Nu kör vi en ny tävling! Denna gång ligger ett paket med Omega 3, Vitamin D och Magnesium från Pure Pharma i potten.
Så här deltar du i tävlingen:
Ditt bästa frukosttips! Många som byter bort bröd, flingor och juice behöver frukosttips. Så skriv din bästa frukost i kommentarerna så är du med i tävlingen. Vinnare dras på fredag den 1 mars.
Jag kommer göra ett inlägg med alla era frukosttips sen, så låt fantasin flöda. Lycka till!
Mer om Pure Pharmas produkter:
M3
Viktig för normal muskelfuntion
Förbättrad återhämtning
Bibehåller elektrolytbalans
Central för energiproduktion
Bättre syresättning
O3
Förbättrad återhämtning
Minskad inflammation
Naturliga triglycerider
5 stjärnor i IFOS tester
Minst 74% koncentration
D3
Stark benstomme
Starkt immunförsvar
Minskad inflammation
Minskad risk för benskörhet
Finns att köpa här.
100 kommentarer
Mitt bästa frukosttips är kesoplättar. De äter jag varje dag och tröttnar aldrig. Mycket protein, minimalt med kolhydrater och väldigt mättande 🙂
Recept för två personer:
4 ägg
400 g keso
1½ msk fiberhusk
Lite salt
Blanda ihop alla ingredienser och mixa med stavmixer, stek i kokosfett och servera med bär 🙂 Slurp!
Min nya favvo: turkisk yoghurt, några skedar keso, lite vaniljpulver, hackade nötter och bär. Gott som en efterrätt och man är mätt i många timmar…
Man kan också göra julvariant med kanel och hackade mandlar, då känns det lite som julgröt!
Mitt bästa tips är att våga hoppa över frukosten och upptäcka känslan av att inte äta för att “man måste” göra det. Låt lunchen bli dagens första mål åtminstone någon dag/några dagar per vecka.
(Jag har en hel del kollegor som är oroliga över mig p.g.a. min kost. Bl.a. risken för att jag kan drabbas av näringsbrist för att jag inte äter frukost :))
Mitt bästa frukost tips är en smoothie, gjord på kokosmjölk, ett ägg, vaniljpulver non flavoured proteinpulver och lite blåbär, hallon eller jordgubbar.
Lätt gott och mejerifritt.
Mitt bästa tips är väldigt enkelt och låter kanske tråkigt men jag tröttnar aldrig 🙂 jag steker ett par ägg i mycket kokosfett och kryddar med stark paprikakrydda och så gärna majonäs till.
Mitt bästa frukosttips är pannkakor med bär och yoghurt!
För en tjock och härligt god pannkaka behövs:
2-3 ägg
2-3 msk vispgrädde
1 tsk kanel
Salt
Rör ihop alla ingredienser och stek pannkakan i kokosolja på båda sidor tills den har fått gyllenbrun färg. Om man vill ha tunnare pannkakor kan man dela upp smeten i två omgångar.
Som topping brukar jag ha färska bär som blåbär eller hallon tillsammans med en klick turkisk yoghurt. Även gott att göra egen sylt av tex frysta hallon som man rör ner i kastrull, låter bli varmt och tillsätta lite vaniljpulver.
Mitt bästa frukosttips är stekt äpple med äggröra.
Du skivar äpple, steker det i kokosfett , stör över kanel och steker det tillsammans så äpplena blir smått mjuka.
Sedan gör du äggröra på 2 ägg och två äggvitor.
Servera, strö över lite havsalt över äpplena och äggröran. Strö gärna över lite kokosflingor, granatäpple eller annat gott 🙂
Kanongott , mjölk och glutenfritt:)
Enjoy
Dina kokosplättar med vispad kokosgrädde och blåbär. Sjukt lyxigt och så gott.
Min favoritfrukost just nu är paleogröt!
2 ägg
1 dl kokosmjölk (blir bäst med Santa Marias Extra Creamy)
1 msk kokosmjöl
Smaksättning, tex. kanel och kardemumma
Rör ihop i en kastrull och fortsätt röra under uppvärmning. Servera med bär, frön eller nötsmör eller något annat gott! 🙂
Jag vill tipsa om äggröran jag gör! Vispa ihop så många ägg du vill ha tillsammans med grädde, salt och peppar. Häll ner i en kastrull med smält smör och laga på låg värme under omrörning. Den blir otroligt krämig och god! Snabb att göra, väldigt lättäten och därmed ett bra sätt att få i sig frukostäggen på. En klassisk äggröra som inte går att tröttna på och som passar till massa goda tillbehör som; stekta champinjoner, bladspenat, körsbärstomater, avokado, bacon, cashewnötter osv osv! 🙂
Nu fastar jag men jag brukade äta fjällfil, hallon, solroskärnor och gärna mandelflarn
Frukost är mitt absoluta favoritmål under dagen och någonting som jag ofta kan gå och längta till.
Någonting som är enkelt, smidigt och väldigt gott till vardags är chiagröt. Jag blandar 2msk chiafrön med 1dl vatten och låter det sedan stå i kylen över natten. På morgonen tar jag fram gröten och serverar den med goda tillbehör så som bär, nötter och kokosflakes.
