– Luckan presenteras i samarbete med Friggs –
Tävlingen är avslutad och luckans vinnare är Mille, Nathalie Ek och Annie W. (Mail till vinnarna har skickats.) Missa inte att vara med och tävla i kommande luckor. Du hittar dem på ceciliafolkesson.se – varje dag ända fram till julafton!
I dagens lucka vinner 3 tävlande varsin välfylld låda värd 1000 kr från Friggs.
Friggs har ett stort urval av olika ris-, majs- lins- och kikärtskakor som passar utmärkt både till fredagsmyset, som mellanmål med ditt favoritpålägg, efter träningen eller när du är på språng!
Vinsten innehåller:
– Kikärtskakor Falafel
-Kikärtskakor ream Cheese & Sriracha
-Chiafrö & Havssalt
Så här är du med och tävlar:
Vad toppar du helst dina kikärtskakor eller majskakor med?
Skriv ditt tävlingsbidrag i kommentarerna nedan.
Tävlingen avslutas ikväll den 4:e december klockan 24:00 och vinnaren presenteras imorgon kväll i detta inlägg. Du kan självklart vara med och tävla igen, även om du redan vunnit en lucka.
Lycka till!
Vinstvärde: ca 3 000 kr. Juryns beslut går ej att överklaga. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Du måste var över 18 år och bosatt i Sverige för att delta.
304 kommentarer
Om jag ska vara torr och tråkig så äter jag dem oftast rätt och slätt som de är! Ibland kan det lyxas till med smör men oftast är jag för lat. Har en “superkraft” att kunna äta mycket av mycket torr mat!
Jotdnötssmör
Jag toppar de med ost, gurka och flingsalt, såå gott!
Jag toppar dom med …*trumvirvel* … i n g e n t i n g Tycker som är goda som dom är
Egentligen är de faktiskt goda som de är. Men jag tycker att det är gott med lite ekologiskt jordnötssmör. Mums.
Jag har december till ära toppat mina med julskinka och skivad gurka, mums!
Är de naturella så gärna med jordnötssmör skivad banan, skivade blåbär och lite havssalt
Annars gärna med mosad avokado tomat och lök och lite svartpeppar
Jag gillar dem som de är! Men funkar med ost också.
Hummus och en skiva paprika gifter sig perfekt med kikärtskakorna!
Jag äter dom som dom är eller med avokado och röd paprika 🙂
Smör, kokt skinka och coleslaw på chiafrö kakorna. Underbart gott!!
Jordnötssmör, banan och kanel är den bästa kombon!
Min bästa kombo är friggs med keso och gurka
Mums! Keso och avokado
Favoriten är majskakorna med havssalt o chiafrön. Räddare genom graviditeten. Toppar helst med smör o ost, men jordnötssmör o kakaonibs är ju med väldigt gott!
Absolut ingenting, de är fantastiska som de är!
Extra saltat smör
Oftast bara lite smör och god ost, men för att lyxa till det blir det tomat, avokado och koriander
Älskar att toppa olika smaker med olika toppings! Chia o havssalt toppar jag alltid med Philadelphia o sylt, ost har jag tillexempel alltid Philadelphia och kalkon. Den nya siracha o creme cheese är så god att äta med kokt ägg
De är supergoda som de är men tar gärna smör,ost och tomat på.
Keso med citronpeppar på. Mums
Philadelphia och avokado! Drömmen på majskakor chiafrön/havssalt och toppar med flingsalt & svartpeppar. Eller ägg i olika former (kokt, stekt) och under det ett lager utav hummus, MUMS! ❤️
Philadelphia och skinka, enkelt men gott!
Har stark ajvar på och sen på med kyckling/kalkonskivor! Kan lätt äta ett gäng riskakor dagligen!:)
Keso och örtsalt brukar jag toppa med! Ibland lyxar jag till det med lite avokado eller paprika också. Superbra “kvällis” som vi ofta har här hemma!
Jag älskar hummus så det blir perfekt på riskakan.
Jag föredrar att äta dom som dom är men ibland har jag på brieost och hemmagjord päronmarmelad. Smaskigt på dom naturella!
