Visst går det göra risgrynsgröt utan mjölk. Glutenfri, mejerifri och supergod! Jag hade i mycket kanel och vaniljpulver för att “dölja” kokossmaken, då barnen är vana vid den vanliga risgrynsgröten. Men det hade jag nog inte behövt. Dom gillade!
Risgrynsgröt på kokosmjölk
(4 port)
2 dl grötris
4 dl vatten
1 burk kokosmjölk (+ 1 dl vatten)
2 kanelstänger
1 nypa vaniljpulver
Koka upp grötriset med 4 dl vatten. Låt koka under lock på svag värme i ca 10 minuter. Häll/skeda i kokosmjölken, lägg i kanelstängerna och vaniljpulvret och låt gröten svälla på svag värme i ca 40 minuter. Rör om då och då. Om gröten känns för tjock, späd med vatten. Jag tillsatte ca 1 dl vatten efter 30 minuter.
Servera med varma hallon.
Här hittar du ekologiska alternativ till risgrynsgröten:
[annonslänkar]
Grötris
Kokosmjölk
Vaniljpulver
Kanelstång