Till helgen, när jag vill lyxa till det lite extra, gör jag gärna mina kokos- och kvargpannkakor. Till en portion behövs 125g kvarg, 2 äggvitor, 1msk kokosmjöl och 1/2tsk fiberhusk. Blanda samman och låt svälla en stund innan du steker tre små pannkakor i kokosolja. Servera med bär, kvarg/keso eller vadhelst du önskar 🙂
Här kommer ett bra och enkelt förslag om ni är lite lata som jag är när det vankas fukost, speciellt när klockan ringer 04:30 och det är jobbvecka.
En avocado delad på mitten med en klick majonäs i varje halva.
5-6 körsbärsomater, en näve bladspenat och en halv gul paprika. Avsluta med en skvätt olivlja och balsamvinäger.
Sen det viktigaste. NJUT!
Glömde skriva att jag brukar emellanåt hälla på en liten näve paranötter om jag vill få i mig lite extra energi.
Om man saknar smörgås, vilket jag ibland kan göra så äter jag Cecilias fröknäcke med valfritt pålägg eller kesobröd (med kruskakli), recept finns på “56kiloÅses” hemsida. Mums!!
Makrill i tomatsås, pressad citron och grovmalen svartpeppar. Eller lax, citron och majonnäs. Och en ägglatte. Jag sparar kokosplättarna till helgen och försöker att äta matigare frukost på veckorna.
Oj, har så mycket bra att dela med mig av så jag vet inte var jag ska börja (; Frukost känns lite uttjatat, för man kan ju äta precis vad som helst! Jag kan också passa på att tipsa om är periodisk fasta, då man inte behöver stressa med frukost på morgonen utan äta ordentligt sedan vid lunch, 11-12 tiden. Googla, läs mer och testa!
Sen om man nu vill äta frukost på morgon så finns det ju massor olika saker! Ägg i vilken form som helst (stekta ägg, äggröra, kokta ägg…..) och bacon är en favorit! Eller med vad som helst annat i som man tycker om, svamp, grönsaker, keso, nötter & frön osv.
Lite av gårdagens middag (om man inte ska ha det till lunch) går hur bra som helst!
smoothien med t.ex. kvarg eller kokosgrädde som bas och sedan i med de bär man själv vill ha!
Varför inte börja dagen med en grön drink? Full med bra näringsämnen! (t.ex. spenat, lime, citron, apelsin, avocado, ingefära, citron, mynta och lite banan!)
LCHF-kaffe (kaffe, smör & kokosfett) eller äggmjölkslatte
Fröknäckebröd (t.ex. det här http://www.lifezone.se/recept/mellanmal-snax-fika/lchf-knackebrod/ ) med smör, ost eller annat favoritpålägg på!
Avocado med keso, majonäs eller lite smält smör/kokosfett, ost eller vad man själv vill ha!
När det gäller frukost, eller mat överlag, så är det bara fantasin som sätter gränser. Alla har egen smak och olika kroppar och vet därför bäst själva vad som fungerar! Googla runt, läs inspirerande bloggar, och framför allt -variera maten, ät dig inte trött på ägg varje morgon! 🙂
Min räddare i nöden är tre ingredienser: Tonfisk i vatten, majonnäs och ICAs Pesto Arrabiata. Går fort när man är trött, går fort när man är hungrig, går fort när man är håglös och inte har någon inspiration. Gott är det också.
Med pesto i har jag aldrig provat, det måste jag göra! 🙂
Det här Paleobrödet är gott nå så djävulskt!
http://undervarttak.blogspot.se/2013/02/paleo-formfranska-recept-enkelt.html
Gör en ägg macka av detta saftiga bröd, ät det tillsammans med en rykande kopp Zoegas Forza och fyll ett litet glas med smoothie gjord på koksmjölk och frystahallon, svår slaget enligt mig!
Mitt beste frokosttips er hjemmelagde knekkebrød med masse pålegg.
Knnebrødene tar kort tid og lage og smaker himmelsk!!
Jeg lager de på slump av det jeg har i skapet, linfrø, solsikkekjerner, gresskarkjerner, hakkede mandler to egg og litt vann. Smører utover en stekplate. 10 min på 200 grader.
Favorittpålegg er smør med reker og majones, smør, ost og paprika og ikke minst egg og avocado!
NAMNAM!!
Min favoritfrukost består av fröknäcken (LCHF givetvis) med ett kokt ägg och lite räkröra. Till det en liten skål med hallon, keso, ett par paranötter och blandade fröer. Lite vitaminer, omega 3, kaffe eller te, så står jag mig till lunch :)!
Annan variant på knäckebröd är ostchips med pålägg på
Ostskivor med krydda ex paprika in i ugnen 5-7min på 200grader längst upp i ugnen.
Supergott med ägg och majonäs på.
Men supergott med smör, skinka, ost och gurka, eller makrill, majonäs och dill.
