”kokosnötsskålar”
glutenfri falafel

Veckans gröna: Glutenfri falafel med supergoda tillbehör

Vissa perioder känns det som man har all tid i världen att laga mat från grunden. Just nu är inte en sån period hemma hos oss. Jag blir lycklig om jag en får ihop en tallrik som denna.

Och den är rätt fantastisk trots att falafeln är gjord på falafelmix 😉 Tillbehören går snabbt att göra och man serverar med de tillbehör man har hemma. Jag körde med quinoa kokad i buljong, snabbpicklad rödkål och avokado.

 

glutenfri falafel

Glutenfria falafel med snabbpicklad rödkål

1 påse glutenfri falafelmix [adlink]
Quinoa
1 msk buljong [adlink]
Avokado

 

Snabbpicklad rödkål

  • 1 klyfta rödkål
  • 0,5 dl ättika, 12%
  • 1,5 dl vatten
  • 1-2 msk honung eller annan sötning (kan uteslutas)
  • 1,5 tsk salt

Strimla rödkål fint (använd gärna mandolin eller osthyvel).
Blanda ihop ättika, vatten, honung och salt.
Lägg i rödkålen och blanda ihop. Lägg en tallrik/tyngd över rödkålsblandningen och ställ in i kylen. Ju längre den får stå, desto godare, men några timmar räcker.

 

Myntayoghurt

  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1/2 kruka hackad färsk mynta
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • Citronzest
  • 1 nypa salt

Blanda ihop och låt stå i kylen en stund innan servering

 

Fler vegetariska recept

Här hittar du alla mina vegetariska recept

 

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*