En ny omgång fröknäcke! Perfekt till äggen, med ost och smör, eller med mandelsmör och avokado. Jag körde två omgångar när jag ändå höll på. Receptet nedan är för 1 plåt.

Glutenfritt fröknäcke
1 dl hela linfrön
1 dl skalade sesamfrön
1 solroskärnor
1 msk fiberhusk
0,5 dl kokosfett
2,5 dl hett vatten

Garnering
Flingsalt
Pumpakärnor

Gör såhär: Blanda alla torra ingredienser. Häll i kokosfettet i det varma vattnet och låt det smälta. Blanda ihop allt och bred ut på bakplåtspapper. Grädda i 150° C i 60 min. Dela i fyrkanter med pizza-slicer eller kniv. Lägg på galler och ligga i ugnen på eftervärmen i ca 60 min.
20130120-151210.jpg
Detta behövs. Har man väl köpt hem allt räcker det till många omgångar fröknäcke. Kokosfettet är smak- och luktfritt. Finns på välsorterade Ica eller här. Fiberhusk finns i den glutenfria hyllan på Ica.

 

20130120-151205.jpg
Bred ut på plåt. Lättast att göra med händerna.

 

20130120-151217.jpg
När dom gräddats i ugnen i 60 minuter, dela i lagom bitar och lägg på galler.

 

20130120-151222.jpg
…sen in i ugnen igen på eftervärme.

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

25 Kommentarer

  1. Vad gott det ser ut! Kan man ta pumpakärnor istället för solrosfrön i smeten?

  2. Pingback: Fjäderlätt fröknäcke « Maten och jag

  3. Hej gjorde dom här nu men undrar om det inte blir för mycket linfrön ? Kram till dig !

  4. Hej! Fungerar detta med cocosa oil istället för kokosfettet? Tack för en kanonbra och inspirerande blogg! Kram

  5. Så fantastiskt gott!! 😀
    Slutade äta gluten för 1,5 år sen då jag alltid mått dåligt när jag får i mig det. Sen dess har jag letat något gott att lägga pålägget på, och inte hittat något förrän jag bakade dessa nu ikväll.
    Riktigt gott & nyttigt!
    Tack för en inspirerande blogg!

  6. Pingback: Måndag | Plastjesus & jag

  7. Under 60-minuters-gräddningen, var ska plåten placeras i ugnen? Sedan undrar jag också över detta med eftervärme. Vad menas med det? Och ska luckan vara stängd då?

  8. Finns det ngt ”bra” cocosfett att köpa i butik? Har letat på Ica men hittar bara det som finns i kyldisken och det vill jag inte ha.

  9. Testade att göra detta knäcke idag, men någonstans på vägen måste jag ha misslyckats. För när det var klart, och jag skulle bra på lite smör så föll det bara samman. Har du någon aning om vad jag kan ha gjort för fel?

  10. Pingback: Efterrätter I Rader… Och Lite Vanlig Mat | underbarasaker

  11. Urdåligt recept. Håller inte ihop alls. Lite frön som simmar runt i alltför mycket vatten bara. Skandal.

  12. Pingback: Rödbetshummus på fröknäcke - Ekoista

Skriv en kommentar

Close