Sommaren är äntligen påväg! Vad passar bättre än att göra en raw cheesecake, full av nötter, bär och frukter. Dessa är naturligt fria från gluten, utan mejeriprodukter och naturligt sötade.
Längre ner hittar du recept på dessa 5 olika smaker:
– Passionsfrukt
– Hallon
– Blåbär
– Jordgubb
– Mango
Raw cheesecake – Passionsfrukt
Botten
2 dl mandlar
6-8 färska dadlar
1 nypa salt salt
Så här gör du botten:
– Kärna ur dadlar och kör alla ingredienser i matberedare. Börja med 6 dadlar och tillsätt några fler om degen inte håller ihop.
– Tryck ut i en mindre springform eller dubbla recept för att fylla en stor form. Jag använde två av dessa miniformar [annonslänk]
– Ställ in i frysen medans du gör fyllningen.
Fyllning
2 dl cashewnötter (blötlägg över natten)
1 dl kokosolja
0,5 dl passionsfrukstpuré (finns fryst)
1-2 msk honung eller agave
1-2 msk citronsaft
1 knivsudd gurkmeja (för gulare färg och även smak)
1 passionsfrukt
Gör så här:
– Efter cashewnötterna blötlagts, skölj och sila dem.
– Mixa cashewnötterna med smält kokosolja, passionsfuktspuré, sötning och gurkmeja i blender eller matberedare. Du behöver mixa rätt länge innan fyllningen blir slät. Smaka av med citronsaft.
– Bred ut fyllningen på botten och ställ in i frysen minst en timma.
– Ta ut ur frysen 30-60 minuter innan servering och toppa med färsk passionsfrukt.
Fler recept: Raw Cheesecake
Halloncheesecake Raw / Paleo / Glutenfri
Blåbärscheesecake Raw / Paleo / Glutenfri
Somriga raw cheesecakes – Jordgubb och mango Raw / Paleo /Glutenfria
Följ mig här:
För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram
1 Kommentar
[…] Raw cheesecake med mango och passionsfrukt Raw / Veganskt / Glutenfritt […]