Resa med barn till Bali – Alla frågor välkomna!

av Cecilia Folkesson

Vi fortsätter ha en fantastisk föräldraledighet på Bali, hala familjen. Jag har fått väldigt mycket frågor om resa med barn till Bali. Finns det blöjor? Vad kostar det att hyra hus? Hur fungerar det med visum? osv.

Jag håller äntligen på att få till ett längre inlägg om detta. Så har du frågor, fråga på. Alla frågor är välkomna. Bara att skriva en kommentar. Ha en härlig söndag!

Vill du ha mer Bali-inspiration, följ oss på Instagram @folkessonsadventures

 

resa med barn bali resa med barn canggu  sanur bali resa med barn bali resa med barn resa med barn baliwater boom bali canggu club bali

Du kanske även gillar detta

21 kommentarer

Therese 12 april, 2015 - 12:29

hej! Vart har ni köpt den turkosa skärmgrejen som bebisen ligger i på stranden?

Svara
Isabell 12 april, 2015 - 16:29

Hej!
Åh vad bra med ett frågeinlägg! Jag är gravid med mitt första barn, och om allt går som det ska så ska lilla familjen åka till Bali två månader nästa vinter! Har massa frågor, svara på det du hinner=)
Hur hittade ni huset, vilka sajter är bra?
Vad betalar ni, och vad ska man räkna med att det kostar? Vilken service ingår i ert hus?
Hur hanterar Otis värmen och luftfuktigheten? Måste man bo med AC?
Hur tar ni er runt på utflykter(bil, babyskydd, moppe osv..)
Hur är det området ni bor i? Är det väldigt när Kuta och likt Kuta(var inte så förtjust i Kuta nämligen) Är det avskilt/livligt/mycket restauranger/charmigt?
Finns det andra områden på Bali som du tycker är värda att stanna länge på? Jag var själv väldigt förtjust i Ubud.
Vilka generella dos and don´ts ska man tänka på?
Vad är nödvändigt att ha med, vad är överflödigt?
Vilka flög ni med, hur lång tid tog det och var det asjobbigt?
ja du ser, det blev tusen frågor=)
Kram!

Svara
Therese Lejon 14 april, 2015 - 09:02

Å vad jag ser framemot de inlägget 🙂 Skickade ju en hög med funderingar på insta som jag hoppas du tar med. (@frulejon) tänkte att jag nog inte behöver ta allt igen :)) Har även röstat på dig till blogg awarden.
Kram

Svara
Cecilia Folkesson 14 april, 2015 - 17:10

Kommer du ihåg vilken bild du kommenterade? Tack för rösten! Kram

Svara
Veronica 14 april, 2015 - 11:16

Ser så fantastiskt härligt ut. Så skönt att drömma sig bort lite och njuta av dina bilder.
Det där vore ju en drömresa, ser ut att finnas så fräsch mat också.

Har äldre barn 9, 6 år. Skulle vara så kul att åka iväg ett par veckor med dom till nåt sånt här ställe utan bamseklubb och shower varje kväll a´la charter (inget ont om charter, kan vara väldigt skönt det med)

Finns det saker att se/göra runt om, hur är det med snorkling osv?

Svara
Alexandra 14 april, 2015 - 12:12

Hej Cecilia!

Jag och min sambo är om några dagar på väg till Indonesien frånThailand men lyckas inte klura ut hur vi ska göra med visum…

30 dagars VOA är ju inga problem, men vi vill stanna ytterligare 30 dagar på extension. Hur gör man med utresebiljett? Vet du om det är ok att ha en utresebiljett om 60 dagar och berätta att man tänker förlänga sitt visum eller måste man köpa en utresebiljett som man inte använder och sedan, efter 20 dagar, förlänga sitt visum och köpa ytterligare en utresebiljett?

Om du har någon aning vore det oändligt uppskattat att få ett litet tips!

Ha en fin dag och tack för övrig inspiration från Bali!
Mvh Alexandra

Svara
Cecilia Folkesson 14 april, 2015 - 17:15

Hej!
30 dagar får man. Vill man ha längre tror jag man måste ansöka om det INNAN man åker in i landet. Det går att stanna längre genom att “böta” för varje dag man är för länge. Blir dyrt at göra så. Annars kan man köpa en billig biljett till tex kuala lumpur eller singapore och åka tillbaks. Kolla med ambassaden.
Lycka till och hoppas det löser sig 🙂
// Cecilia

Svara
Alexandra 20 april, 2015 - 19:37

Hej, tack för svaret!
Vi googlade tills ögonen gick i kors och hittade tips om allt ifrån hemmagjorda biljetter till krokodiltårar vid incheckningsdisken. Vi tog det säkra före det osäkra och köpte billiga biljetter Bali-Singapore (275:-/st) som vi inte kommer att använda. Vi behövde inte visa biljetterna någonstans, bara svara på vilket datum vår planerade utresa var och om vi hade biljetter. Så nu behöver vi “bara” förlänga våra visum när den dagen kommer!
Ha det fint!
/Alexandra

Svara
ida 14 april, 2015 - 13:09

Hej! Jag är inspirerad av dig och planerar åka till Bali med familjen December och Januari – är det en bra tid för det första?!

Vilka åkte ni med och vad betalade ni?
Vilket område är ni på Bali? Åker ni runt mycket eller håller ni er så ni kan bo i huset hela tiden?
Hur fick ni tag i huset, bra sidor att boka via?!

