Mejerifritt när det är som bäst

av Cecilia Folkesson

Efter en dag av uppsvälld mage pga för mycket mejerier satt detta som ett smäck! Nötfärs med champinjoner, vitlök, morot och tomater, blomkål och sallad på persilja, gurka, tomat, lök, citron och olivolja.

Du kanske även gillar detta

8 kommentarer

Charlotte 23 juni, 2013 - 17:20

Hej!
Tack för en mycket inspirerande och ingen krusidullig blott, rak och enkel info, uppskattas! En fråga, jag försöker gå ner i fett, tränar dock inte så hårt pga skada i fot och rygg, men jag löptränar lätt nästan varje morgon innan jobb. Jag har nu kombinerat detta med pf, och har efter de första 4-5 dagarna upptäckt att magen är alldeles “lös”? Är det för att det börjar släppa tror du, känner du igen det eller får man inte den effekten när man tränar hårt som du gör. Jag planerar att ta upp träningen dock i höst igen, crossfit ett antal ggr per vecka. Vet inte om kroppen hänger med i det som händer genom pf, när man inte tränar så hårt. Tänkte bara om du har någon reflektion om detta, jag vill ju tappa fett, men inte bli alldeles lös. Kan tillägga att jag är hyfsat smal och har en grundtränad kropp, men med en längre tids skada så släpar kroppen lite efter.

Hälsningar
Charlotte

Svara
Cecilia Folkesson 23 juni, 2013 - 20:54

Hej Charlotte! Kul att du uppskattar rakheten 😉 Känner att det kan bli lite väl rakt ibland…

Det här med att magen blir alldeles lös har jag ingen erfarenhet av? Låter konstigt. Testa ett tag till, och blir det inte normalt/bättre, lyssna på kroppen. Alla råd jag kan ge 🙂

Lycka till!

/ Cecilia

Svara
Charlotte 23 juni, 2013 - 17:21

Äh, krusidullig BLOGG ska det vara såklart.. 🙂

Svara
Elja 24 juni, 2013 - 12:26

Charlotte, menar du lös på utsidan eller insidan?
Jag tycker jag har blivit sladdrigare sedan jag började med pf för ca 3 veckor sedan. Känns skumt, men jag kör vidare. Magens insida har jag inga problem med 😉

Svara
Natalie 14 juli, 2013 - 11:54

Hej!
Jag äter LCHF pga magsmärtor och uppsvälld mage, alltså så att jag sett ut att vara gravid i 6:e månaden, sen jag var 13 år, och med LCHF blir det mycket bättre. Märker precis som du att för mycket mejerier gör att det inte alls har den effekten jag vill. Men jag undrar, får man i sig det fett man behöver i form av smör, avokado, nötter osv? För jag tar bort ALL grädde och mejerier överhuvudtaget i så fall! Svullnaden ska BORT!

Tycker det är svårt med recept när det är mejerifritt, man är lätt insnöad på grädde. Men ska testa mer cocosgrädde/mjölk för det gillar jag!

Tack för en superblogg!

Svara
Cecilia Folkesson 14 juli, 2013 - 13:04

Hej! tack så mycket 🙂
När man äter mejerifritt brukar man behöva lägga till lite mellanmål. Typ ett ägg, en burk makrill, avokado etc. Det blir ju lite svårare att äta mejerifritt, men smör brukar vara ok för dom flesta.- Känner du ändå av smöret kan du göra ghee. Sök på google så hittar du recept. Lycka till!

Svara
Natalie 15 juli, 2013 - 18:56

Ja, jag har märkt att jag blir hungrigare lite snabbare, men beror på hur stora portioner jag äter. Man känner ju när man behöver äta 🙂

Svara
Natalie 14 juli, 2013 - 11:56

För att förtydliga: jag har haft problem med magen sen jag var 13 år, inte ätit LCHF sen jag var 13 år. Jag är idag 24 år och fick mitt första barn för 6 månader sen, och direkt efter graviditeten började magproblemen igen. Typiskt.

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More