Gott istället för fröknäckebröd om man vill lyxa till det 🙂
kolla en av mina bloggar för bild och beskrivning
http://matochannatgott.blogspot.se/2012/11/ostchips-med-agg-lchf.html
Min nya blogg där jag bara har Lchf recept, mejerifritt och detox 🙂
http://veronicaslchfmat.blogspot.se/
Skulle bli superglad om jag vann för vore superbra för mig och få i mig massa bra ämnen nu när jag brutit foten och blivit soff/säng liggande mycket 🙂
Bra kick för kropp och skelett inför våren
Kokosyoghurt – mejerifritt!
Du gröper ur det tjocka kokosköttet ur kokosmjölksförpackningen/burken. Rör om ordentligt till en yoghurtliknande konsistens, blanda i vad du vill. En favorit hos mig är bland annat lite vaniljpulver, några hallon och en klick mandelsmör! Eller varför inte lite kakao? Otroligt gott och mättande, kan stå mig närmare sex timmar på denna frukost!
Smoothie på:
3 ägg
2 dl hallon
2 krm kanel
2 msk kokos
1 liten näve mandlar
Enkelt och snabbt fixat i en mixer!
Min favorit är mitt linfröbröd och sen gör jag egen äggsallad som jag lägger över och avslutar med stekt purjolök. Så gott! Håller sig på det i flera timmar!
Detta är väldigt simpelt och kanske inte alls roligt jämfört med alla andras bidrag, men måste försöka.. då jag behöver D-vitamin :D.
Men brukar göra köttfärsbiffar i förväg och sedan mikra en till morgonen.
Brukar inte ta en bestämd mängd, utan blandar bara köttfärs, lök, ägg, kanske lite grädde, salt och vitpeppar.
Till biffen kan det vara antingen en bit paprika, någon rädisa eller kanske avokado.
Min enklaste frukost är Ryskyoghurt. Vill man piffa upp den så kan man ha fröer och kokos på. Till fest kanske även lite färska bär och nötter. Man kan även smaksätta den med vanilje, kardemumma, kanel eller vad man tycker om.
Sen en ny favorit är en kopp varm äggmjölk med vanilj. Mixa 2 ägg med 50g smält smör och 3dl varmt vatten. Smaksätt med vaniljpulver. Mums.
Jag som några andra äter väldigt sällan frukost. Har aldrig gillat det och med denna livsstil passar det perfekt. Men det bästa med en macka är ju pålägget. Tex laxskivor o mozzarella, ost och skinka, el tonfiskröra. Freestylea ihop en röra med tex créme fraisch som passar dej som räcker några dagar. Ät som den är, tillaga ägg i önskad form till el använd Cecilias recept på kokostoppar (lek med kryddning el skippa helt för kokos är ju gott i sig) fast gör dem platta och ät dem som en macka till.
Känn efter vad din kropp behöver och glöm de normer som finns om vad frukost är;)
Ha det gott alla!
Just nu har jag dille på en mejerifri “Bäryoghurt” som jag kallar det.
Mixar ihop (till 1-2 port):
1 avokado
2 dl bär
½ banan
1,5 dl kokosmjölk
På det som müsli krossar jag fröknäcke eller har hackade nötter (gärna lite rostade) och gärna lite kokoschips!!
SÅ gott !!! 🙂
Jag är tokig i tioprocentig Kesella och skulle mycket väl kunna överätande det när som helst på dygnet. Nu har jag bestämt (och lyckas hålla!) att jag får äta en halv burk varje morgon. Tillsammans med en näve hallon och vaniljpulver är det en supersnabb, god och nyttig frukost. Te eller kaffe till och jag står mig lätt fram till lunch.
Godaste frukost är ägglatte stekt ägg med spenat i 🙂
Snabbt, enkelt och helt perfekt – en smoothie! 🙂 Vi har en standard, som “byggs ut” med lite extra för att variera smaken:
GRUND – 2 personer
1 banan
1 avokado
3 ägg
3 msk Bake Pro (proteinpulver)
1/3-1/2 burk kokosmjölk (Santa Marias ekologiska)
TILLBEHÖR
1-2 dl bär (blåbär, svarta/röda vinbär, hallon, jordgubbar eller det som finns)
En frukt eller en bit melon, beroende på ovanstående
Lite sallad/ grönkål (mynta är tokgott!) 😉
Blir det för “torrt”, släng i en skvätt pro viva eller nån juice
Till detta såklart lite D3 och O3 (kör redan PurePharmas!) så står du dig ända till lunchen. Och *gott* blir det!
Stekt köttfärs med lök, vitlök, marinadsås(olivolja, sambal, stark sweet chilli-sås) som man fyller en STOOR paprika med och in i ugnen i 10-15minuter på 200 grader. Perfekt att ta fram till frukosten och bara värma på. Dela de gärna på hälften.
En tallrik fil med massor av varierande nötter, frön och kokosflingor/chips, en frukt, ett glas vatten + O3 och D3 såklart!
Mättande och grymt gott!