Barnen älskar dessa och äter dom gärna med Smör eller leverpastej på! Själv gillar jag dom som dom är, utan pålägg.
Bästa mellanmålet på skolans förmiddagsrast tycker dottern på 7 år .
Vilken DRÖM tävling, håller alla tummar och tår som går, för friggs ligger mig varmt om hjärtat! Tänk att få denna hemleverans, bästa julklappen hade det varit!!
När friggs majskakor eller som deras nya kikärtskakor med falafel så är den supergod att bara äta som den är. Men deras chia med havssalt som är en favorit sedan långt tillbaka. Den är verkligen god till allt. Ibland äter jag den rakt av, ibland tar jag det istället för tacochips till maten, och ibland med pålägg. Även där finns det så sjukt många goda varianter till pålägg som gör sig så bra på friggs produkter. Men här är topp 3:
1. Philadelphia ost, skinka och gurka
2. Babyspenat och ägg
3. Avokado och tomat
3 favoriter bland många!
Jag toppar dem med hemmagjord pesto av skiftande smak
Jag roppar mina på mitt egna lilla sätt.
Jag mosar avokado med keso och har i en liten skål.
Sedan tar jag fram några skivor kalkon och lägger på ett fat.
Sen några Majkakor på fatet. Fram med citronpeppar.
Sedan sätter jag mig ner och gör i ordning en och en i lugn och ro. Röran med avokado och keso går jag på först sedan citronpeppar och lägger sedan en skiva kalkon på. Avnjuter de med Te eller nån annan dryck. Detta är min Frukost, mellis eller kvällstugg. ❤
Stekt avokadoskiva med flingsalt och chiliflakes
Grattis Annie W!
Du är en av vinnarna i lucka 4.
Mer info kommer via mail.
God jul önskar Cecilia & Friggs
Finns många varianter på god topping på ris/majskakor Det är bara fantasin som sätter gränser❗️ Men en enkel favorit är chia/havssalt med smör i och lite flingSalt uppepå En annan favorit är chia/havssalt med philadelifia och sylt! Är det smak, gillar jag och tomat sen lite keso
Mina barn äter de dom utan nånting på o tar med sig de till skolan! Utmärkt eftersom mina barn inte kan äta frukost direkt på morgonen och hinner bli hungriga innan lunch
Åt precis 2 såna kikärts och linsfriges till kaffet toppade med soya fraiche och skivade avokado med himalaya flingsalt och chili flakes på
Toppar gärna med ajvar och skivad advokado. Matigt o smakrikt!
Kokt ägg och keso sen aromat och chiliflakes
Jag älskar mosad avokado och herbamare salt på majskakor ✨✨
Helst med skivad banan, jordnötssmör och kanel. Annars cream cheese med chiasylt på!
Färskost och Tomat, mormors favorit❤️❤️❤️
Skulle vilja ge detta till min mormor,
Min bästa vän, min förebild som varit isolerad sedan i Januari då hon är i riskgrupp.
Detta hade skänkt henne så otroligt nu let glädje och fått henna att se framåt mot bättre och ljusare tider❤️❤️❤️
Riskakor kan toppas med allt möjligt beroende på vad de har för smak i grunden. Naturella kan både bli fika/efterrätt med nutella, jordnötssmör eller sylt medan kryddade blir härliga med färskost och avokado, tomat, groddar och flingsalt. Mums!
Dem är så pass goda så jag äter dem oftast utan något men om jag lyxar till det så brukar jag ha jordnötssmör på dem neutrala och färskost på dem med smak
Perfekta som dem är! Så gott att bara ta som snacks när som! Önskar att vinna 🙂
Philadelphiaosten är given för mig, men även avocado, flingsalt och paprika är !
Mosad avokade med flingsalt och paprika
Antingen med smör eller med vanlig skinka bara. Ibland lyxar jag med proteinella och skivad banan.
Färskost, tomat och solros- eller ärtskott. Men ett toppenmellus till barnen precis som de är.
Mandelsmör och skivad banan, kiwi,vindruvor.
Toppar dem helst med len, mogen avocado, hommus och groddar, sååå gott!
