Tävling: Eko-deo!

av Cecilia Folkesson

Dags för en ny tävling! Denna gång kan du vinna en ekologisk Green Love-deodorant från Ecobyh.se. Green Love använder endast certifierade eteriska oljor och aluminiumfritt bakpulver tillverkat i Europa. Alla oljor är kallpressade och oraffinerade.

För att vara med och tävla, skriv en kommentarer med följande:
1. Vad väljer du helst att köpa/använda ekologisk och varför?
2. Gå in på Ecobyh och välj vilken doft du vill ha om du vinner.

På fredag den 15:e augusti 2014 utses en vinnare. Lycka till!
TÄVLINGEN AVSLUTAD

 

Visste du detta om deodorant?
De flesta deodoranter innehåller aluminium och alkohol. Det kommer mer och mer forskning som visar sambandet mellan de kemikalier som finns i deodoranter och kroniska sjukdomar som Alzheimers och cancer.

• Både aluminium och alkohol är en antiperspiranter. De tränger in i porerna och bildar en tjock gelé som blockerar svettkörtlarna. Detta hindrar kroppens reningssystem att  avsöndra gifter och slagg via svettkörlarna.

• Armhålan tar upp ämnen extra lätt, särskilt efter rakning, då huden skadats.

• Alkoholen i deodoranten ökar transporten av andra kemikalier genom huden och vidare in i blodet.

Världshälsoorganisationen WHO har kopplat exponering för aluminium till Alzheimers sjukdom. Ovanligt höga halter av aluminium har hittats i hjärnan hos personer med Alzheimers sjukdom.

 

Fakta: www.cancer.gov/cancertopics/factsheet/Risk/AP-Deo

Du kanske även gillar detta

67 kommentarer

Malin Ström 11 augusti, 2014 - 11:53

“så mycket som möjligt” köper jag ekologiskt.
Finns det i affären en ekologisk och en annan så väljer jag den ekologiska varan/produkten. Jag känner att jag för varje dag/shoppingtur blir mer och mer medveten och väljer därefter.
Deodoranter har jag dock haft problem att hitta som “fungerar” utan dåligt innehåll och det är tråkigt. Jag tycker inte det är kul att lukta svett och går ofta tillbaka till de jag vet att de fungerar, trots tvivelaktigt innehåll..

Skulle jag ha turen att vinna tar jag gärna den naturella. Jag är duktig på ha annan parfym och behöver inte någon särskild lukt under armarna!

Grattis till bebisen och tack för inspiration.
//Malin

Svara
darnia 11 augusti, 2014 - 12:14

Jag köper den mesta maten ekologiskt. När det gäller kroppsvård är jag så nere i no poo-träsket att deo är en av de få saker jag fortfarande använder. Och just det här märket, när jag inte gör egen. Tycker bäst om lime.

Svara
darnia 11 augusti, 2014 - 12:16

Glömde svara på varför. För att jag är övertygad om att både djur och natur mår bättre utan en massa tillsatta kemikalier som rubbar balansen.

Svara
Felicia 11 augusti, 2014 - 12:20

1. Det som kommer på första plats av allt ekologiskt är helt klart kosten! Dels ur ett medvetet miljöperspektiv, vår moderjord förtjänar det! Dels ur eget hälsoperspektiv, jag mår helt enkelt bra av att äta så rent som möjligt. Och tillsist för bebisen i magen, som jag vill ska få en så god start i livet som möjligt!

2. Jag skulle valt deon med naturell doft.

Svara
Sara 11 augusti, 2014 - 12:26

Har börjat intressera mig mer och mer för att köpa ekologiskt och naturliga produkter/mat. Om jag ser en ekoprodult samt en “vanlig” produkt, då väljer jag ekoprodukten.
Om jag vinner så skulle jag vilja ha unisexdeon med lime och citron doft 🙂
Och en sak till; tack för tipset om kokosolja till hud/hår/mat. Min hud har blivit fantastisk och mitt hår är apsnyggt!!