Min favorit frukost är 1 mejerifri latte m kanel och kardemumma som jag hittat recept på din blogg! Till den brukar jag äta ett kokt ägg och en skiva med kesobröd, som jag hittat på Åse 56kilo blogg. Jag bytte ut krusakli mot fibrex, och det mesta av kokos mjölet mot mandelmjöl.
Jag gör såhär!
Mixa 3 ägg m 1/2 burk keso
Blanda ihop
1 dl mandelmjöl
2 msk cocosmjöl
3 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
4 msk fibrex
2 msk kokosolja
Blanda ihop allt och tryck ut på plåt!
Grädda 10 min på 225 grader
Servera med prästost, salami och paprika!
En av mina favoritfrukostar är äggröra med grädde och ost. Kaffe till det. Gott och mättande.
Jag kan inte vara utan frukost. Förr drack jag alltid kaffe, yoghurt och frukt. Men det spelade det ingen roll hur mycket jag åt, ändå var jag hungrig 2 timmar senare. Idag har jag ändrat min kost, kör paleo (fast äter griskött) och är noggrann med att dricka vatten på morgonen. Helst äter jag två ägg, en näve baby spenat med lite olivolja, en halv avokado, hemmagjort knäckebröd paleo style, 4-5 nötter (just nu är favoriten pekan), rivna morötter eller annan grönsak och protein i form av lufttorkad skinka, gravad lax eller knaperstekt bacon.
Kaffet tar upp värdefull plats i min tomma mage så det dricker jag någon timme senare. Min mage mår så bra nu, och jag håller min mätt och pigg läääänge vilket gör att jag kan fokusera bättre på lektionerna, har mer att ge på CrossFitpasset och har en god grundmåltid att bygga vidare på under dagen.
Testa du också! /Anna
Något som är snabbt och gott är vispad kokosmjölk med kanel eller vaniljpulver.
Ställ in kokosmjölken i kylen så den stelnar. Vispa enbart den tjocka mjölken. Om man vill kan man sedan blanda i keso, blir sim risalamalta!!!
Sinnessjukt gott!!
Då vill jag tipsa om tonfiskröra! Så himla nyttigt och mättande och gott! Funkar även att transportera och äta på jobbet, eller som i mitt fall, på högskolan. Jag blandar en liten burk tonfisk i vatten med ett (eller två beroende på hunger/tid till nästa mål mat) kokt ägg, majonäs och ev. creme fraiche samt salt, peppar och persilja. Yum!
PF:ar egentligen alltid då jag sällan är hungrig innan lunch. Men nu har jag kört en Pronaxen-kur och ville ha något att äta till för att skona magen. Så jag säger utan tvekan dina fröknäcke med mycke smör och en ostskiva! Det har räddat mig som annars nästan får kväljningar av frukost! 😛
Mitt bästa frukosttips är äggröra, tillbehör går att variera i onändlighet och äggröran tröttnar jag aldrig på och den håller mig mätt länge!
Min bästa frukost är rysk yoghurt med vaniljpulver och kardemumma med hallon och egenrostad müsli med massa frön och nötter med smak av kanel.
2 kokta ägg med salt och tabasco! Varma hallon med vispgrädde till efterrätt! Kaffe med mjölk på det. Mummmmmma ;)!
En omelett gjord på ägg och vatten med valfria grönsaker i (t.ex lök, paprika, färsk spenat), lite skinka/köttig korv vid sidan om och en magic bullet coffee till. Står mig i timmar och får inte i mig mycket mejerier.
Varför krångla till det?!
En tallrik med vanlig hederlig A-fil, skivad frukt beroende vad årstiden har att erbjuda. Finn crisp med kokt ägg och skivad avokado.
Det enkla är alltid det bästa!
En grön smoothie!
1 avocado
0,5 gurka
0,5 grapefrukt
En gnutta salt (smakbärare)
Kanske litet vatten beroende på vilken konsistens du vill ha på din smoothie.
Mixa!
Enkelt och supergott till frukost är denna bananpannkaka. Dessutom är den helt paleo!
Mosa en banan i en djup tallrik, knäck i ett ägg och vispa samman. Tillsätt riven kokos och kanel efter tycke och smak. Stek i kokosolja i några minuter på varje sida. Toppa pannkakan med tex blåbär och solrosfrön. Njut!!
Jag åt nästan alltid ägg till frukost, men nu har jag tröttnat lite på det, så för att variera frukosten så brukar jag göra en smoothie!
Egentligen kan man slänga i allt möjligt gott och nyttigt!
Min favorit just nu innehåller : avokado, proteinpulver, mandelsmör, kokosolja (utan smak), bladspenat, ägg, lite vatten och frusna hallon! 🙂
Mitt bästa frukosttips är Kokosgröt!
Mosa en halv banan
Blanda med 2 ägg
1/2 dl creamy kokosmjölk
1 msk kokosmjöl
2 tsk chiafrön
kanel
Mikra ca 2-3 min beroende på önskad konsistens och toppa med hallon, björnbär, pumpafrön, solrosfrön och kokos
Favoritfrukosten än så länge detta året 🙂
Mitt frukost tips är turkisk yoghurt med grovhackade valnötter och lite ringlad honung på toppen , så gott !!
