raw cheesecake hallon paleo vegan mjölkfritt

Raw cheesecake med hallon (mjölkfri, vegan, glutenfri)

av Cecilia Folkesson

Denna nyttiga raw cheesecake borde kanske inte kallas “cheesecake” då den varken innehåller mjölkprodukter eller mjöl, men den påminner väldigt mycket om en. Botten är gjord på nötter och är naturligt sötad med dadlar och fyllningen är gjord på cashewnötter, kokosgrädde och citron.

En nyttigare cheesecake!

 

Raw cheesecake med hallon

(16 cm springform)
ca 8 färska dadlar
2 dl sötmandlar
1 msk kokosolja
1 nypa salt

Gör så här:
– Kärna ur dadlarna och mixa i marberedare  resten av ingredienserna.
– Tryck ut i botten av formen och ställ in i kylen.

 

raw cheesecake hallon paleo vegan mjölkfritt

Fyllning
2 dl naturella cashewnötter (blötlägg i vatten några timmar)
1 dl hallon
0,5 dl kokosgrädde (den tjockare/extra creamy i tetra)
Saften från 1/2 citron
1 krm vaniljpulver eller vaniljextrakt [Annonslänk]
1-2 msk sötning, honung eller agavesirap tex.

Gör så här:
– Skölj av de blötlagda cashewnötterna och kör i matberedare eller blender tillsammans med resten av ingredienserna.
– Mixa tills fyllningen är krämig och slät. (tar ett tag, men ju slätare, desto godare)
– Häll fyllningen i formen och ställ in att stelna i frysen någon timma.  Låt den stå ute ett tag innan servering. 

 

Jag körde ca 1/3 av hallonen i matberedaren och rörde i  resten av hallonen sist.

 

raw cheesecake hallon paleo vegan mjölkfritt

Fler recept på raw cheesecake:

Raw blåbärscheesecake
Raw mango/passionscheesecake

 

Följ mig gärna här:

Gillar du sidan? Följ mig gärna på FacebookBloglovin’ eller Instagram

 

Du kanske även gillar detta

12 kommentarer

kaffekunnig 20 oktober, 2017 - 22:44

Det ser fantastiskt ut! Tror du att man kan ha en moka/kaffe för att balansera ut sötman?

Svara
Cecilia Folkesson 24 oktober, 2017 - 08:38

Absolut! Testa att skippa hallon och mixa i kakao och kaffe 🙂

// Cecilia

Svara
Tina Orellana Bergkvist 27 mars, 2018 - 19:05

Använder du frysta eller färska hallon?

Svara
Cecilia Folkesson 28 mars, 2018 - 14:33

Frysta tinade 🙂

Svara
Karin 13 april, 2018 - 10:19

Hej! Jag bor i Italien och här går det inte att få tag i färska dadlar. Kan man byta ut mot torkade, blötlagda dadlar?

Svara
Cecilia Folkesson 16 april, 2018 - 14:33

Hej! Blötlagda går säkert precis lika bra! De måste vara lite kladdiga för att botten ska bindas 🙂

Hälsningar Cecilia

Svara
caroline 13 februari, 2019 - 12:15

Kan man använda mandlar istället för cashewnötter?
Min man tål mandlar, med inte alla andra nötter.

Svara
Cecilia Folkesson 14 februari, 2019 - 07:16

I toppingen måste det vara cashewnötter tyvärr..

Svara
Nina 3 juli, 2019 - 13:26

Hej ser supergott ut men där jag bor får jag inte tag i kokosgrädde. Vad kan jag använda i stället?

Svara
Cecilia Folkesson 9 juli, 2019 - 14:31

Hej Nina,
Du kan ta det översta vita, tjocka lagret på kokosmjölken. (Ställ i kylen över natten så stelnar det)

Hälsningar Cecilia

Svara
10 glutenfria nyårsdesserter - ceciliafolkesson.se – Naturlig mat & Hälsa 30 december, 2020 - 20:40

[…] Raw cheesecake med hallon Raw / Vegansk / Glutenfri […]

Svara
Nyårsdessert x 2 - ceciliafolkesson.se – Naturlig mat & Hälsa 29 december, 2021 - 14:05

[…] Denna raw cheesecake mixar du ihop och låter stå i frysen tills det är dags för servering. Du kan byta ut hallonen mot till exempel mangoblåbär eller jordgubbar. […]

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More