Svara
Anna 11 augusti, 2014 - 12:33

Så okey, helst vill jag köpa allt ekologiskt. Men om sanningen ska fram så köper jag gammeldags eko produkter som såpa och inte dagens påkostade varor.
Jag tänker också “vilken råvara kan jag använda för att tvätta bort tex blåbärsfläcken” jag tänker alltså inte Vanish utan i detta fall filmjölk och så alltså hade jag som mijövän i detta fall köpt såpa och filmjölk.
Om jag vinner önskar jag naturell.

Hälsningar Anna

Svara
Mathias 11 augusti, 2014 - 12:34

Grönsaker är det jag helst köper ekologiskt, bland annat därför att det smakar så otroligt mycket bättre. Om jag vinner så vill jag dofta naturellt.

Svara
frida 11 augusti, 2014 - 12:51

Jag köper alltid ägg, mejerier och bacon ekologiskt. Sedan totalvägrar jag alla rengörings- och tvättmedel förutom såpa. Tvättnötter är fantastiskt.

Jag försöker alltid sträva efter en giftfri vardag och då är ekologiskt ett självklart val.

Vinner jag vill jag dofta smultron:)
Tack för fin och inspirerande blogg och Grattis!

Svara
Therese Vänerljung 11 augusti, 2014 - 12:47

1. Svårt att välja bara en sak när man är total ekobrud ha ha men Bananer är en viktig grej eftersom arbetarna blir förgiftade av alla besprutningar på bananplatagen och 17 olika gifter i fruktköttet i vanliga fulbananer går verkligen bort!! Bätte att avstå banan helt om det inte finns eko.
2. Jag hade valt Lime för den är unisex för att även maken ska kunna hitta en fungerande deo. Jobbar hårt på att även han ska gå över till människovänlig deo.

Hoppas hoppas ; – )

Med vänlig hälsning, Therese

Svara
Christina Karlsson 11 augusti, 2014 - 12:49

Jag drabbades av diabetes förra året och har lärt mej så oerhört mycket på vägen och lär mej fortfarande. Speciellt om maten och hur det odlas m m så ekologisk mat, närproducerat etc ligger mej väldigt varmt om hjärtat och jag försöker välja det så ofta det bara går (läs finns).
Om jag vinner skulle jag vilja ha limedoften.

Svara
Lena 11 augusti, 2014 - 13:03

Hej!

Grattis till din son. Väljer att köpa så mycket jag kan eko då det är bra för min hälsa och miljön. Hygienartiklar är för mig viktigt att ha eko och med bra innehåll då huden är vårt största organ samt att jag inte vill hälla ut kemikalier i avloppet. Vinner jag vill jag ha naturell.

Svara
Åse 11 augusti, 2014 - 13:10

Som ätlig produkt så väljer jag ALLTID ekoägg. De smakar godare och ska ge mer näring. Dessutom har jag tidigare haft egna höns och vet hur personliga hönor är, hur dom njuter att få bada i sand (i mitt fall i rabatterna) och hur dom visar sina kycklingar hur man hittar godaste larven.
Detta vill jag att alla hönor, och tuppar, ska få uppleva under sin livstid.
Som hygienprodukter har jag nu börjat att använda ekologisk duschtvål för att minska dåliga tvålrester som rinner ut i avloppet.
Om jag vinner så önskar jag den med naturell doft. Synd att blanda en massa dofter av olika produkter till ett enda mischmasch!

Svara
Tanja 11 augusti, 2014 - 13:31

Framför allt mat, sen har jag varit så skeptisk till allt, och köper så mycket som möjligt ekologiskt eller utan konstiga tillsatser. Deo vägrar jag köpa och har provat att göra deo själv hemma, just på grund av aluminiumet, då min mamma fick demens i ung ålder och jag är livrädd för detta. Man vet ju inte vad alla kemikalier och tillsatser gör med våra kroppar och hjärnor, och vad viss forskning visar på är skrämmande. Hoppas på ett långt liv och frisk hjärna helt enkelt!!

Svara
Tanja 11 augusti, 2014 - 13:32

Oj, väljer den med lime om jag vinner! Glömde få med den biten!

