saffranskulor med kokos

Saffranskulor – Gott och nyttigt julbak

av Cecilia Folkesson

– Innehåller annonslänkar –

 

Eftersom pepparkakskulorna blev så väldigt populära hos många fortsätter vi på temat: Nyttigare julgodis och julbak.

Näst ut är Saffranskulor. Dessa är ännu enklare att göra än pepparkakskulorna och blir en nyttig, snabb och enkel ersättning till lussekatterna om man som jag, älskar saffran!

 

Saffranskulor

(ca 16 st små kulor)
4 dl kokosflingor
2 ekologiska ägg
50 gram smält smör eller kokosolja
2 msk honung eller agavesirap (kan uteslutas)
1 krm vaniljpulver
0,5 påse saffran

 

saffranskulor med kokos

Gör såhär:

 – Sätt ugnen på 175 °C.
– Smält smöret eller kokosoljan.
– Rör ihop kokosflingor, vaniljpulver och saffran. Blanda ihop med smör/kokosolja, ev sötning och äggen.
– Forma små bollar, ca 16 st och placera ut på bakplåtspapper. Smeten blir ganska kletig men känns det alldeles för lös, blanda i lite mer kokosflingor.
– Grädda i 10-15 minuter.

Alla mina julrecept hittar du här

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!

 

Du kanske även gillar detta

9 kommentarer

Eva Svärd - Blogg om utmattningssyndrom 24 november, 2016 - 10:51

MEN du så gott! Måste testas, jag älskar att ha något till kaffet, både morgon middag och kväll. Blir lätt så, iaf för mig, när man är hemma och sjuk. Har bävat mig lite för allt goda till jul men här kom ju ytterligare ett bra recept. TACK! Kram

Svara
Cecilia Folkesson 26 november, 2016 - 08:24

Det måste du 🙂 Perfekta till julkaffet!
/ Cecilia

Svara
Johanna 5 december, 2016 - 13:02

DU är så grym o inspirerande! Har precis gjort den andra satsen av pepparkaksbollar (mixade även 1 dl havregryn till fint mjöl o mixade med som lite “utfyllnad”). Både jag o min 1,5 åring ger bollarna tumme upp!! Har precis stoppat in saffransbollarna i ugnen (fast jag gjorde dom som kokostoppar för o variera formen lite). Hoppas på att dom blir så smarriga som jag tror!

Svara
Cecilia Folkesson 5 december, 2016 - 23:08

KUL! Och tack så mycket 🙂 Hoppas ni gillar saffranstopparna också 🙂
Kram

Svara
Monika 22 december, 2016 - 10:41

Jag ska just göra dessa saffranskulor, de verkar jättegoda! Tänkte äta ett par till glöggte på julafton när de andra mumsar glögg och lussekatter.

Nu till min fråga. Hur förvarar man dem bäst och hur länge håller de?

Tack för bra inspo!

Svara
Cecilia Folkesson 22 december, 2016 - 15:59

Hej Monika! Förvara i kylen Håller rätt många dagar 🙂

Tack, och God Jul!

// Cecilia

Svara
Isabel 14 december, 2018 - 20:23

Mina blev tyvärr väldigt torra och smaklösa :/

Svara
Evelina 11 december, 2022 - 19:27

Jag har en fråga om saffrankulor. Vispar man äggen eller bara blandar dem med kokosflingor? Tack på förhand

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More