Min fantasi flödar verkligen inte på morgonen när man ofta snoozat lite för länge och fått bråttom iväg till jobbet.. Jag kokar 3 st ägg och mosar sedan dessa med en klick smör och saltar. Har ätit det varje dag i flera månader och har inte tröttnat än! Jag står mig väldigt bra på detta ända fram till lunch – det enkla ÄR verkligen det bästa ibland!
Äter sällan frukost, men gör jag det blir det smoothie på kvarg, hallon, mango och lite vaniljpulver. Mums! Det kan man toppa med lite nöt- och fröblandning så blir det extra gott (jag blandning består av solrosfrön, linfrön, hackade mandlar och valnötter som jag rostat i ugnen)!
Efter 8 månader med LCHF och ett himla mixtrande och testande av den perfekta frukosten kan jag konstatera att det som mättar mest, är godast och innehåller minst kolhydrater är äggmos!
Koka två ägg löst. Strimla en god skinka. Mosa äggen och blanda med skinkan, majo (helst hemmagjord utan dåliga tillsatser), favoritkryddorna (jag brukar ta peppar, paprika, tabasco). Toppa med en härlig avokado. Tada!
Min favorit är att lägga prosciutto i en muffinsform, knäcka ett ägg och strö över lite salt, peppar och färsk basilika. Superenkelt och kan imponera på vem som helst 🙂
Mitt bästa frukosttips är att inte äta frukost. Jag har precis upptäckt tjusningen med periodisk fasta och jag mår helt fantastiskt bra, aldrig några blodsockerdippar under dagen/kvällen och bra resultat på träningen! Dessutom får jag sova en kvart längre på morgonen…
Krämig Macacoconutsmoothie i skål!
Världens godaste frukost på sant! ni bara måste testa! (Paleostyle) Denna krämiga “yoghurt” är ni mätt på hur länge som helst och den är super god!
1 st banan
1/2 Avocado
1 st ägg
2 dl Coconut milk extra creamy (santa maria)
1 dl Blåbär (frysta)
2 tsk Maca pulver
1 tsk Acai Pulver
Mixa allt i en mixer och häll upp i djupskål, toppa med pumpakärnor och cacaonibs. HÄRREGUD vilken energikick på morgonen! 🙂
Jag har lång resväg till jobbet och vill därför sova så länge som möjligt så jag behöver något jag kan äta “on-the-go”
Jag har därför börjat göra äggmuffins, jag brukar göra 8-10 stycken då de håller sig ca 4 dagar i kylen.
Du behöver;
2 ägg
4 äggvitor
halvt paket bacon, el 50 gr rökt skinka/kalkon
6 champinjoner
1/4 rödlök
1/4 paprika eller zucchini
salt och peppar, lite oregano är gott det med
Skiva och bland skinkan (om bacon stek innan) med grönsakerna, häll på äggen och vispa ihop och fyll sedan 8 muffinsformar. In i ugnen i cirka 20 minuter på 200 grader.
De är goda både kalla och varma, ungefär som en omelett to go.
Min favoritfrukost är definitivt Mandelpannkaka. Ett supergott glutenfritt alternativ till pannkakor!
Som den pannkakstjej jag är, anser jag detta det ultimata pannkaksreceptet utan mjöl (saknar inte ens de “vanliga” pannkakorna, dessa är mycket godare).
Såhär gör jag mina:
Mandelpannkakor
2 ägg
1 dl mjölk
1,5 dl grädde
1/2-1 dl mandelmjöl
2 tsk fiberhusk
lite salt
lite vaniljpulver
2 msk smör
Vispa först ägg och tillsätt mjölken, grädden. Blanda sedan i övriga ingredienser. Stek 2 matskedar smör och häll i smeten. Låt smeten stå i några minuter för att svälla.
Jag gör dem gärna “halvstora”, alltså ett mellanting mellan plättar och stora pannkakor.
Till detta äter jag helst mosade hallon och vispad grädde med vaniljpulver. Eller varför inte göra egen glass på ägg, grädde och choklad.
Helt enkelt, en perfekt helgbrunch! Enjoy!
Havregrynsgröt med bär och mjölk.
En perfekt start på dagen.
Sätt in gröten i micron när du går in i dushen. När du kommer ut är den klar att ätas.
Eftersom jag har svårt att äta tidigt på morgonen så gör jag äggmjölk på ett ägg, 2dl vatten, en msk kokosfett och sedan smaksätter jag med vanilj. Håller mig mätt fram till lunch!
På helgerna när man kan äta lite senare är favorit-frukosten omelett med bacon, lök och tomat
I två och ett halv år har jag ätit frukost enligt följande:
Ett löskokt ägg med en klick smält smör på.
En bit svartstämplad emmentalost, ca 25-30 gram.
Lite färskost med blåmögelsmak.
Två stora muggar grönt te, ca 8dl, med en matsked kokosfett i.
Det är såå gott. Redan på kvällen då jag år och lägger mig kan jag längta till frukosten…
Bästa äggröten!