Vi kommer ju inte vara där lika länge som er, men vad rekommenderar du att man definitivt skall uppleva?! Aldrig varit på Bali tidigare!

Finns ngt träningsställe i närheten? Gym? Yoga?

Superpeppad på att snart få boka resa och se fram emot en skön och lång semester/föräldraledighet på Bali med familjen!

Kram till dig!

Svara
Cecilia Folkesson 14 april, 2015 - 17:16

tack för frågor! Tar med dessa 🙂
Kram!

Svara
Adriana Holm Hammarskiöld 14 april, 2015 - 23:38

Det är väldigt inspirerande att följa dig och nu lite extra när ni befinner er på Bali. Vår familj reser mycket och barnen fick tidigt stämplar i sina pass….Barnen är nu äldre än dina så det jag funderar mest på kring Bali är maten. Precis som för dig är det väldigt viktigt för oss vad vi stoppar i oss. Ni äter helt fantastisk mat hela tiden tycks det som. Är det så enkelt som det verkar, hälsosam mat överallt eller måste man leta lite? Har aldrig besökt Bali. På en del håll i Asien är det ris och socker i det mesta…..
Önskar er en fortsatt härlig vistelse på Bali, Adriana

Svara
Ida Hägglund 15 april, 2015 - 09:42

Har ni någon smart lösning på föräldrapenningen för att få dagarna att räcka, har ni tagit ut dubbeldagar, eller sparat dagar med tidigare barn?

Underbar inspiration by the way!

Svara
Emelie 16 april, 2015 - 12:38

Hej! Snubblade in här när jag sökte på information om hur det är att resa med barn till Bali. Vi ska nämligen dit i december med vår son som då är precis 1 år. Vi har massor med frågor!!

– Hur är det att flyga så långt med små barn? Det tar ju som sagt sin lilla tid..Hoppas på att amma delvis fortfarande vilket kanske underlättar. Hur gjorde ni? vad tänkte ni på osv? Mellanlandningar? Jet lag? Maten? Visum?

– Var befinner ni er på Bali? Vilken plats är mest barnvänlig men ändå nära strand och matställen? Cangu?

– Vi har suttit och spanat runt på airbnbn för att hitta hus att hyra. Är det en bra sajt? Hur har ni gjort med ert hus ni hyr? Värsta lyxen om man kan bo i ett hus med pool.

– Hur mycket pengar behöver man i budget för att vara borta ca. 1 månad? vad kostar det att äta en hälsosam lunch ute? Eller en god middag? Gärna vegetarisk. Kollade in din instagram och är en av dina följare. Man blir ju sugen på att avnjuta all god mat ni äter ute och hemma.

– Vaccinationer? Hur gjorde ni? Vilka behöver man? Barnen? Ni? eller skippar ni?

– Sjukhusen? Om ens barn blir sjukt, bitet eller dylik? Hur är vården? Någon erfarenhet? Hur tänker ni kring spindlar och andra farliga kryp? Kanskelite nojig här men så svårt att veta hur ens lilla skatt kommer vara när han är 1 år. Kanske springer runt eller fortfarande är i krypfasen.

Sen är vi ju självklart intresserade att veta allt om hur ni gjorde steget att åka till Bali. Hur ni resonerade osv. Vi är nämligen sugna på att vara kvar i mer en 1 månad. Drömmer oss bort i tankarna men behöver en knuff för att göra det på riktigt.

Hoppas jag kunde bidra med frågor till ditt inlägg. Längtar med spänning på det!!

Svara
sara 16 april, 2015 - 12:47

Undrar lite över hur ni gjort med allting där hemma under tiden ni är borta. Hyr ni ut huset eller har ni sålt allt? =)

/Sara

Svara
Cattis 20 april, 2015 - 23:02

Vi funderar på Bali över jul/nyår med våran 2åring.
Vilket område är ni i? Maten ser fantastisk ut där.

Svara
Julia 21 april, 2015 - 14:32

Hejsan!
Jag undrar om hur ni fick tag på det fina huset och vilken hyra det är?

Svara
Gunilla Ericsson 11 oktober, 2015 - 22:35

Hej Min man och jag var också på Bali förra året men då på en charterresa med Fritidresor, blev så förtjusta i Bali Vi bodde då i Sanur, vi har ett foto på samma port med turkosa keramiken som ni fotat era pojkar vid

Svara
Cecilia Folkesson 13 oktober, 2015 - 20:28

Haha, vad kul! Visst är bali fantastiskt!
// Cecilia

Svara
Anna 12 november, 2015 - 08:14

Hejsan! Jag och min familj sitter just nu i Canggu och bor på ett mindre roligt ställe och är så nyfiken på ditt boende till våra sista dagar här på Bali. Skulle du kunna maila mig infon? / Anna

Svara
Cecilia Folkesson 12 november, 2015 - 10:23

Hej! Det hus vi bodde i hyr bara ut längre perioder tyvärr. Kolla alla fik runt om. bruakr sitta lappar med hus där. Även på canggu deli. Lycka till!

// Cecilia

Svara
Mikaela Andersson 1 april, 2016 - 14:03

Hej Cecilia,
Vad snäll du är som svarar på frågor! Vi är en familj med 2 små barn som ska åka till Bali en lägre period i höst/vinter. Vi funderar på att bo i Ubut, är det att rekommendera med barn enligt dig? Är det bra att boka boende från Sverige för en längre tid eller ska vi hellre vänta tills vi är på plats?

Tar tacksamt emot tips på var man vill bo, se och gör om du vill svara!!
Tacksam!!!

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More