Ugnsbakad sötpotatis – hassalbacksstyle!
Ett av mina favorittillbehör måste ändå vara hasselbackspotatis på sötpotatisar. Du gör dem precis som vanligt – skär tunna skivor nästan igenom. Tips är att lägga två ätpinnar på sidan om potatisen eller lägga potatisen i en större sked när du skär.
Jag brukar mixa en olja och breda på innan jag bakar dem i ugnen.
Ugnsbakad sötpotatis
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär tunna skivor nästan igenom sötpotatisen.
- Lägg på plåt med bakplåtspapper.
- Mixa olja, vitlök, timjan och salt och pensla på sötpotatisen.
- In i ugnen ca 25 minuter.
Servera gärna med en getoströra eller hummus.
Missa inte receptarkivet
Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration: