risgrynsgröt på kokosmjölk

Mejerifri risgrynsgröt på kokosmjölk

av Cecilia Folkesson

Visste du att det går utmärkt att göra mejerifri risgrynsgröt eller tomtegröt som barnen kallar det? Byt helt enkelt ut mjölken mot kokosmjölk.

För att dölja lite av kokossmaken, ha i lite extra kanel och lite vaniljpulver. Barnen älskar! Och tomtens mage blir betydligt gladare : )

 

Risgrynsgröt med kokosmjölk

(4 port)
2 dl grötris
4 dl vatten
1 burk kokosmjölk (+ 1 dl vatten)
2 kanelstänger
1 nypa vaniljpulver

Gör såhär: Koka upp grötriset med 4 dl vatten. Låt koka under lock på svag värme i ca 10 minuter. Häll i kokosmjölken, lägg i kanelstängerna och vaniljpulvret och låt gröten svälla på svag värme i ca 40 minuter. Rör om då och då. Om gröten känns för tjock, späd med vatten. Jag tillsatte ca 1 dl vatten efter 30 minuter. Servera med bär eller kanel och kokossocker.

 

Du kanske även gillar detta

1 Kommentar

Camilla 10 december, 2017 - 11:55

Hej!
Ser alla dina fantastiska recept! Jag är ny inom Paleo, har en liten fråga, är det ok att äta grötris när jag äter Paleo? Ser så gott ut och jag älskar tomtegröt ☺️
Kram och tack för alla recept ❤️

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More