lifetalk konverationsspel

Spelet till barnens nattning och fredagsfikat på jobbet

av Cecilia Folkesson

I går gjorde jag ett inlägg på Instagram om min och barnens nya kvällsrutin. Det var många som blev intresserade av detta så tänkte skriva hop ett lite längre inlägg om det här.

Varje kväll när vi gjort allt det där man måste och jag är alldeles för trött för att läsa sagor (det är ju lite skillnad på “sagor” nu för tiden: “Mamma, läs om Tysklands landslag, snäääälla” osv…) då tar vi ett eller två kort från boxen. Boxen är en låda med konversationsfrågor. Ungefär som ett frågespel med kort, fast utan spelplan, poäng eller rätt och fel. Det är väl egentligen tänkt för vuxna, men många av frågorna passar alldeles utmärkt för barnen, man får bara formulera om dem ibland.

Gårdagens fråga löd: Vad önskar du mest av allt att du kunde vara bättre på.

Barnens svar var “att bli bättre på att göra mål i fotbollen” och “att inte bli rädd när det är hög fart på gungan”. Mitt svar löd: “att inte skrika så mycket när jag blir arg på er”.

Man lär sig väldigt mycket om sina barn under dessa stunder och man får tänka till själv också. Vissa frågorna är över på 30 sekunder medan vissa slutar i världens diskussioner. Supermysigt att höra barnen berätta vad dom känner och tycker om saker man annars inte haft en aning om, och inte haft en tanke på att ställa. Nu vet jag till exempel VARFÖR Zion är rädd för att dö och vilken dag som har varit den bästa i Sids liv.

 

Vi körde detta på jobbet också. Skapar mycket trevligare diskussioner runt fikabordet än dessa ständiga EM-konversationer…

lifetalk konverationsspel

En bra idé att köra i samband med fredagsfikat!

Du hittar LifeTalk-lådorna här

Du kanske även gillar detta

2 kommentarer

Joakim 17 juni, 2016 - 05:00

Det spelet kan nog vara en vinnare på en dejt också så det inte bara blir ytliga ämnen om jobb och skola.

Svara
Cecilia Folkesson 17 juni, 2016 - 07:33

Verkligen!

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More