Riskakor är goda att äta som de är, men…skulle jag toppa dessa med någonting så skulle det vara groddar och avokado. Denna smak upplevelse är gudomlig
Äter det varje dag till mellanmål och då kan det vara smör och skinka eller skinka och grönsaker som exempelvis avokado eller gurka. Majskakor är helt fantastisk till mellanmål och kan varieras i en oändlighet.
Tahini
Hummus på Falafel
Carlshamns Frösmör o salt på Creamcheese
Mosad avokado o chilliflakes på Havssalt
Äter de varje dag på jobbet till mellis, då med ost, gurka/tomat/paprika. Hemma kan jag ha på tahini, jordnötssmör, ägg, avokado…vad som helst beroende på vad som finns hemma
Smör, kokt skinka och coleslaw på chiafrö kakorna. Underbart gott!!
Alltså finns det något godare än att toppa med Avocado, brieost och lite flingsalt?!
Jordnötssmör & Banan a’la Elvis Presley
Finns nog inget godare än Philadelphiaost, skinka och tomat med lite nymalen peppar på. Gud så gott!!
Jag toppar de helst med mandelsmör och hallon, eller avocado och olika goda kryddor
endast keso tycker dom är så goda som dom är
Om jag inte äter dem naturella så lyxar jag ibland till det med stekta kantareller! Perfekt att ta till fredagsvinet!
Har mängder i frysen som jag plockade i somras.
Helst med en stark ost typ Västerbottens ost eller morfars brännvinsost från falbygden
Så goda som dom är äter dom är, eller med ost av nån sort, bästa kvälls snasket istället för chips
Jag toppar dom alltid med skivad avokado. Otroligt enkelt och så fräscht samt smarrigt!
Mina barn (1,5 & 3) toppar gärna med jordnötssmör & jag toppar gärna med jordnötssmör med lite flingsalt på skulle kunna äta flera 100 när det är på!
Jag toppar mina kikärtskakor och majskakor med mosad avokado och chili flakes och salt .
Jag toppar helst mina majskakor och kikärtskakor med smält veganost Det blir både krämigt och gott!
Keso och lite grönsaker, gärna paprika, tomat eller avokado!
Goda som de är, annars med olika ostar.
Ååå… avokado och krasse… eller om sötsuget sätter till …lite jordnötssmör ( och om det ärriktigt illa lite nutella på det) .allt är gott, som de är, med lite smör, en ostbit…. bara fantasin sättergränser
Wow vilken vinst! Är föräldraledig så blir mycket mat och mellanmål att fixa, kul att prova något nytt. De här hade jag velat äta med avokado och örtsalt på. Sonen hade säkert valt att äta dem som de är, inte så dumt det heller gissar jag!
Mycket smör, ost, avokado och chiliflakes
Avokado eller keso!!
Jag toppar med smör persilja och flingsalt. Super gott
fikonmarmelad eller gräddfil och rom två helt olika
Det ska vara rökt kalkon och mosad avokado som man blandat ihop med en skvätt olivolja, lime och örtsalt. Och så toppa det med citronpeppar. Kan äta hur många som helst
Goda som de är, annars med olika ostar.
Jag toppar dem allra helst med guacamole eller någon annan röra av avocado. Eller bara avocado naturelle! Längtar redan.
Älskar kikärtskakor med “oatley på mackan” som topping. Ovanpå det kan man, om man är kreativ, lägga nästan vad som helst beroende på vilka smaker som finns i kakorna och i “på mackan”. t ex sharonfrukt till oatley på mackan naturell.
Jag älskar att äta det med rökt kalkon och philadelphia
Kikärtskakor, majskakor är supergoda med några olika bredbara ostar, t ex philadiphia eller liknande när man sitter på kvällen i TV-soffan och myser med hunden och familjen.
