rostad sötpotatis med fetaost

Sista måltiden: Rostad sötpotatis med fetaost

av Cecilia Folkesson

Ni som följer mig på Instagram och speciellt Instagram Stories har väl inte kunnat undgå att jag just nu kör all in på en detoxkur. Jag började i tisdags och kör i 10 dagar. Ett längre inlägg om varför, hur och vad kommer i veckan. Största anledningen är att jag haft svårt att få ordning på maten. Jag har haft ett sjukligt sötsug och jag har ätit alldeles för mycket mejerier för att min mage ska må bra. Jag vill alltså få en ordentlig kickstart och jag tror detta kommer lösa mina dilemman!

Men i alla fall så hade jag min “sista måltid” i måndags kväll. Det jag var allra mest sugen på var rostad sötpotatis med fetaost, nymald svartpeppar, salt och massa olivolja. Och vitlökssmör. Och ett stort glas rödvin. SÅ GOTT!!

 

rostad sötpotatis med fetaost

Rostad sötpotatis med fetaost

(2 portioner)
Ett gäng sötpotatisar
Olivolja
1/2-1 fetaost
Salt
Svartpeppar

Gör så här: Sätt ugnen på 225 °C. Skär sötpotatisen i klyftor, lägg ut på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Rosta i ca 20 minuter, eller tills de fått fin färg. Vänd gärna potatisen efter halva tiden. När de är klara, smula över fetaost, salta och peppra och ringla över lite extra olivolja.

Försök att hitta ekologisk sötpotatis. Jag brukar inte skala mina utan tvättar bara av dem.

 

→ Här hittar du fler goda och nyttiga tillbehör

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More