Ekologiska-natpasar

Chiapuddning kan göras i många olika varianter. Här kommer recept på mina 3 favoriter:

chiapudding

Chiapudding med kardemumma och vanilj
2 msk chiafrön
1,5 dl mandelmjölk
1 krm kardemumma
1 knivsudd vaniljpulver

Blanda noga och ställ i kylen några timmar. Om puddingen blir för tjock, rör i lite mer nötmjölk. Mjölken kan bytas ut mot annan nötmjölk. Servera med med hackade nötter, bär, kokos och nötmjölk.

 

chipudding_3

Kryddig Chiapudding 
2 msk chiafrön
1,5 dl cashewmjölk
1 knivsudd kanel
1 knivsuddingefära
1 knivsudd kardemumma

Blanda noga och ställ i kylen några timmar. Om puddingen blir för tjock, rör i lite mer nötmjölk. Mjölken kan bytas ut mot annan nötmjölk. Servera med med gojibär, mullbär, frön och kokos och krydda med lite extra kanel.

 

chiapudding

Chiapudding med färska bär
2 msk chiafrön
1,5 dl kokosmjölk
1 knivsudd vaniljpulver

Blanda noga och ställ i kylen några timmar. Om puddingen blir för tjock, rör i lite mer nötmjölk. Mjölken kan bytas ut mot annan nötmjölk. Servera med med massa färska bär.

13 kommentarer

 1. Hej!
  Vilken bra blogg du har! Bra tips o vilka goda recept!
  Periodfastar (16:8) med LCHF, magen är lugn o fin o det har den inte varit på många år…hoppas även att några kilo försvinner…annars hör jag av mig o beställer lite coachning av dig 😉

 2. Gillar din blogg skarpt! Har följt den länge och tyckte det var extra roligt när det visade sig att du också var gravid. Så nu en amningsfråga (ursäkta alla andra), för jag förstod att du ammar (?), äter du nötter och mandel? Blev starkt rekomenderad av bvc-sköterskan att avså, men saknar en nöt eller två enormt. Tack för en fin blogg!

  1. Tack! Och grattis till bebisen 🙂
   Jag äter massa nötter. Har inte märkt något konstigt ännu. Tror mer på att inte unvika “vanliga” livsmedel. Sen finns det vissa saker man bör undvika, viss insjöfisk tex. Lycka till!

 3. Mums! Jag bloggar också om hälsa (dock mer en hobby) och har också postat ett recept med chiapudding. Men nu blev jag nyfiken på att testa dina! Kika gärna in! //Hanna

  1. Chiafrön bindar i princip vilken vätska som helst. Har själv testat med olika kokosmjölk och tror att konsistensen blir lite mer flytande om du tar mjölk. Du kan ju testa med lite mer frö eller mindre vätska.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*