Vispa samman två ägg, en halv dl mandelmjöl, en skvätt sojamjölk och kanel efter behag 🙂 Häll smeten i en stekpanna med smör och rör sedan om/hacka så att konsistensen blir som gröt. Låt gärna röran få lite färg. Hacka mandel och dina favoritnötter, strö dem över tillsammans med kokosflingor och sojamjölk till sist. Om du vill lyxa till det lite är det supergott med bär till. Mina favoriter är hallon, jordgubbar och blåbär. Smaklig måltid! 🙂
Älskar frukosten! Här kommer ett till alternativ 🙂
Äppelomelett: riv ett äpple och rör ihop med två ägg. Krydda med kanel och kardemumma. Servera med keso och hackade mandlar eller kokosflakes.
Mitt tips är te mixat med ett ägg, två matskedar kokosfett, kryddat med kanel och kardemumma och kanske vaniljpulver. Och två kokta ägg till det. Mättande och gott!
Min supergoda och enkla frukostfavorit är bananpankakor:
Mosar en ekologisk banan (ekologiskt ger godare smak och du slipper alla besprutningar som en vanlig banan har)
3 ekologiska ägg (eller fler/färre beroende på hur hungrig du är och hur mycket banansmak du vill ha)
Smaksätt med kanel och havssalt och häll i en sked i en stekplåt med lite kockosfett och låt steka till gyllenbrun färg. (Eller ta dem tidigare, jag lyckas alltid äta upp hälften innan jag stekt färdigt dem)
Om du inte har tid att steka, häll det i en flaska som du kan dricka påväg någonstans.
Går utmärkt att ha som mellanmål och kvällsmål också du bara varierar vad du ska ha till och vad du har hemma. Till frukost brukar jag strö över kokosflan och njuta av banansmaken! Mums! 🙂
Wrap är godast! Ett ägg, 1tsk fiberhusk, 1 msk flaxseed och en klick creme fraiche/smetana, stek som pankaka och ät med stuvade champinjoner/tonfiskröra/smörstekt spenat eller kokosgrädde och hallon. Mums! Tack för en inspirerande blogg! Kram
Jag äter en blandning av turkisk yoghurt, grädde och hallon. Till det kaffe och två flatbröd med ägg på. Såå gott och jag njuter till max varje morgon!
Halloj!
Här är mitt bästa frukosttips, min variant av paleogröt.
2 ägg
1msk hasselnötsmjöl
1/2 msk kokosnötsmjöl
1krm vaniljpulver
1dl kokosmjölk (Santa Maria extra creamy)
Tinade färska hallon.
Gör så här:
Knäck två ägg i en kastrull.
Rör ihop tillsammans med nötmjölet och vaniljpulver.
Häll i kokosmjölken så allt blandas.
Sätt kastrullen på plattan och höj värmen till högsta.
Rör hela tiden tills du för den konsistens som önskas på gröten.
Ringla över kall kokosmjölk och toppa med dom tinade hallonen.
Ät en halv avokado till om du känner dig extra hungrig.
Mejerifritt, nyttig och mättande frukost!
Bon appetit 🙂
Ris á la Rio
Det här är mitt bästa frukosttips, syrligt, fräscht och fint för ögat (om man inte är som jag och halvblundar igenom frukosten:)
Så kära frukostaspirant, till detta behöver du;
1 1/2 dl keso
0,5 dl kesella
3 hackade myntablad
en halv matsked citronskal (ekologisk)
1 msk flagad mandel (garnering)
jag brukar äta utan sötningsmedel, men givetvis går det bra att söta med exempelvis lite stevia.
Hoppas det smakar! 😀
/ Hanna
En kaffe stavmixas med cocosfett med smak. Två stekta ägg med ost o skinka emellan. Grönsaker o gärna avokado som tillbehör. Snabbt, gott, lite mejeri och riktigt mättande :))
Jag har provat allt möjligt traditionellt till frukost. Bröd, fil, yoghurt, gröt, mysli… Ingenting har varit riktigt bra, men jag längtar ändå efter mackor på morgonen.
Och så fann jag ett paleo bröd som fungerar jättebra. Med vilket pålägg som helst.
100g solrosfrön
100g pumpafrön
100g sesamfrön
100g linfrön
100g mandlar
100g valnötter
5 ägg
½ dl olivolja
1 tsk salt
Mixa mandlar, hacka valnötterna grovt, blanda alla ingredienser i en skål som hälls i en brödform. Bakas i ugn 160 grader i ca. 1 timme.
Mätt, nöjd och glad kan jag studsa iväg om morgonen! 🙂
Jag har rätt nyligen förälskat mig i en ny frukost som jag rekommenderar stort rysk yoghurt blandad med kokoschips och lite, lite hallon och möjligtvis 1 matsked protein pulver för att få lite extra smak och en extra energikick!
Älskar denna frukost just för att de krävs så lite rysk yoghurt för att bli mätt och tycker den ger väldigt långvarande energi, kokoschipsen ger en liten müsli känsla till de hela och hallonen ger ju de lite fruktigt!
