Miljöorganisationen Environmental Working Group publicerade nyligen en lista över världens minst och mest besprutade frukter och grönsaker. I Sverige (som saknar officiell lista över mest besprutat) ligger potatis, lök och jordgubbar i topp.
Mest besprutade livsmedel (globalt)
- Jordgubbar
- Spenat
- Nektarin
- Äpple
- Vindruva
- Persika
- Körsbär
- Päron
- Tomat
- Selleri
Minst besprutade livsmedel (globalt)
- Avokado
- Sötmajs
- Ananas
- Kål
- Lök
- Frysta ärtor
- Papaya
- Sparris
- Mango
- Aubergine
Följ mig här
Vill du ha fler tips, nyttiga recept och inspiration, följ mig gärna på Facebook och Instagram
Källor:
https://www.ewg.org/
https://www.aktuellhallbarhet.se/
1 Kommentar
Hej,
Utifrån denna lista, ska man då sträva efter inhemskt producerad eller ekologiskt?
Eftersom frukt o grönsaker är ju nyttigt så denna lista funderar jag lite över hur/vad ska man göra med informationen?
Skala och tvätta mm är ett sätt som jag förstått kan mildra effekten.