Barnen tar naturella till skolan som mellanmål, själv tar jag gärna nötsmör beroende på smak skulle jag vinna skulle jag ge till barnen i julklapp
Har hittat en ekologisk färskost med soltorkade tomater och utan tillsatser som sätter pricken över i men eftersom de är så goda så funkar de utmärkt “naturella”
En favorit är lättsaltade kakor med jordnötssmör, skivad banan och oboypulver/kakao.
skivad avokado, tomat och örtsalt är en favorit på smaksatta kakor
Jag äter dem till förmiddagsfikat nästan varje dag på jobbet. Antingen med mosad avocado toppat med lite salt eller en skiva brie. Sedan slinker det ner en neutral kikärtskaka falafel när hungern slår till under arbetspasset. Hemma toppas de gärna med naturell färskost, ett skivat ägg, dessertost mm. De går verkligen inte att tröttna på och ett alternativ för mig som inte kan äta gluten!
Det allra bästa är att ha på är en hemmagjord torrfisk röra och sedan toppa det med skivad avokado och lite flingsalt
Grönkål och mandel och nu till jul även med julskinka på
Ekologiskt jordnötssmör på chiakakorna!! På kikärtskkakor brukar jag ha Philadelphia med avokado och chilliflakes.
Godast är kalkonskinka, mosad avokado, tomat, citronpeppar och örtsalt
Mina favoriter!! Godast är att toppa med Avocado, salt, peppar och chiliflakes för hetta!! Så gott som mellanmål, tilltugg och frukost. Hade varit så trevligt att vinna detta för lite lyx i vardagen!
Många ggr är jag för lat att ha nått på dom:) så äter dom som dom är. Men i bland lyxar jag till det med jordnötssmör och banan pengar el mosad avokad, några tomatskivor samt örtsalt.
Äta dem som de är är godast
Hoummus & hackat äpple
Bästa kombinationen är avokado, keso och örtsalt eller philadelphiaost, tomat och örtsalt. Superb mellanmål!
Det bästa är smör, ett mellankokt ägg eller några skivor ost (gärna julost i dessa tider), rödlök, paprika och böngroddar samt en toppning med salt, peppar och chiliflakes! Gött!
Snabbt och smidigt mellis när vi alla går hemma när jag är föräldraledig, barnen vill oftast ha dem som dem är.
Jag brukar göra en kesoröra: mosad avokado, blandat med keso, lite lime salt och vitlökspulver i. Sen toppar jag mina majskakor med det.. så himla gott! Ibland ett kokt ägg ovan på det med 🙂
Nån bredbar naturell färskost, banan o kanel eller getost plus tapenade
Jag tycker det är gott med färskost, tomat och örtsalt
Äter gärna majs/riskakor utan något på. Är det naturella så har jag gärna jordnötssmör och banan på. Smör och ost är också gott. Har inte smakat de med falafelsmak men älskar ju falafel. Så en vinst skulle vara härligt
Jag äter dem som de är!
Både riskakor och majskakor är en given basvara hemma hos oss! Beroende på smaken så toppas de med olika toppings. Detta för att komplementera med dess egen smak och skapa en helt ny smakkreation. Personligen så föredrar jag toppings som lutar mot det mjukare hållet då ris/majskakor har ett naturligt crunch. Några favoriter är dock naturella med jordnötssmör, banan och lite kanel eller cream chesee, avokado och ärtskott. Det funkar även kanon att göra små minipizzor med ris/majskaka som botten, bara lite tomatsås, ost och valfritt övrigt pålägg, in i ugnen tills osten smält, supergott!
Avokado chilliflakes
Jag toppar helst med en hemmagjord majsröra; smörstekt majs som mixas och sedan saltas och peppras. Voilà! så gott och så enkelt!
På de smaksatta hummus, färskost med grönsaker eller guacamole
På naturella allt ovan eller
Jordnötssmör
Men bara som de är går jättebra med
Mixa kikärtor, soltorkade tomater, olja, salt och peppar. Enkel, god och hälsosamt röra som tillsammans med riskakor blir helt outstanding!!!
Med avokado, grillad kycklingpålägg, paprika och örtkrydda
Blir riktigt mumsigt❤️
Ingenting. Goda som dem är.
Majonäs och kokt ägg!
Jag brukar toppa mina med ett gott nötsmör och bananskivor alternativt med en god ost eller kalkon med avokado tycker även att de är så pass goda att de även går att äta utan topping!
Jag toppar helst med smör och ost om det finns tid för det
Beroende på tillfälle så blir det skivat ägg eller så lyxar vi till det med jordnötssmör och skivad banan, barnens favorit.
Avokadomos toppat med chiliflakes
Jag föredrar raketost.
Raketost passar till allt.
Med hårdkokt ägg och örtsalt! Passar både till frukost, mellis eller lunch
Jag älskar den med chiafrön och havssalt och äter den som den är. Superbra att ha till hands på kvällen när man är sugen på något att stoppa i sig framför teven
Smaksatta majskakor äter jag bara som dom är!
Annars Philadelphia.
Har man för mycket på så försvinner den goda smaken på kakorna tycker jag!
Crunchy jordnötssmör är oslagbart! Inledde den vanan när vi bilade tvärs igenom USA, så att äta det är både en god smakupplevelse & ett reseminne.
Majskakorna med chiafrö och havssalt är så goda med bara smör ost och gurka. Ibland blir det kokt ägg och kaviar eller avokado och flingsalt!
Kikärtskakorna har jag inte smakat än men blev så sugen på att testa!!
/Sofia
Godmorgon!
Min matiga favorit topping på kikärtskakorna är en blandning med:
Keso, avokado, solrosfrön, gurkmeja, svartpeppar o salt.
Nyttigt o så gott.
Smör o brieost
Våra döttrar älskar att äta dem som de är. Jag tycker om att ha på en bit brieost och fikonmarmelad.
Avokado, kryddor och furikake. 2 stycken såna blir det till frukost varje dag. När jag äter dom som mellanmål blir det ingenting på 🙂
Gillar att toppa dem enkelt och snabbt med avokado, lite salt och chiliflakes. Har inte energi för annat Barnen älskar dem såklart helt neutrala. Perfekt kort på energi påfyllnad
Blir ofta bara smör då de smakar mycket i sig, köper jag ”smaklösa” kan jag toppa med avokado, salt och peppar. Kör ofta den tunnare majskakan med chia/havssalt som snacks/tidsfördriv till barnen. Faktiskt aldrig testat kikärtskakor, vi kör mycket på majs. ♀️
Avokado, salladskrydda, tomat och ägg. Eller en lite sötare med mandelsmör, skivor banan och chiafrön! Mums
Som mellis utan någonting men om jag ska ha lite extra då blir det lite philadelhpia, skinka och paprika eller ägg och paprika! Mums !
Hela familjens favorit – men alla fem har olika pålägg. Allt från bara Bregott, till Bregott med smör och ost eller min personliga favorit som är Bregott, skinka, avokado, sesamfrön, salt och peppar!
Keso och alfalfagroddar 🙂
Pålägget varierar beroende på vad jag är sugen på och vad jag har hemma. Men godast att ha på är något nötsmör och skivad banan eller mosad avokado med örtsalt mums mums
Åh! Har två favoriter
skinka, keso, avokado, örtsalt
hemmagjord humus med avokade, körsbärstomater
Omg! Funkar till allt! Frukost, Mellanmål eller Middag om jag är lat och ensam hemma en kväll
Avokado och havssalt.
Oftast blir det mosad avocado och lite örtsalt men kan vara smaskigt med creme cheese och kalkon pålägg också. Ibland slinker de ner bara som de är också.
Alla friggs majs eller kikärtskakor toppar jag helst med ett tjockt lager Philadelphia, kycklingpålägg, paprika slice eller annan grönsak, med lite chiliflakes och flingsalt<3
VARJE dag äter jag riskakor med ÄGG (kokt eller stekt, kommer till det) med redig mängd KAVIAR på och en gnutta DILL på toppen. Det ÄR +++++ (alltså världsklass)! Tränar för Ironman, för 3 gången, och har insett att kompositionen ovan är PERFEKT träningsmat. Protein, kolhydrater, fett och salt. Okej nu till stekt eller kokt ägg: stekt mellan två tunna chia-kakor, som en dubbelmacka, annars alltid kokt på kikärtkakorna. En låda hade varit… välkommet. Och du, God Jul!
Grattis Mille!
