vegetarisk ramen zoodles

Vegetarisk Ramen med zoodles

av Cecilia Folkesson

Veckans gröna: Vegetarisk Ramen med zoodles.

Ramen är tyvärr något jag missat under mina år på resande fot. Eller jag har rättare sagt undvikt det på grund för många asiater som allt för sörplandes äter dessa skålar, då ofta fylld med seg anka, fiskbollar eller ingredienser man inte har någon som helt koll på. (Där är jag väldigt mesig, jag vill gärna veta vad jag äter). Och det faktum att Ramen vanligtvis görs på äggnudlar har gjort att jag hållit mig borta.

Ramen är en nudelsoppa där innehållet varierar. Men nudlar och buljong är grunden och sen brukar de innehålla protein och grönsaker.

 

Sist vi var på Bali fick jag smaka på en ramen och skippade nudlarna och den var SÅ GOD! Buljongen smakade miso (som jag älskar) och grönsakerna var krispiga och goda.

Så här kommer min variant av ramen: Vegetarisk ramen med zoodles.

 

vegetarisk ramen zoodles

Vegetarisk Ramen med zoodles

2 portioner

Buljong
1,5 l vatten
Buljong (välj en bra utan MSG)
1 bit ingefära
1 bit färsk chili eller chiliflakes
1 vitlöksklyfta
1 msk misopasta (kan uteslutas)

Grönsaker
1 zucchini
Ett gäng shiitake (eller annan svamp)
Böngroddar
Salladslök
Koriander

Tillbehör
2 ägg
1 skvätt sesamolja
Sesamfrön

 

vegetarisk ramen zoodles

Gör så här:
1. Koka upp buljongen och tillsätt hackad chili, pressad vitlök och riven ingefära. Låt sjuda några minuter, tillsätt sen zoodles och skivad shiitake och låt sjuda någon minut till. Rör sen i misopastan. Zoodles gör du enkelt i en spiralizer eller med mandolin, potatisskalare eller osthyvel.
2. Koka upp vatten till äggen. Lägg i äggen i kokande vatten i ca 7 minuter. Skala och dela äggen.
3. Håva upp zoodles och svamp och lägg  i en skål. Toppa med böngroddar, ägg och salladslök.
4. Slå över buljong och toppa allt med lite ringlad sesamolja, sesamfrön och färs koriander.

 

vegetarisk ramen zoodles

→ Här hittar du fler nyttiga och goda recept

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More