kokostoppar sockerfritt
Glutenfritt, LCHF, Paleo, RECEPT

LCHF-kokostoppar utan sötningsmedel

Jag är lite anti att baka med stevia. Även om det inte ska höja insulinnivån tror jag att det lockar fram sötsug. Om man sitter hemma och äter massa bakverk med sötade med stevia är nog chansen större att man luras i sockerfällan när man väl kommer till ett café fyllt av socker. Men det är min teori…

Och visst kan man baka utan varken socker eller annan sötning. Testa dessa kokostoppar! Barnen tyckte dom var jättegoda, och till och med min man som äter en hel del socker gillade dem.

 

Kokostoppar utan socker eller sötningsmedel
(Ca 8 st)
25 gram smält smör eller kokosolja
1 dl kokosflingor
1 ägg
1 krm vaniljpulver (om man vill)

Gör såhär: Blanda ihop ingredienserna och forma små toppar. Grädda på bakplåtspapper i 175° C 10-15 min.

 

 

Previous Post Next Post

Du kanske även gillar detta

23 Kommentarer

 • Reply Susann 18 juli, 2012 at 12:58

  Var hittar man ekologiskt vaniljpulver? // Susann

 • Reply Cecilia 18 juli, 2012 at 15:09

  Håller med dig om sötningsmedel, så är väldigt glad för recept utan detta. Ska testa kokostopparna idag eller imorgon! Tack för massvis av bra inspo 🙂 Ha en fin dag!

 • Reply Anna 18 juli, 2012 at 22:07

  Nice med ett (för mig) äkta lchf recept på en godsak:)

 • Reply Peter 19 juli, 2012 at 15:40

  Ska provas imorrn. 1 vaniljstång istället för pulvret eller vad tror du blir lagom? Har bara vaniljstänger hemma..

  • Reply ceciliafolkesson 20 juli, 2012 at 09:26

   Det blir inte så många kokostoppar med detta recept. Har för mig att jag gjorde 8 st. Om du dubblar receptet blir nog 1 vaniljstång perfekt 😉

   • Reply Peter 20 juli, 2012 at 14:19

    Sagt och gjort. Blev mycket bra. Lät smeten stå ett tag så blev den lite fastare, typ 10 min. Fortsätt med recept utan socker!

 • Reply Sofia 23 juli, 2012 at 08:10

  Jag gjorde de utan vaniljpulver som jag inte hade hemma, och ändå blev de supergoda:) Jätteenkelt också.

 • Reply Kakaokokostoppar med gojibär « Safurseys matblogg 28 juli, 2012 at 15:00

  […] … och kokostoppar med gojibär – givetvis utan socker och sötningsmedel. Receptet blev ungefär så här: 50 gram smält smör, 2 ägg, 3 dl kokosflingor, en tesked vaniljpulver, gojibär (och kakao) – körs i matberedare. Grädda i ugn på 175 grader, anpassa antalet minuter efter storleken. Små behöver cirka en kvart, större behöver längre tid. Inspiration från denna blogg. […]

 • Reply Terese 23 augusti, 2012 at 08:11

  Jag testade dessa och doppade i lite mörk 86%:ig choklad som jag hade smält tillsammans med lite grädde. Jag tyckte de var helt ok. Hade dock inget vaniljpulver hemma, tror det skulle blivit mycket godare. Men NU har jag det och kommer att göra dessa till fredagsmyset. 🙂 Barnen gillade inte dem, så jag får ha dem alldeles för mig själv! 🙂

 • Reply Ewa 27 juni, 2013 at 14:34

  20 gram kokosfett är ca 2 msk, kanske t om lite mindre.

 • Reply AnnaMaria 10 mars, 2014 at 22:27

  Hej, det här lät jättegott och perfekt utan socker! Kör paleo och undrar om man kan byta ut smöret mot kokosfett istället.?
  Tack för en fin blogg med många bra och inspirerande recept.

 • Reply Ursula 9 oktober, 2014 at 10:47

  TACK!Jag tänkte väl att det måste bli rätt gott ändå att baka kokostoppar utan socker. Kokosen är ju lite söt. Så detta ska jag prova idag! Överraska barnen efter skolan

 • Reply Charlotte 8 november, 2014 at 20:45

  Tack för ett gott recept och utan varken socker eller sötningsmedel 🙂
  Gjorde 2 satser, och den ena tillsatte jag även 1/2pkt saffran och det blev supergott!

 • Reply Glenn Jorde 21 juli, 2016 at 16:43

  Hej, och tack för många bra recept. Ville bara säga att sockret har ju en konserverade effekt, som uteblir i sockerfria recept. Så räkna inte med lång hållbarhet på topparna. Hellre baka ofta, än att fyrdubbla receptet =)

  • Reply Cecilia Folkesson 21 juli, 2016 at 22:53

   Tack tack 🙂 Kul att höra! Och tack för bra info!
   // cecilia

 • Reply Annelott 22 oktober, 2016 at 15:31

  Blev nästan ingen smet alls. Hur det ska räcka till 8 toppar förstår jag inte. Max 3. Dessutom var smeten alldeles för lös för att kunna formas. Flöt bara ut

  • Reply Christina 17 december, 2016 at 20:49

   Jag hade i nästan 3,5 dl kokos till 1 ägg och 25 gram smält smör. Då blev det bra, tror att Cecilia eventuellt skrivit fel mängd kokos då jag har svårt att se att 1 dl skulle räcka till 8 toppar. Jag gör rätt små/normalstora och det blev 9 st på den mängden kokos. Goda är de!

 • Reply Lena Tamm 22 mars, 2017 at 14:18

  Tack för fantastiska recept Cecilia! Alltid så gott och så uppskattat!

 • Leave a Reply

  Close