Svara
Malin 11 augusti, 2014 - 13:38

ALLT som går att köpa ekologiskt men är extra noga med ägg och mejerier då det handlar om djur som inte har något val, dessutom smakar det bättre och är bättre näringsmässigt. Just nu är jag dessutom extra noga då jag är gravid.
Har börjat sålla bort onaturliga ämnen ur hudkrämer, tandkräm, tvål osv men inte kommit till deon ännu. Vore ju som ett logiskt steg i rätt riktning tycker jag 🙂 Jag skulle nog valt limedoften men det har ingen betydelse egentligen!

Svara
Lena 11 augusti, 2014 - 14:01

Köper det mesta ekologiskt men om jag ska välja en sak så är det nog smör, det ekologiska smakar så himla mycket bättre! Och att korna har det bättre är ju såklart viktigt det med! 🙂

Vanilj & Smultron-doften skulle jag vilja prova 🙂

Svara
Nilla 11 augusti, 2014 - 14:47

1. I matväg försöker jag köpa eko utav de matvaror jag använder/äter mest utav. Sällanvaror är jag inte lika noga med. I skönhetsväg väljer jag eko framförallt på de produkter som sitter kvar på huden, så som lotion, smink o d.
2. Väljer unisex lime. Hade nu senast urtekram aloe Vera deo men den har börjat klia. Så just nu är jag utan.

PS. Grattis till bebisen!

Svara
Åsa 11 augusti, 2014 - 14:50

Hej!

1. Jag köper det mesta som jag stoppar i mig samt smörjer in mig med ekologiskt. Jag tycker det är viktigt att ta hand om kroppen då den ska hänga med länge. Så vet jag att huden är kroppens största organ och den suger i sig allt man smörjer in den med, då är det viktigt att det inte är något dåligt 🙂

2. Vanilj & smultron.

Grattis till den nya familjemedlemmen 🙂

Svara
Maria Hedin Ulander 11 augusti, 2014 - 14:54

Jag köper eko grönsaker och mejeriprodukter,
För att man måste ju börja nånstans. Känns bra att slippa onödigt gift i maten.

Skulle vilja vinna vanilj smultron då det låter helt underbart

Svara
Sabina 11 augusti, 2014 - 14:58

1. I en ultimat värld skulle allt vara ekologiskt. Jag skulle inte behöva leta för att få tag på ekologiska varor utan det skulle vara det självklara valet.
En av de produkter jag alltid väljer ekologiskt är kokosolja. Ekologiskt och kallpressat, kokosolja använder jag både som kost och utanpå kroppen och smörjer in mig med. Som storkonsument är det viktigt att få kokosolja så ren som möjligt.
2. Om jag vinner vill jag ha kombinationen Vanilj & Smultron. Då får jag lukta sommar och behålla sommarkänslan ett tag till.

Svara
Stina 11 augusti, 2014 - 15:04

När det gäller sådant som jag stoppar i mig har jag länge valt ekologiska alternativ så långt det är möjligt och finns inte eko alternativ brukar jag avstå och välja något annat.
Däremot har jag varit lite dålig på att byta ut sådant som är utanpå kroppen men har nyligen upptäckt Maria Åkerbergs fantastiska sortiment. Jag är helt såld på produkterna och kommer aldrig byta!
Om jag vinner vill jag prova vanilj/smultron, den lät spännande och god:)

Svara
Marielle Jensen 11 augusti, 2014 - 15:07

1. Allt! Men främst grönssaker och animaliska produkter.Då jag väldigt sällan äter kött är det även extra viktigt för mig att just det är eko när jag själv köper det. Jag väljer ekologiska produkter i så stor utsträckning som möjligt delvis pga min egen hälsa, att slippa få i mig besprutningsmedel och självklart ur ett miljö- och etiskt perspektiv. Att ta hand om naturen och att de djur vi nyttjar för föda och andra resurser har ett så bra liv som möjligt om vi nu “måste” använda dem öht. Kör LCHF för mitt välmående (magen funkar så mkt bättre) men hade helst varit vegan, något jag tycker är lite väl svårt att kombinera så försöker kompensera så mycket jag kan med ekoprodukter och andra bra märkningar.

