naturlig ekologisk hudvård

Mina ekologiska hudvårds-favoriter!

av Cecilia Folkesson

Visste du att många använder uppemot 25 hudvårdsprodukter per dag? Väljer man inte naturlig och ekologisk hudvård matar man huden (som är kroppens största organ) ,med en blandad kompott av mineraloljor, hälsofarliga och hormonstörande ämnen med syntetiska tillsatser.

För några år sen bytte jag ut mina gamla produkter mot ekologisk och naturlig hudvård. Så mycket bättre, både för kroppen och miljön. Dessa är mina favoriter för tillfället:

 

naturlig ekologisk hudvård

Eilas deodorant Ekologisk, naturlig deodorant utan syntetiskt aluminiumklorid eller alkohol. Härlig doft av lindblom och lime. Är man van vid konventionella deodoranter tar det ett tag innan dessa naturliga deodoranter funkar bra, då vanlig deo innehåller aluminium och alkoholer som täpper igen svettkörtlarna. Men håll ut, det är det verkligen värt!

Maria Åkerberg Eye Cream More Med nyponfröolja, havtornsolja och extrakt från Persiskt silkesträd som ger en utslätande och uppstramande effekt på huden kring ögonen. Eye Cream More har en dränerande effekt på svullnader och motverkar mörka ringar.

Maria Åkerberg Face Mask More Ekologisk ansiktsmask som tillför huden fukt och fettsyror med hjälp av havtornsolja och kallpressad Jojobaolja. Extraktet från Persiskt silkesträd har lyftande effekt på huden. Jag brukar använda denna som nattkräm några dagar i veckan och tvätta av på morgonen.

Weleda Birch Cellulite Oil Ekologisk olja med är naturliga växtoljor och växtextrakt som gör huden jämnare och fastare. Ett tips är att skaffa en pump till oljan. Då blir det mycket smidigare och mindre kladdigt att använda.

Ljung ansiktskräm En Fuktighetsbevarande dagcreme rik på antioxidanter och baserad på ekologisk aloe vera och jojobaolja. Stärker, skyddar, balanserar huden och ger en sammetslen känsla. Innehåller ljungextrakt med beprövad bioaktivitet som har en anti-aging effekt på huden.

 

Du kanske även gillar detta

2 kommentarer

Ingela 30 augusti, 2016 - 18:04

Alla ovan är kanonprodukkter!
Får jag tipsa om ännu ett annat underbart ekologiskt märke?

http://www.blogkeen.com/view_blog.aspx?id=289693773&blog=819980

Svara
Jennie 31 augusti, 2016 - 16:27

Bra med tips! Vad använder du för rengöring?

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More