Orsakar deodorant cancer?

av Cecilia Folkesson

 

Har du kollat på innehållsförteckningen på din deodorant någon gång? Det är oftast en lång lista. Och de flesta deodoranter innehåller aluminium och alkohol.

Det kommer mer och mer forskning som visar sambandet mellan de kemikalier som finns i deodoranter och kroniska sjukdomar som Alzheimers och cancer.

 

• Både aluminium och alkohol är en antiperspiranter. De tränger in i porerna och bildar en tjock gelé som blockerar svettkörtlarna. Detta hindrar kroppens reningssystem att  avsöndra gifter och slagg via svettkörlarna.

• Armhålan tar upp ämnen extra lätt, särskilt efter rakning, då huden skadats.

• Alkoholen i deodoranten ökar transporten av andra kemikalier genom huden och vidare in i blodet.

Världshälsoorganisationen WHO har kopplat exponering för aluminium till Alzheimers sjukdom. Ovanligt höga halter av aluminium har hittats i hjärnan hos personer med Alzheimers sjukdom.

www.cancer.gov/cancertopics/factsheet/Risk/AP-Deo

 

Du kanske även gillar detta

4 kommentarer

Linda 6 april, 2013 - 12:53

Hej jag har provat flera olika sorters naturliga deodoranter för tänker precis som du ang. detta, men tycker det är svårt att hitta nån som man inte stinker svett efter en kvart 😉 har provat bl.a. rosenseriens, thai, dove pure. Har du nå tips? Häls. Linda

Svara
Campo 31 maj, 2014 - 13:39

Sasco deodorant fungerade inte för oss 🙁

Svara
Cecilia Folkesson 3 juni, 2014 - 20:36

Testa saltkristallen, funkar bättre tycker jag. Lycka till 🙂

Svara
mARINA 30 januari, 2015 - 19:48

Får man cancer – det har det NÄSTAN ingenting med deo att göra. Cancer brukar man få efter sina karaktär drag som man lever upp i livet. Rensa din karma och tankesätt först då skadar dig varken deodorant med aluminium, bestrålning eller något annat. Öppna sig för att älska det du hattar i livet (för att det är också skapad av Gud som du själv), håll aldrig ilska i sig (släpp den genom skrika, svära, glömma….) och tänk aldrig att du är smartare än nån annan. Första 2 tips till de med allmän cancer eller mag/tarm cancer, sista gäller spec. de som har hjärntumör.
Finns många fungerade tips kvar. Men sluta i första hand leva som en cell och försök hänga med universum istället…som många andra cell. Då kan du använda vad som helst i värden men cancer blir aldrig din bekymmer.
Så strunt i allt och liv livet med öppen hjärta.

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More