2. Naturell 🙂

Svara
Anna 11 augusti, 2014 - 15:12

Jag använder naturliga produkter för att minska risken för cancer främst, min mamma dog 37år gammal efter kämpat flera år mot bröstcancer som sen spred sig jag vill inte gå samma öde till mötes och det jag kan göra själv är att tänka på vad jag äter och använder på min kropp. Jag är även glad om jag kan skona naturen som blir utsatt för så mycket gifter idag! Om jag skulle vinna så vill jag ha doften vanilj smultron som lät otroligt gott:p

Svara
Elin Skager 11 augusti, 2014 - 15:27

Rensar ut dåliga saker efter hand och nu är det deon som stått på tur. Gillar inte att ha på mig/få i mig dåliga saker om det finns ett bättre alternativ. Känns liksom lite osmart. Köper så mycket eko jag bara kan.
Har kämpat hela sommaren för att vänja mig av med vanlig deo. Den no-pooiga jag har funkar sådär…
Kan kosta på mig en med doft, då jag varken har parfym på mig i jobbet eller i tvättmaskinen. En med vanilj/smultrondoft vore ju toppen nu när jag också börjar på ett nytt jobb. Vore ju lite lett om den nya fröken kom och luktade svett 😉

Svara
Katarina Bjurö 11 augusti, 2014 - 15:30

Hej och tack för inspirerande blogg och instagram! Jag har tidigare valt till största del ekologisk mat för hälsans, smakens och jordens skull. Har nu upptäckt kroppsvård och har hittills endast provat ekologisk shampoo. Jag vill gärna prova deo och ” Vanilj och Smultron” låter ljuvligt!
Hoppas

Svara
Jessica 11 augusti, 2014 - 15:35

Jag väljer att använda ekologiska hud-hårvårdsprodukter så som tvål, olja, schampo, balsam, salva mm till mina tre barn. Vi föräldrar använder det automatiskt också, så hela familjen vinner på det. Huden är vårt största organ och allt vi använder/smörjer in oss med går in och vidare till våra inre organ. Barnen är vår framtid och jag vill med det här valet försöka ge mina barn en så hälsosam start som möjligt. Vinner jag deon är det Unisex Lime doften som gäller för mig.

Svara
Katarina Bjurö 11 augusti, 2014 - 15:36

Tack för inspirerande blogg och instagram! Väljer till 80% ekologisk mat för smaken, hälsan och jordens skull. Har nu upptäckt ek kroppsvård och är supernöjd med ek schampoo, vill gärna prova Ecobyh deo, Vanilj och Smultron låter ljuvligt! Hoppas!

Svara
Tina 11 augusti, 2014 - 15:48

Jag köper det mesta eko som finns men kan köpa vanligt om det inte finns en ekovariant. Men en sak avstår jag ifrån om det inte finns eko och det är kyckling. De har det i alla fall lite bättre än de konvetionellt uppfödda.
Jag vill ha neutral om jag vinner.

Svara
Christine 11 augusti, 2014 - 16:00

Ekologisk hudvård! Är väldigt noggrann med vad jag “matar” huden med och det är skrämmande att läsa innehållsförteckningar idag med ingredienser som man inte ens kan uttala. Huden är ju faktiskt kroppens största organ och förtjänar att få lite nyttigheter den med!:) Vanilj och smultron doftar nog fantastiskt!

Svara
Ingrid Öhlund 11 augusti, 2014 - 16:16

1. Det jag väljer att köpa ekologiskt är främst mat och “kroppsprodukter” (typ tandkräm, duschkräm, solkräm). Det är de saker jag känner att jag kan påverka och bestämma över själv – både det jag stoppar i mig och kletar på mig!
2. Om jag vinner vill jag lukta vanilj/smultron i armhålan!

Svara
Mari 11 augusti, 2014 - 16:20

Helst ville jeg valgt alt økologisk om jeg hadde kunnet, men med studentbudsjett velger vi heller det vi føler er viktigst. Økoegg, kjøtt og ferskmelk fra gressfora kyr fra bonden. Villkjøtt fra jakter og kjøtt fra glade griser. Her vet vi at dyrene har hatt det bra, fått bra fôr og vi får bra mat. Smør, rømme, kokosolje, nøtter, frø, grønnsaker og frukt velger vi økologisk for vi vet det er best for kroppen og det smaker mye bedre. Har begynt å bytte ut vaske- og hygieneartikler litt og litt med bedre alternativer etterhvert som jeg har blitt mer bevisst på alt tullet slike varer inneholder – og som trekker inn i huden vår og tuller til systemet. Sluttet med mye kosmetikk som vi jenter tror vi trenger og rett og slett sluttet og handle så mye! Gleder meg til studiene er over og alle valg kan være gode valg! 🙂

Deostick Vanilj & Smultron – Elsker vanilje!!