Även om jag känner att de behövs brukar jag köra med en proteinshake på sidan om för att få mer energi som är blandad med proteinpulver (jag rekommenderar banan smak) och kokosmjölk, otroligt gott och passar på sidan av alla frukostar!
Förr tryckte jag i mig smörgåsar med en massa pålägg, kaffe till frukost eller så åt jag inget alls förutom kaffe och fick magkatarr och kunde inte äta förens sent på eftermiddagen..
Men efter mitt “nya” liv med start förra våren med ett mål att gå ner ca 25 kilo började jag äta naturell lättyoghurt med FP granola på, till det äter jag två kokta äggvitor och en kopp kaffe.. Står min perfekt på det fram till dt är dag för förmiddagsmellis.. Lätt, enkelt och gott och jag har endast 7 kg kvar till målvikt.. 🙂
🙂
Mitt bästa frukosttips är, lägg in bacon i ugnen på 200 grader(på bakplåtspapper) circus en kvart el tills de är knapriga ,medans man tar morgonduschen, sen när man är klar, slänger man på lite kaffe med en tesked kokosfett i, och ett stekt ägg till! håller mig jättelänge på det, full av energi och ork =D må väl /Pär
Jag avskyr att laga mat så jag gillar det så enkelt som möjligt men ändå gott.
Det som funkar bäst och mättar är att steka två ägg. Så fort det är ok att vända gör jag det. Sedan hyvlar jag ost och lägger på. Toppar med några skivor skinka. Vänder på allt igen så osten smälter lite. Klart att äta. Lätt att laga och lite disk. Precis som en som undviker köket älskar.
Min absoluta favorit är Lchf fröknäcke med rökt skinka och västerbottenost,en paprikaring och gurkbit!Till det äter jag ett ägg med örtsalt och dricker en vaniljlatte gjort på hälften kaffe,hälften äggmjölk och lite vaniljpulver!Pure heaven!!
Min favoritfrukost är mina nybakade Paleoscones med enklaste måttangivelserna:-)
1 ägg
1 banan
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
nypa havssalt
Mosa bananen och rör ihop alla ingredienser. Klicka ut på bakplåtspapper och grädda på 200 grader i ca 10 min.
Vi äter gärna fil eller turkisk yoghurt med keso i. Jättegott tillsammans!
Några hallon och/ eller lite blandade frön och/ eller nötter och du får en lyxig och god och mättande start på dagen. Kanske ett kokt ägg också..
Kaffe som avslutning.
PS En variant kan vara keso+ vispad grädde+ hallon (kanske lite mera dessert över den blandningen).
Bästa frukosten?
Detta är min helgfrukost som jag intar klockan 12 (kör periodisk fasta) efter att ha tränat:
Ägg och bacon serverat med avocado och spenat.
En smoothie gjord på apelsin, hallon och jordgubbar.
Avslutas med kaffe med mandelmjölk eller en kopp varmt vatten med citron och kokosolja.
Det smidigaste frukosttipset är att koka två ägg på morgonen under tiden man gör iordning sig. Dessa tar jag med till jobbet och skalar, delar i halvor och på med majjo. Mums till morgonkaffet.
På helgen kan man lyxa till det med bacon och annat som tar längre tid att göra. 🙂
Jag försöker variera min frukost fast oftast blir det yoghurt och bär. Gärna med lite frö och nötter till. Har jag en LITE stund extra så är det här annars en stadig och bra frukost.
Spenatbakelse
Fräs några nävar hackad färsk spenat tillsammans med en schalottenlök. Salta och peppra. Lägg sen i en smord form i muffinsstorlek modell större. Knäck ett ägg och häll över. Tillaga i ugn på 175 grader i 10-15 minuter. Strö lite riven ost över de sista minuterna. Servera med bacon, stekta champinjoner och en tomat. MUMS!
Hälften grädde och hälften turkisk yoghurt och 5 hallon och några hackade hasselnötter.
Mitt bästa frukosttips är chiafrökräm:
Blanda ca. 1/2 dl chiafrö med lite kardemumma, blötlägg i 2-3 dl cocos-rismjölk, låt stå i kylen över natten.
Servera med färska blåbär och valnötter.
Lent, knaprigt och alldeles utsökt!
Jag gillar också lite Ekologisk turkisk yoghurt eller Eko naturell yoghurt med två kokta ägg till frukost.
MEN
Släng i några granatäpplekärnor (6-7 stycken räcker). OJ OJ OJ, VIlken härlig explosion i munnen.
Jag har blivit helt förälskad i kanelstekta äppelbitar med keso/Kvarj
Jag steker ett tärnat äpple i kokosolja och pudrar över kanel mot slutet. Under tiden blandar jag ungefär lika delar keso och kvarg tillsammans med lite vaniljpulver. När äpplerna är mjuka toppar jag keso/kvarg röran med dem och lite pumpakärnor. Smakigt!!
För mig har just frukost inneburit en storförändring när jag antog PALEO utmaningen. Frukost för mig har varit havregrynsgröt i 10 år. Jag trodde aldrig att jag skulle lämna de men JO det har jag nu ersatt med min kära Paleo gröt,
4 ägg vispas med 1 msk kokosmjöl. 1 min i Micron. Rör om.
