msk chiafrön
1,5 dl kokosmjölk eller annan nötmjölk
0,5 tsk spirulinapulver
1 nypa vaniljpulver
Gör så här:
Blanda allt noga och ställ i kylen några timmar eller över natten. Om puddingen blir för tjock, rör i lite mer nötmjölk.
Smoothie-topping
0,5 fryst banan
1 rått ägg
1 näve frysta jordgubbar
1 näve fryst mango
Pressad citron
Gör såhär:
Stavmixa banan, ägg, jordgubbar och mango. Smaka av med pressad citron. Du vill ha denna smoothien tjock och krämig, men blir den för kall och hård, späd med lite vatten eller nötmjölk. Servera tillsammans med chiapuddingen och toppa med mandlar och kokosflingor.
Fler recept:
3 x chiapudding
30 glutenfria frukostar
Smoothiebowl med björnbär
Gillar du sidan? Följ mig gärna på Facebook, Bloglovin’ eller Instagram
1 Kommentar
Hej!
Ser fantastiskt ut. Kan man ta spirulina under graviditet?
/Maria