Svara
Lesthi 11 augusti, 2014 - 16:24

1. Jag väljer ekologiskt både för miljön skull och för min egen kropp 😀 Kött, grönsaker och frukt är det jag prioriterar att köpa ekologiskt när jag handlar.
2. Jag har i två år gjort min egen deodorant utav kokosolja men det vore kul att prova något annat som kanske inte är lika kletigt, så om jag vann skulle jag vilja testa med doften Vanilj/Smultron

Svara
Stina 11 augusti, 2014 - 16:25

En grej som jag alltid köper eko är ägg, dels för hönsens skull men också för smakens! Har ganska nyligen (när jag blev gravid) fått upp ögonen för detta så din sida hjälper mig massor! Nu är min bebis 8 månader och jag letar överallt efter bättre produkter!
Använder för tillfället thaistenen och weledas citrusspray så om jag skulle vinna, vilket jag såklart väldigt gärna vill då jag tycker stenen är lite svår att använda slut på för den bara lossnar från fästet och trillar i golvet å går sönder, så skulle jag i alla fall vilja dofta lime :))

Svara
Ida Oscarsson 11 augusti, 2014 - 16:36

För mig är varje ekologisk sak som står i min kyl, ligger i min frys, hänger i min garderob eller finns i mitt badrumsskåp en fantastisk förmån. Att veta att det man stoppar i sig påverkar världen och sin egen kropp positivt är otroligt viktigt.
Om jag får välja en enda sak att handla ekologiskt skulle det vara kaffe. Det bekämpningsmedel som används på kaffeplantage är otroligt skadligt för både människor, djur och naturen.
Kaffe är kärlek varje dag för mig! Därför känns det som ett enkelt val att välja det ekologiska som inte resulterar i att någon annan behöver må dåligt.
Jag hade önskat en eko-deo med vanilj & smultron doft!

Svara
Jennie 11 augusti, 2014 - 16:46

Ägg såklart de måste vara ekologiska! 🙂 Båda av etiska skäl och av smaken.

Jag vill vinna Vanilj & Smultron

Svara
Katarina 11 augusti, 2014 - 17:32

Det som aldrig slinker ner i min korg utan att vara ekologiskt är maten jag serverar till mina barn. De är små och kan inte aktivt göra fulländade val, det är min uppgift och skyldighet att både ge dem och lära dem om naturlig, ren och ekologisk mat.

Om jag skulle vinna vill jag gärna dofta vanilj och smultron, herregud så gott, vem vill inte dofta det?!

Svara
Anna Holm 11 augusti, 2014 - 17:41

Bananer. För att jag har hört att de ska vara den värst besprutade frukten och den äter jag mycket av!

Jag vill vinna vanilj-smultron! 🙂

Svara
Anna 11 augusti, 2014 - 17:58

Jag försöker att välja det mesta i ekologisk anda – där plånboken och utbudet tillåter det. Men viktigast är det fett vi använder i maten – då gifter gärna ansamlas i fett. Så allt från smör, grädde, kokosfett, olivolja, bredgott å ägg (äggula) är ekologiskt.

Om jag har turen att vinna så tar jag gärna den deon med Lime doft :o)
Nu håller jag mina tummar :o)

Tack för en fin och inspirerande blogg!

