LCHF-omelett med köttfärs och ost

av Cecilia Folkesson

Omelett med köttfärs och ost

Nötfärs
Hackad vitlök
Ägg
Salt + peppar
Chili / sambal olek
Riven ost

Gör såhär: Stek köttfärs och hackad vitlök. Tillsätt sambal olek och salt och peppar.
Gör en rätt tjock omelett. (förslagsvis 5-6 ägg till en stor stekpanna och 3-4 till en liten.
Stek omeletten nästan klar på bara ena sidan. Häll över körrfärsen och riven ost. Ställ in stakpannan i ugnen i 220° i ca 10 min. (OBS! inte om du har trähandtag på stekpannan)

Servera med sallad och tomater.

Enjoy!

 

Du kanske även gillar detta

4 kommentarer

elinellen 25 juni, 2012 - 09:33

Gott! Den ska jag göra! Älskar omelett , speciellt med champinjonstuvning på.

Svara
ceciliafolkesson 25 juni, 2012 - 09:35

recept på champinjonstuvning? 🙂

Svara
elinellen 26 juni, 2012 - 23:41

Hittar inte det receptet som jag brukar göra efter men jag använder färska champinjpner som jag bryner med en klick smör lägger i lite grädde och cremefraiche, dijonsenap och salt o peppar. Enkelt och gott!

Svara
ceciliafolkesson 27 juni, 2012 - 07:22

Tackar! ska testa. kommer väl tröttna på äggröra förr eller senare 😉

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More