Morotsfrallor – glutenfria och paleovänliga!
Dessa frallor går supersnabbt att baka och är allra godast rykande färska. Toppa med hummus och tomat eller en god lagrad ost och paprika.
Glutenfria morotsfrallor
(ca 6 st)
- 4 ägg
- 2 dl finriven morot
- 1,5 dl mandelmjöl
- 0,5 dl solroskärnor
- 0,5 dl sesamfrön
- 2 msk kokosmjöl
- 2 msk husk
- 1,5 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
+ Ägg till pensling
+ lite extra sesamfrön att toppa frallorna med
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål.
- Riv moroten på den fina sidan av rivjärnet.
- Vispa ihop äggen i en skål och rör sen i moroten.
- Rör ner ägg- och morotsblandningen i de torra ingredienserna och rör runt ordentligt så det inte blir kvar några klumpar.
- Låt stå ca 10 min.
- Rulla/forma 6 bullar och lägg på bakplåtspapper. Degen blir ganska kladdig.
- Pensla med ett uppvispat ägg och toppa med sesamfrön eller solroskärnor.
- Grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter.
Tips: Du kan även göra dessa frallor med zucchini
Dessa morotsfrallor är godast nybakade, men blir det några över – förvara i kylskåp och värm up lite innan de serveras!
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration:
1 Kommentar
Tack snälla för ett toppenrecept! Så bra för vår familj där vi inte äter gluten och jag är överkänslig mot havregryn.