Svara
Pia Bengtsson 11 augusti, 2014 - 17:59

Hej, jag har köpt och provat många ekologiska deodoranter men ingen har fungerat, jag luktar svett som bara den, dock inte provat denna. Kontot för deosar är numera så högt så man drar sej för att köpa fler :-). Men det mesta funkar att köpa ekologiskt! dock inte deodorant (hittills). Vi måste tänka på vår miljö som våra efterlevande ska andas och bo i. Tack för en bra blogg och grattis till nya knyttet.
Mvh Pia

Svara
Malin 11 augusti, 2014 - 18:31

1. Som student har jag inte råd att köpa allt ekologiskt, även om jag gärna skulle vilja det. Det jag då prioriterar att köpa ekologiskt är ägg och mejeriprodukter eftersom jag vill veta att de hönor och kor som producerat det jag äter har haft det bra (är lakto-ovo-vegetarian).
2. Vanilj och smultron låter mums!

Svara
Marie 11 augusti, 2014 - 18:48

Köper så mycket mat jag kan ekologiskt och lokalproducerat – försöker även bli bättre på ekologiska produkter i hemmet.
Att få prova den här deon vore toppen, lime doft lät bra 🙂

Svara
Matilda 11 augusti, 2014 - 19:17

Jag köper mycket ekologiskt, men framför allt ekologisk kallpressad olivolja. Använder det till det mesta, både matlagning och hygien. Olivolja är perfekt att ta bort smink med, men använder också den i duschen. Återfuktar och är dessutom svamphämmande, vilket är bra då jag har problem med återkommande svampinfektioner. Känns onice att använda besprutad olivolja när jag har det i ansiktet osv.

Jag vill gärna ha deon med vanilj & smultron om jag vinner.

Svara
Sanna 11 augusti, 2014 - 22:00

Väljer ekologiskt så mycket jag kan och framförallt i grönsaker för det känns fräschast!!
Smink och hudvård i ekologiskt köps en hel del också men någon bra deodorant har jag tyvärr inte hittat ännu som fungerar och jag har testat en hel del därför hade det varit extremt kul att få vinna denna tävling och se om deon fungerar, speciellt nu när bebis nr 2 kommer vill man inte ha skräp deo när man ammar.

Jag hade valt vanilj och smultron

Svara
Anna 11 augusti, 2014 - 22:34

Jag köper ekologiska grönsaker å frukter. Är väldigt känslig där. Har övergått till ekologiska viner också. Jag köper mer och mer ekologiskt och har börjat kemikaliebanta badrumsskåpet. Det är ett område där jag kan bli mycket bättre på attvälja ekologiska produkter. Det svåraste är att hitta ett schampo och en deo som passar. Saft å sylt köper jag alltid eko med! Å kaffe å kakao så klart… Försöker inspirera mina barn att köpa så bra produkter som möjligt. De har redan ett bra tänk där men det gäller att fortsätta att tänka framåt!

Svara
Kristin 11 augusti, 2014 - 23:01

Försöker köpa så mycket ekologisk mat! Nu även tvättmedel som du tipsade om! Nu även deo då;)
Lime lät ju fräscht!!

Svara
Sofie 11 augusti, 2014 - 23:05

Jag använder helst duschkräm som är ekologisk då jag anser att de e viktigast då huden är vårat största organ och den bör vårdas med omsorg

Svara
Jonna 11 augusti, 2014 - 23:14

Trevligt med tävling! 🙂
Jag köper främst ekologiska matvaror- allt jag kan få tag på i mataffären, och avstår från att köpa vissa saker om det inte finns att köpa ekologiskt. Detta då jag under många år studerat naturvetenskap i skolan och efter många skrivna uppsatser om miljön och därmed noggrann research om hur vi människor förstör vårat jordklot, och våra egna kroppar, kan jag inte med gott samvete strunta i mitt ansvar att göra något åt skiten, rent ut sagt. Jag köper inte mycket kläder, kosmetika eller andra materiella ting och tänker därför inte lika mycket på om det är ekologiskt då- men det ska det bli ändring på!
Är jag den lyckliga vinnaren skulle jag hemskt gärna vilja ha doften vanilj och smultron!
Tack tack och ha det så bra!

Svara
ellen 11 augusti, 2014 - 23:17

1. Ägg och grönsaker eftersom det är vad jag stoppar i mig typ dagligen.
2. Unisex-doften med lime, citron och citrongräs låter intressant. Den väljer jag!