Du är en av vinnarna i lucka 4.
Mer info kommer via mail.
God jul önskar Cecilia & Friggs
Bästa kombinationen är olivolja chili med smala gurkskivor och chili flakes strött över.
En liten minibomb och kickstart på dagen ✨
Det finns så många olika toppings som fungerar och gör dom till ett perfekt mellis.
Mina favoriter är nog:
Hemmagjord hummus med toppad röd paprika.
Tomat och avokado med flingsalt.
Keso med antingen bananskivor eller mandarinklyftor
Philadelphiaost med färsk persilja, avokado med chiliflakes eller bara rakt av!
Som mellis som tilltugg som snacks!
Att äta som de är är ju supergott men ska vi lyxa till det så är det med mosad avokado med citron och cayennepeppar och salt
Konsumtionen av majskakor är till stor del mina barns förtjänst i detta hushållet… de äter med bara smör…
Men om man frågar mig säger jag bara, avo, avo, avo, avokado! med salt, chiliflakes eller sesamfrön, eller allt på samma gång går fint det med…
God Morgon 🙂
Jag älskar färskost de passar även bra på dessa kakor. Kikärtskakorna med falafelsmak behöver egentligen inget pålägg men brynt smör på är mycket gott. I somras hade vi alla dessa olika sorter med på stranden eller våra roadtrips i Skåne. Enkelt, gott och mättande. Vi bytte helt enkelt ut chipsen. Nu håller vi tummarna för vinst för detta är toppen för oss i vår familj :). Trevlig helg
Jordnötssmör o äpple är en fin kombo
Mosad avocado, skivad tomat och örtsalt eller hummus och bladpersilja är favoriterna här. Men ganska ofta äts de naturella.
Godaste toppingen till majskakorna är “Gottmesan” som görs genom att mixa cashewnötter, solrosfrön, bjäst och flingsalt till ett pulver. Naturli bredbart under och så strör jag lite gottmesan på – såå gott! Och veganskt 🙂
Toppar helst med lite god, stark ost och någon välvald grönsak på toppen!
Åh detta är ju något av det godaste som finns!! Min bästa topping är smör med både skinka och ost (viktigt med cheddarost) plus några gurkskivor för extra krispighet!
Åh!! När jag ska lyxa till det riktigt blir det smör, jordnötssmör, skivad banan och lite flingsalt på toppen. Det är ju rena godiset- så gott!!!
Det blir antingen bregott med skinka eller ägg. Annars är det väldigt gott med bregott, jordnötssmör och lite flingsalt
Smööör.
Har de oftast på kontoret istället för godis & då är de blir det ingenting på men då kommer ju den riktiga smaken fram. Men lyxar jag till det så är det philadelphiaost med tomat & havssalt
Smööör och gurka (eller banan) är en favorit! Men sen är ju inte banan och jordnötssmör så dumt heller!
Med keso helt klart.
Lite mer matnyttigt så toppar jag gärna med keso, avocado eller hummus. Perfekta som de är till snacks för fredags och/eller lördags mys. Perfekta som de är även till mellanmål.
Mosad avokado med sesamfrö och havssalt
AVOKADO!!! bästa mat/frukt/grönsak ever
Ingenting, då det är det som sonen kan äta utan att må dåligt, han har en ätstörning, så detta hade varit ett välkommet tillskott i skafferiet.
Jordnötssmör!!
Jag älskar Friggs alla sorts kakor ❤️ Jag brukar göra en röra på kikärtor eller vita bönor som mixas med soltorkad tomat och vitlök och sen lägga tex solrosskott som topping. Vi har testat flera gånger här hemma att erbjuda nyttigare alternativ på fikastunder och lagt både vanligt fikabröd och dessa på stora fat, Det är alltid dessa som går först ❤️ Fika är nåt som funnits med mig sen barnsben och jag tycker det
är så viktigt att alla ska kunna mötas kring en fika utan att det är laddat med massa tabun. ❤️
Det helt ärliga svaret är ett rejält lager extrasaltat smör. Det ingår givetvis inte i någon etablerad diet, men det gör mig oerhört väl i själen!
