fröknäcke glutenfritt
LCHF, Naturlig mat, Paleo, RECEPT

Fröknäcke LCHF / Paleo

En ny omgång fröknäcke! Perfekt till äggen, med ost och smör, eller med mandelsmör och avokado. Jag körde två omgångar när jag ändå höll på. Receptet nedan är för 1 plåt.

Glutenfritt fröknäcke
1 dl hela linfrön
1 dl skalade sesamfrön
1 solroskärnor
1 msk fiberhusk
0,5 dl kokosfett
2,5 dl hett vatten

Garnering
Flingsalt
Pumpakärnor

Gör såhär: Blanda alla torra ingredienser. Häll i kokosfettet i det varma vattnet och låt det smälta. Blanda ihop allt och bred ut på bakplåtspapper. Grädda i 150° C i 60 min. Dela i fyrkanter med pizza-slicer eller kniv. Lägg på galler och ligga i ugnen på eftervärmen i ca 60 min.
20130120-151210.jpg
Detta behövs. Har man väl köpt hem allt räcker det till många omgångar fröknäcke. Kokosfettet är smak- och luktfritt. Finns på välsorterade Ica eller här. Fiberhusk finns i den glutenfria hyllan på Ica.

 

20130120-151205.jpg
Bred ut på plåt. Lättast att göra med händerna.

 

20130120-151217.jpg
När dom gräddats i ugnen i 60 minuter, dela i lagom bitar och lägg på galler.

 

20130120-151222.jpg
…sen in i ugnen igen på eftervärme.

Previous Post Next Post

Du kanske även gillar detta

25 Kommentarer

  • Reply Helena 20 januari, 2013 at 17:34

    Vad gott det ser ut! Kan man ta pumpakärnor istället för solrosfrön i smeten?

  • Reply Findus 20 januari, 2013 at 20:26

    Hej, visst är det 1 dl solroskärnor du menar?

    • Reply Cecilia Folkesson 20 januari, 2013 at 20:40

      Absolut! Tack, nu är det ändrat. Ibland går det lite för snabbt 😉

  • Reply Mia 24 januari, 2013 at 10:27

    Vilken bra snack ide. Ser nyttigt och gott ut.

  • Reply Fjäderlätt fröknäcke « Maten och jag 6 februari, 2013 at 18:12

    […] finns recept överallt på nätet. Jag utgick från detta http://www.ceciliafolkesson.se/2013/01/20/froknacke-lchf-paleo/ men använde smör istället för kokosfett då jag bara hade sånt med kokossmak hemma och […]

  • Reply Ingrid 26 februari, 2013 at 08:54

    Lagde disse i går! Kanongode!!!

  • Reply leijm 4 mars, 2013 at 16:42

    Hej gjorde dom här nu men undrar om det inte blir för mycket linfrön ? Kram till dig !

  • Reply Annelie 20 mars, 2013 at 00:32

    Hej! Fungerar detta med cocosa oil istället för kokosfettet? Tack för en kanonbra och inspirerande blogg! Kram

    • Reply Sanne 17 februari, 2014 at 21:14

      Jag använde kokosolja. Funkade utmärkt

  • Reply Sabina 28 april, 2013 at 00:13

    Så fantastiskt gott!! 😀
    Slutade äta gluten för 1,5 år sen då jag alltid mått dåligt när jag får i mig det. Sen dess har jag letat något gott att lägga pålägget på, och inte hittat något förrän jag bakade dessa nu ikväll.
    Riktigt gott & nyttigt!
    Tack för en inspirerande blogg!

  • Reply Sofie 28 oktober, 2013 at 13:34

    Kan man byta ut kokosfettet mot smör?

  • Reply Måndag | Plastjesus & jag 30 november, 2013 at 19:57

    […] Jag tror att lillebror här ganska bra visar sin allmänna sinnesstämning. Efter det gjorde vi fröknäcke, och sedan fick Rut leka med vatten. Och vips var dags för lunch – spiralpasta med […]

  • Reply Jenny 30 november, 2013 at 22:44

    Under 60-minuters-gräddningen, var ska plåten placeras i ugnen? Sedan undrar jag också över detta med eftervärme. Vad menas med det? Och ska luckan vara stängd då?

    • Reply Jenny 17 mars, 2015 at 11:25

      Undrar också detta!! Ska luckan vara stängd när man säger eftervärme?

      • Reply Cecilia Folkesson 19 mars, 2015 at 10:18

        Jag brukar sätta en träslev i öppningen. (så det blir en liten glipa)

  • Reply Madde 5 maj, 2014 at 13:25

    Finns det ngt ”bra” cocosfett att köpa i butik? Har letat på Ica men hittar bara det som finns i kyldisken och det vill jag inte ha.

  • Reply Anna 2 juni, 2014 at 21:35

    Testade att göra detta knäcke idag, men någonstans på vägen måste jag ha misslyckats. För när det var klart, och jag skulle bra på lite smör så föll det bara samman. Har du någon aning om vad jag kan ha gjort för fel?

  • Reply Efterrätter I Rader… Och Lite Vanlig Mat | underbarasaker 17 december, 2014 at 20:11

    […] gå på något recept utan bara höfta fram mina men vill man ha ett recept så följer jag nog detta ganska bra tror […]

  • Reply Rachel 8 oktober, 2015 at 13:50

    Ser supergott ut

  • Reply Tessan 16 november, 2015 at 19:21

    Urdåligt recept. Håller inte ihop alls. Lite frön som simmar runt i alltför mycket vatten bara. Skandal.

  • Reply Rödbetshummus på fröknäcke - Ekoista 31 augusti, 2016 at 19:36

    […] är extra gott på detta fröknäcke från Cecilia Folkesson som jag brukar göra. Det är precis som vanlig hummus, men med lite […]

  • Leave a Reply

    Close