Svara
Elin Rudolfsson 11 augusti, 2014 - 23:24

Jag väljer alltid ekologiska ägg och mejeriprodukter, helst närodlat. Varför? För att jag är uppväxt på en gård på landet där djuren får beta på stora ängar och det är så alla djur borde få leva. Och som konsument lägger jag min röst på mer ekologiskt jordbruk varje gång jag köper en ekologisk vara. Doften av lime tycker jag verkar härlig, den önskar jag mig!

Svara
Emelie 11 augusti, 2014 - 23:43

Jag köper oftast ekologiska citroner då jag vet hur besprutade de är i vanliga fall! Även vitkål brukar bli ekologisk då det är en perfekt storlek på dem 🙂 Om jag vinner skulle jag vilja ha den med Vanilj & Smultron-doft!

Svara
Ioana 12 augusti, 2014 - 10:00

Hej! Först och främst väljer jag ekologiskt till mina barn. Det känns viktigt att de ska gå så lite kontakt med kämokalier och dylikt som möjligt. Sen försöker jag byta till oss vuxna också. Just nu använder vi mycket parfym fria produkter eftersom vi har en liten bebis hemma 🙂

Jag skulle härna vilja vinna en unisex lime deo 🙂

Svara
Emely 12 augusti, 2014 - 13:17

Vilken underbar tävling! Jag köper bara ekologiska produkter, allt från mat till hudvård. Men det viktigaste för mig är citrusfrukter och vindruvor eftersom de är så hårt besprutade. Jag önskar vinna doften naturell. Ha det gott. Tack!

Svara
Sara 12 augusti, 2014 - 14:12

Jag köper det mesta ekologiskt! Jag började dock att köpa bananer, potatis, schampoo, balsam och liknande, men när jag gick över till LCHF gav jag automatiskt upp bananer och potatis. Anledningen till att jag köper ekologiska varor är att jag då vet att jag inte bara undviker en massa kemikalier för egen del, utan främjar ett jordbruk som satsar mer och mer på ekologiskt, vilket i sin tur skapar ett större sortiment, bidrar till en ökad medvetenhet hos konsumenter och till en renare planet!

Jag använder just nu en deo från Urtekram, men jag är lite skeptisk för den innehåller fortfarande alun, alltså aluminium fast i en annan form som tydligen inte ska absorberas lika lätt av huden. Många “naturliga” deodoranter innehåller fortfarande den här formen av aluminium.

Jag har såna seriösa hudproblem med utslag, blödande sår i hårbotten och torrhet, så jag skulle verkligen behöva hitta en skonsam deo (utan aluminium) – som faktiskt funkar!

Svara
Sara 12 augusti, 2014 - 14:14

forts. -> jag fastnade för doften “Vanilj och smultron”!

Svara
Emilia 12 augusti, 2014 - 14:55

Även jag köper det mesta ekologiskt, allt från tandkräm till kläder, mest för att jag själv ska slippa utsättas för gifter men självklart även för att minska mitt ekologiska fotavtryck och göra en liten insats för planeten.

Ska jag välja en särskild vara väljer jag bananer. Anledningen till det är framför allt det faktum att så fruktansvärt många människor på ickeekologiska bananplantager dör för att vi västerlänningar ska ha billiga bananer. Ofta kostar ekologiska bananer inte många kronor extra så det är minsta jag kan göra.

Jag tycker att smultron/vanilj lät spännande.

Svara
Anna 12 augusti, 2014 - 17:17

1. Mat! Kaffe, banande, ägg, grönsaker. Det mesta helt enkelt.
2. Skulle gärna vilja prova denna deo. Har provat en annan deo tidigare och var inte så nöjd. Lime låter härligt!

Svara
minna 12 augusti, 2014 - 19:52

Hej! Jag försöker köpa fr a frukt och grönsaker ekologiskt. Bra nog ligger min tonårsdotter på där och lustigt nog pratade vi nyligen om att även försöka använda mer ekologisk hudvård och just deo skulle jag gå in och leta efter på nätet. Jag kan tänka mig vilken doft som helst om jag fick glädjen att prova Ecobyh´s deo!

Svara
Noelle Delen 12 augusti, 2014 - 20:32

Allt som mina barn har kontakt med/äter försöker jag handla det ekologiska alternativet av oavsett pris. Jag vill att mina pojkar ska få det bästa möjliga <3

Har jag tur så är detta chansen att prioritera mig själv med ekologiskt 🙂 Vinner jag så vill jag ha smultron/vanilj.