Sedan häller jag i frysta hallon efter behag. Micrar i 40 SEK.
Linfrön och solroskärnor. Kanel och kokosmjölk om man vill..,
Mums och mätt de blir man!
Jag vill tipsa om en super smoothie som är god och går fort att göra på morgonen!
2 ägg, 1 dl kokosgrädde, 1 dl valfria bär (brukar ta hallon), lite vaniljpulver. Mixa med stavmixer!
Min favoritfrukost för tillfället är keso blandat med creme fraiche och smaksatt med vaniljpulver ( eller kardemumma eller kanel) och några hallon och blåbär.
BÄSTA FRUKOSTTIPSET EVER 🙂
1 dl fiberhavregryn
2,5 dl vatten
Linfrö
Salt
Kanel
Blåbär
Kokosflarn
Banan
Låt havregryn, vatten, linfrön, salt, kanel och blåbär koka ihop. Servera med skivad banan och kokosflarn. Eventuellt strö på lite kanel på toppen 🙂 Jag brukar också äta ett ägg vid sidan av. ENJOY! 🙂
På helgen gillar jag en lyxig frittata. Rör ihop ägg, riven ost och grädde samt kryddor. Rör även ner nån fyllning du gillar (ex. körsbärstomater, bladspenat, champinjoner, bacon, skinka, lök, fetost). In i ugnen i små portionsformar tills ytan är gyllenbrun och innehållet så där gott krämigt. Annars gillar jag vanlig hederlig äggröra, och grekisk yoghurt (mkt gräddigare o mindre sur än den turkiska) med bär och kokos!
Små blomkålbuketter som man dippar i guacamole och sedan avslutar man med några skivor äppel med jordnötssmör på. Enkelt, annorlunda och gott 🙂
Mitt bästa frukosttips är fullfet fil, rör i proteinpulver från holistisk, gärna vaniljsmaken.
Toppa med hallon och kokosflarn, ska jag träna tillsätter jag paranötter för extra energi! Att dricka blir en stor kopp kaffe med grädde och kokosfett i 🙂
Oj, såg att sista dagen var 28/2. Men jag chansar ändå. 🙂
Mitt frukosttips är: Turkisk yoghurt med en skvätt 40% grädde. Strö på vaniljpulver och blanda om. Blir mer härlig konsistens. Sedan på med vad man är sugen på; kokosflingor, frusna bär hallon-blåbär, lite mandel, kakao, pumpakärnor, solroskärnor, ev några skivor banan. Detta har jag inte tröttnat på än så länge i alla fall! 🙂
En äggmjölkslatte med smak av antingen kanlel & kardemumma eller pepparkakskrydda (så gott!), samt stekta ägg eller kokta ägg med majonnäs, dill och hackad rödlök 🙂
Min favvo är att köra i gång stekpannan på låg värme. Knäck i två ägg stek försiktigt, krydda s&p. Lägg på skink- eller kalkonskivor samt lite ost. Strö över lite oregano eller basilika.
Mitt frukosttips är en spin-off på bananpannkakan men mycket mer tidseffektiv – som sig bör på morgonen!
Hetta upp en stekpanna.
Stavmixa en halv, mogen, banan med två-tre ägg och lite kanel.
Använd kokosolja som stekfett.
Häll smeten i pannan och rör hela tiden – precis som med en äggröra.
Det går snabbt!
Snart har du en banan-äggröra som du serverar tillsammans med blåbär, kokos, nötter och chiafrön.
Följ länken för bild: http://ssanningen.wordpress.com/2013/03/01/mindre-fotogenisk-bananaggrora/
Det ultimata frokosttipset, oavsett hur du väljer att starta din dag är att göra en plantbased-powerdrink! Det nyttigaste du kan få i dig på en och samma gång… Jag brukar ta det jag har hemma men här kommer några bra ingred. :))
2 apelsiner
1 liten banan
3 brysselkål
lite hackad vitkål/rödkål
färsk ingefära
paprika
frysta bär efter behag
vatten
För att få i mig ännu mera nyttigheter brukar jag ha i chiafrön och korngräs eller spirulinaalger… Omega 3 och basiska grejjer. Dessutom är mitt daligliga hälsotips att äta en sked RAW-honung. Det är bra mot så mkt. Se länk.
http://www.morotsliv.com/2012/12/honung.html
Min snabba favorit just nu är två minuter bröd, enkelt och snabbt!
Vispa 1 ägg och salt i en tallrik, smält 25 g smör och vispa med, tillsätt ca 1 dl mandelmjöl till en jämn smet. In i Micron i två minuter! Stjälp upp på en tallrik och ät med ost, kalkon, paprika och gurka!
Till detta kan man ha en enkel bär smoothie, med blåbär, hallon, kanel, naturell yoghurt! GOTT
🙂
Ett ägg blandat med en msk keso, kör en minut i mikron. Frökex med skinka, ost och gurka. Hallon och blåbär med turkisk Yoghurt. En stor kopp te.