– Innehåller annonslänkar –
Vad gör man inte för att få barnen att äta mer vegetariskt? Det går fortfarande rätt segt här hemma och deras favorit är fortfarande falafel. De går alltid hem! Jag försöker få in minst en helt vegetarisk rätt i veckan. Dessa blir även veganska och glutenfria då jag och Sid varken äter mejeriprodukter eller gluten. En utmaning – absolut, men med lite fantasi brukar det gå rätt bra ändå.
Tips!
Här hittar du alla mina recept
I går testade jag att göra ett nytt recept – Morotssoppa med linser. Jag använde det jag redan hade hemma, men det går såklart bra att ha i andra grönsaker än just dessa. Jag gjorde min soppa extra krämig med kokosgrädde. (Man kan ha i kokosmjölk istället om man har det hemma.
Tänkt på att ha i något syrligt! Då blir soppan mycket godare. Har man ingen lime kan man använda till exempel en skvätt äppelcidervinäger.
Morotssoppa med linser
(4 port)
3 morötter
3 potatisar (eller sötpotatisar)
1 dl röda linser
2 klyftor vitlök
1 bit ingefära
2 msk grönsaksbuljong
1 förp. kokosgrädde
1 lime
Salt + svartpeppar
Vatten
Gör såhär:
- Skala morot och potatis och skär i tärningar.
- Hacka vitlöken och skala och riv ingefäran.
- Koka morot, potatis, ingefära, vitlök och linser i en kastull med vatten och buljong (så vattnet täcker) tills morötter och potatisar ä mjuka.
- Slå på kokosgrädden, pressa i lime och smaka av med salt och svartpeppar.
- Kör i blender och späd med mer vatten om det behövs.
Toppa gärna med till exempel svarta sesamfrön, rostade solroskärnor och pumpakärnor. Man kan även göra grönkålschips (rosta bitar av grönkål i ca 225 grader med kokosolja och salt) och toppa soppan med. Väldigt gott!
Fler soppor
Här hittar du fler goda recept på soppor. Klicka på bilderna för att komma direkt till recept!
Följ mig!
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspitation:
Instagram
Facebook
Nyhetsbrev