Tahini och mosad avokado Någon tomat och gott flingsalt. Mums
Oftast ingenting, är ingen påläggsmänniska. Men en riktigt god topping är avocado + tomat!
Färskost, rökt kyckling-pålägg och paprika eller gurka.
Som den periodare jag är blir det olika toppings olika veckor, denna veckan är det dock färskost, kokt ägg och chiliflakes. Tar jag däremot fram det extrasaltade smöret är halva förpackningen borta efter bara några minuter, försvinnande gott!
Jag är en sådan som älskar vad andra ser som ”konstiga kombinationer”! Min go-to topping för majskakor är banan och salt! Banan/äpple med ett nötsmör är också en favorit (+ lite mörk choklad om man vill lyxa till det). Smör och näringsbjäst får det att smak som påminner om ostbågar, rekommenderar att prova! Skulle älska att vinna dagens lucka så jag kan fortsätta experimentera med smakkombinationer och hitta nya favoriter!
Grattis Nathalie!
Du är en av vinnarna i lucka 4.
Mer info kommer via mail.
God jul önskar Cecilia & Friggs
Smör, hummus eller bara som de är! De med smak är supergoda och perfekt mellis till barnen! <3
Perfekt kokta ägg!
Toppar helst med mosad avocado, citron, flingsalt och chiliflakes
En kaka så krispig, vacker och spröd, ja den är ju 1000 gånger bättre än bröd
För att svara på frågan säger vi ALLT, toppa å strössla sedan på salt!
Kanske tar avokado och nötsmör hem pris, men smör och ost funkar vid kris
Friggs- en historia i kärlek och glädje, tänk om vinsten gick ända till Flädie?!
Då skulle julen gå i lyckans tecken, trot eller ej- vi kanske tom badar i bäcken!
Friggs ni är allt vi önskar i jul, tack för denna tävling- ni vet hur man får kul! 😀
Jag toppar helst med färskost, tomat och örtsalt
Jag ääälskar att toppa med avocado, kalkon, keso och srirachamajonnäs! Tro mig, det är riktigt gott! ❤️
Toppar dom helst med mosad avokado och flingsalt
Tycker det kan vara barnsligt gott att bara äta dem som de är, annars toppar jag dem alltid med hemmagjord hummus, avokado, ett par droppar citron & peppar. Den kombon gör sig perfekt oavsett smak på själva kakan
Jag testade något nytt häromdagen på friggs chiafrö & havssalt och det var Philadelphia, mosad avokado och ett löskokt ägg på! Med flingsalt, nymalen svartpeppar och chiliflakes såklart<3 Och det var huuur gott som helst, vill äta det varje dag till frukost snacks och kvällsmål numera!!!
Jag toppar gärna med kalkon, avokado och böngroddar
Åh toppar utefter dagsform och vad jag är sugen på men jordnötssmör och sylt är alltid en favorit. Sen är dessutom alla varianter minst lika goda släta 🙂
Att toppa med kokt ägg och lite salt är ju en klassiker men sen är keso och lite sylt också riktigt gott!
Kikärtskakorna äter jag helst naturella och de med chiafrön och havssalt är GALET goda med proteinella och flingsalt!
Beror på vilken smak på friggsen, men det går ju att toppa i all oändlighet!!
Men kokt ägg eller ost passar till det mesta som pålägg
Mums!
Toppar gärna med smör, god ost och paprika!
Precis som dom är eller med lite bregott på
Toppar gärna med mosad avokado och örtsalt eller nötsmör
Jag har aldrig smakat dem, men om jag vann skulle jag testa att toppa dem med Philadelphiaost.
Chia havssalt med mandelsmör på är så gott!
Jag äter majskakorna med chiafrön och havssalt varje dag och det räcker med lite Bregott på för att de ska vara goda. Men vill jag lyxa till det så har jag majonnäs, guacamole, tomat, något grönt blad vi har hemma typ basilika eller spenat och så lite salt och peppar. Galet gott båda alternativen
Precis som dom är, mycket goda!!!
Jag hoppas att det inte är det mest kreativa svaret som vinner för jag äter helst bara med smör !
