paleobröd

Paleobröd – glutenfritt frö & nötbröd

av Cecilia Folkesson

Tips: Gör en omgång paleobröd att ha i frysen. Perfekt att skiva upp innan du fryser in det och ta ut en skiva och lägga i brödrosten på morgonen. Toppa med nötsmör, avokado och grönsaker för en supergod och mättande frukost!

 

Paleobröd – glutenfritt frö & nötbröd

3 dl solroskärnor
1,5 dl sesamfrön
1,5 dl linfrön
1,5 dl mandel
1,5 dl hasselnötter
4 ägg
1 dl olja (tex olivolja eller raps)
1-2 tsk havssalt
1 tsk anisfrön

Gör så här:

– Sätt ugnen på 175 grader
– Klä en brödform med bakplåtspapper.
– Hacka nötter och blanda ihop med fröer och kryddor.
– Vispa ihop ägg och blanda ihop det med nöt- och fröblandningen tillsammans med oljan.
– Bred ut i formen och grädda i ca 70 minuter.
 – Låt svalna, skiva upp och in i frysen!

 

Följ här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook eller Instagram

 

 

Du kanske även gillar detta

5 kommentarer

Karin 15 november, 2018 - 11:15

Hej Cecilia.
Vilken storlek på forma använder du? (Tänker limpform, ca 1,5l).
Har du provat fördubbla receptet för att få ett större bröd; Går det fortfarande bra att grädda i limpform med samma temperatur?
Tack på förhand!
/Karin

Svara
Cecilia Folkesson 19 november, 2018 - 09:35

Herj Karin,
Jag använder en “vanlig” brödform. Dålig koll på hur mycket den rymmer tyvärr. Man kan säkert dubbla, har inte testat. Men kanske lite lägre temperatur och lite längre tid i ugnen?

Lycka till!

// Cecilia

Svara
My 20 januari, 2019 - 21:58

Jag har dubblat å gjort i brödform funkar jättebra..ja i ett bakplåtspapper så de lättare å du ur. Lycka till

Svara
Cecilia Folkesson 21 januari, 2019 - 10:36

Bra tips! Tack 🙂
// cecilia

Svara
Baka glutenfritt bröd - 5 recept - ceciliafolkesson.se – Naturlig mat & Hälsa 11 maj, 2020 - 08:17

[…] Recept: Frö & nötbröd […]

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More