”kokosnötsskålar”
cecilia folkesson

Och där tog ledigheterna slut! Detta var nog min mest behövliga ledighet någonsin. Jag skulle jobbat i veckan men kastade in handduken efter bara 1 dag.

Efter att vi kom hem från Bali och Otis började på dagis, Zion i första klass och Sid på en annan förskola har jag nog snittat 5-6 timmars sömn per natt. Det var jobbigare att vara arbetande 3-barnsmamma än jag anat….

För många olästa mail i inboxen, för lite träning, för mycket bilkörning, för lite kvalitetstid med både barnen och Johan.

 

2016 ska det förhoppningsvis bli lite ändring på detta:

1. Ge barnen varsitt rum så vi slipper knö på 6 kvm alla 5 i familjen. Och isolering på detta, så vi slipper vakna till 13 grader halva året. Detta innebär att hammaren kommer vara en viktig familjemedlem de närmsta månaderna.

2. Mer kokosnötter och flip flops. Detta borde vara punkt 1.

3. Inte lämna obesvarade mail i inkorgen (förlåt alla ni som råkat ut för detta, jag ska skärpa mig, lovar)

4. Komma igång med träningen igen. Detta ser jag faktiskt väldigt mycket fram emot även om jag har en lång väg att vandra…

5. Få tillbaks aptiten för ägg. Helt värdelöst att inte äta ägg på morgonen. Senaste graviditeten fick mig att vilja spy på ägg. Men skam den som ger sig. Sitter du inne på grymma ägg-tips tar jag tacksamt emot dessa!

6. Ge barnen mer egentid. Med tre småkillar blir det lätt att man kör samma aktiviteter, lekar och regler för alla. Jag vet hur mycket de uppskattar tid själva med oss vuxna. Mer av det 2016!

7. Planera veckorna bättre. Allt från jobb till matlagning.

8. Sova minst 7 timmar per natt. Detta kommer bli ett dilemma med Otis som är familjens morgonpigga lilla odjur…

9. 1 måltid= samma mat för alla. Här har jag gjort mig en riktig björntjänst från början. I och med Sids alopecia och helt gluten-, och mejerifria kost är det detta som gäller för alla. Tidigare har jag gjort olika mat för att slippa gnäll, men nu är det slut med det. (och det behövs om jag ska fixa ovanstående mål)

10. Sluta stressa över menlösa saker. Jag är expert på att stressa upp mig över saker. Kan vara allt från parkeringsbot till hypokondri. Och sluta svära. Det har jag lovat barnen. Så slipper jag kanske sitta i soffan och skämmas nästa gång jag hämtar Sid på förskolan…

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

10 kommentarer

 1. Hej Cecilia!

  vi bor i ett (halvt) oisolerat 1800-tals hus, så vet hur kallt det är=/
  sitter och fryser nu, då strömmen inte vill helt.
  Jag tycker (än så länge) om ägg.
  Men kesoplättar tex. ägglatte/mjölk tar jag nästan jämt till kaffet =)

  God fortsättning

 2. Men åh! Har du hamnat i tidiga morgonträsket nu? Var där länge… Nu sover mina, tack och lov, till mänsklig tid. Sömn är SÅ viktigt. Sömn och kost. Dålig sömn leder fär mig lätt till sockret. Fortfarande undrar jag över er livsplan (resa, compact living?, hur shoppar ni?, resor?).
  Gillar punkten med att sluta svära 😉 jag låter ganska illa jag med, ibland iaf, haha!

 3. Hej! 🙂

  Äggtips kommer här.
  Detta har jag ätit i flera år nu, bara längtar efter att få gå upp på morgonen.
  Vispa ihop 3 ägg med en skvätt kokosgrädde, lite salt, riven kokos om man vill. Stek som äggröra i smör och/eller kokosolja. Serveras med blåbär och hemmagjort mandelsmör. Det går även att varieras med att röra i blötlagda chiafrön och toppa med diverse nötter/ frön 🙂

 4. Tips på äggfrukost, Scrambled panncakes: Vispa två ägg med lite drygt 1/2 dl kokosgrädde -mjölk, en nypa salt, smaksätt med vaniljpulver och/eller kanel. Stek i smör/kokosolja. Rör runt hela tiden tills det liknar äggröra, låt det gärna få lite färg. Ät med färska bär till. Min och 1 1/2åriga sonens favoritfrukost.

 5. Då vill jag tipsa om cheeseggs! Stek ägg på ena sidan, salta och riv eller skiva på ost. Vänd sedan på äggen och höj värmen till max så gratineras osten! Så himla gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*