Har du testat att färga ägg med det du har hemma i skafferiet och kylskåpet? Vi färgade dessa ägg med gurkmeja och rödkål. Och visst blev de fina!
Så här färgar du påskägg naturligt:
Du behöver:
– Ägg
– Rödkål
– Gurkmejapulver (eller färsk)
– Äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger
Blå ägg:
Strimla en bit rödkål och koka äggen med rödkålen tillsammans med en tsk vinäger.
Gula ägg:
Koka äggen tillsammans med 1 msk gurkmeja (eller 1 bit färsk skivad) och en tsk vinäger. Akta så det inte kokos över då gurkmejafläckar kan vara svåra att få bort.
Låt äggen ligga i vattnet i några timmar för extra färg. Om du ska äta äggen, ställ kastrullen kallt när de är färdigkokta så de inte blir för hårda i det varma vattnet.
Följ mig här
För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram