Gjorde denna gamla favoriten ikväll; laxgryta med rotfrukter och dillaioli. Barnen gillade, förutom “det gröna i såsen”. En perfekt mejerifri middag med grönsaker och fisk. Och man kan ta vilka grönsaker och vilken fisk som helst till grytan. Ta det som finns hemma.
Rotfruktsgryta med lax
(4 port)
4 laxfiléer
2 morötter
1 stor palsternacka
1 kålrot
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 zucchini
1 citron
2 msk tomatpuré
Vatten
Smör
Örtsalt
Salt+peppar
Gör så här: Tärna rotfrukterna relativt små. Fräs klyftad gul lök, skivad vitlök i smör och tomatpuré. I med rotfrukter och vatten så de täcks. Låt sjuda på svag värme tills rotfrukterna är lagom mjuka. Ca 15-20 min. Smaksätt med 1 pressad citron, örtsalt, salt och peppar. Skär laxen i kuber och skiva zucchinin och lägg i grytan och låt puttra tills laxen är klar. Tar bara några minuter.
Dillaioli
1 ägg
1,5-2 dl ekologisk rapsolja
1 liten vitlöksklyfta
1 skvätt citron
Dill
Salt+peppar
Gör så här:
Stavmixa ägget med oljan. Blir det för löst, häll i mer olja. Smaksätt med massa färsk dill, citron, salt och peppar.
Fler recept på fiskgrytor:
Fiskgryta med musslor och saffran
Fiskgryta med grönsaker
Följ mig här:
Gillar du sidan? Följ mig gärna på Facebook eller Instagram