Svara
Jenny 12 augusti, 2014 - 22:24

Jag älskar att köpa Ekologiskt, fairtrade och på loppisar. inte bara mat utan saker också. Varför jag gör det är för att jorden är mitt hem som har så fantastiska platser som jag vill att mina barn i framtiden ska kunna se och uppleva det. Vi har bara en jord ett hem och det är vårat ansvar tillsammans att ta vara på den.
Om jag vinner skulle jag vilja ha vanilj och smultron.

Svara
Joanna nordlander 13 augusti, 2014 - 11:16

Trots att jag fn är sjukskriven m allt vad det innebär ekonomiskt så handlar jag eko så långt det går – jag tror nämligen att min lite slitna kropp behöver BRA grejer för då kommer jag att tillfriskna fortare. Och det vinner både jag och samhället på. Liiiite dyrare men såååå mkt bättre.

Vinner jag önskar jag mig naturell variant!

Svara
Anna N 13 augusti, 2014 - 12:05

Våra bananer och ägg är ALLTID ekologiska, och även nöt/ griskött så långt det bara går. Annars försöker jag med eko/ fair trade/ lokalproducerat där alternativen finns till vettiga villkor (pris är inte allt). Ibland väljer vi andra varor, för att ett alternativ vi kan gå med på helt enkelt inte finns. Just nu är det hemmagrönsaker som odlas vilket är kanonbra 🙂

OM turen står mig bi vill jag gärna ha en naturell!

Svara
Anna 14 augusti, 2014 - 09:18

1. Jag försöker köpa så mycket som möjligt ekologiskt, mest grönt och frukt (eftersom jag är vegitarian blir det note så mycket annat). Hud och hår försöker jag också köpa ekologiskt med där spelar innehållet också stor roll.
2. Jag skulle vilja ha doften med vanilj och smultron för jag använder inte så mycket parfym så det tror jag skulle passa mig

Kram Anna 🙂

Svara
Camilla Å 14 augusti, 2014 - 09:45

1. Jag köper så mycket ekologisk mat som möjligt när plånboken tillåter – men ägg och banan väljer jag alltid eko i matbutiken för att banan är så suuuuperbesprutad att den till och med är giftig för barn (och ofta delas ut gratis till barn i butikerna?? Bra att fler och fler butiker väljer att sälja enbart ekobananer, DET är bra konsumentmoral! Ägg pga att dessa höns åtminstone får se solen nångång under sina liv, till skillnad från burhöns och frigående höns inomhus. Hud -& hårvård använder jag enbart naturliga ingredienser.

2. Deon vanilj och smultron

Svara
Magie 14 augusti, 2014 - 18:27

1. Sen jag fick min son (2år sen) har jag tvingat hushållet (min man) att tänka på vad vi får i oss både inifrån och utifrån. Vill att vi lever längre och hälsosammare för vår sons skull. Ibland får man lukta lite unket men hellre det än tilltäppta kanaler

Svara
Frida Möllerstedt 15 augusti, 2014 - 00:19

1. Har för inte allt så länge sen börjat prioritera ekologiska varor, har hittills bara kommit till utbudet i mataffärer och då oftast frukt, främst bananer som jag enbart alltid köper ekologiska.
2. Vill utöka min ekologiska konsumtion och en deo voreväl en uutmärkt start! 🙂 Jag skulle välja Vanilj-Smultron.

Svara
Evelina Burvall 15 augusti, 2014 - 15:44

Åh hoppas att jag inte är för sent ute nu!!! Så svårt att välja på 1:an! Jag måste nog säga, allt som är till min 4-månaders! Allt från olivoljan i badet till det han stoppar i munnen! 😀 för att han är värd allt det bästa!! 2. Om jag vinner vill jag ha med vanilj och smultron! 😀

Svara
emma 15 augusti, 2014 - 16:44

så mycket som möjligt! Främst matvaror, pga rädd för vad besprutningsmedel o andra gifter gör i våra kroppar och i naturen.
Vanilj smultron

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More