Med jordnötssmör och skivad banan!
Ett lager med Bregott brynt smör
De är så goda, så det räcker med lite bregott på.
Eftersom de är så goda i sig, så räcker det för mig att bre på ett generöst lager Bregott havssalt som bara förstärker smaken och kompletterar krispigheten på ett underbart sätt! Yum!!
Äter ju dem gärna som de är men annars är ju super pålägget hummus i olika smaksättningar det bästa.
Prästost och avocado 🙂
Jag ä ter de oftast som de är. Men lyxar Jag sa blir de creme bonjour vitlök
Tonfiskröra med lite sting i sitter fint på majskakor
Bara smör och gurka. Vill känna smaken av riskakan så vill inte ha för smakrikt pålägg.
Behövs inget pålägg! Är jag riktigt hungrig är det gott med avocado på.
Här hemma äta de som snacks/fika och då endast som de är eller med smör på. Gärna med frukt till men inte på. ☺️
Älskar att toppa min tacos med krossade kikärtskakor’ cream cheese sriracha’. Äter dem gärna som dem är också
Beroende smak på dessa så kan de slinka ner precis som de är annars kan jag nog bre på någon mjukost med smak av något slag.
Käresta tar gärna skivad avokado på sina.
Perfekt tilltugg att ta till om magen kurrar lite lagom
Avocado hummus och tomat
Rödbetshummus eller veg pastej och groddar!
Helst bara som de är eller med naturell cream cheese.
Avokado och tomat funkar alltid
Jag toppar helst mina riskakor med hemmagjord hummus med smak av soltorkade tomater Väldans så gott det är! Det är verkligen det perfekta mellanmålet eller snackset. Ibland kan det slinka ner en och annan riskaka utan topping och det funkar minst lika bra 🙂
Vilken underbar tävling, perfekt för min dotter som älskar friggs kakor! Så jag tävlar åt henne här nu och hon gillar att det dem som de är eftersom hon upplever att de redan har så god smak!
Avokado och örtsalt! Mums!
Som de är eller med jordnötssmör och skivad banan!
Jag toppar ibland med Philadelphiaost . Det ger en extra lyx och den osten finns ju i olika smaker. Det är bara fantasin som sätter gränser. När jag har gäster och serverar soppa så är kakor från Friggs en självklarhet. alla älskar dom! Till och med dom små kidsen.
Friggs är bäst, goda med smör, jag älskar ost så gärna det med en grönsak till som passar just till den ost jag ska använda.
Jag älskar hummus så det blir perfekt på riskakan.
Mosad avokado med en skvätt citron eller jordnötssmör med skivad banan Mums!
ÄLSKAR riskakor!
Äter oftast de med Pizzasmak, då men Philadelphia ost, tunt skivat äpple (gärna Royal Gala), färska basilikablad samt svartpeppar. Så gott! Nyfiken på att experimentera loss med dessa nya smaker!
Jag toppar helst Friggs chiafrö och havssalt med en halv avokado, lite chiliflakes, svartpeppar, salt och en skvätt citron.
Massa smör!!!
Har aldrig ätit kikärtskakor, men kan tänka mig att dessertost med vitlök och örter skulle bli gott pålägg.
Majskakor vill jag ha utan pålägg. Ibland bryter jag sönder bitar och har i en påse. Gillar när det blir lite som att äta chips.
Hummus
ost & gurka
Topping beror på smak. Falaffel är jättegod med mosad avokado och ett par skivor tomat. Naturella perfekta med jordnötssmör och skivad banan, eller med en frostig gjord på cashewsmör, maple syrup och lite kokosgrädde. Toppa med lite rivna morötter och valnötter. Typ som morotskaka men mycket nyttigare. MUMS:)
Vilken drömvinst för en som ÄLSKAR detta mellanmål!! Jag brukar antigen äta dom som dom är, eller med tomat på. Mums!!
Med avacado och örtsalt. Toppar med pumpakärnor och några räkor.
Skivad röd paprika som pålägg är supergott!
Älskar dom som dom är men avokado och flingsalt är smaskens på
Philadelphia ost
Toppar helst med avokado och lite salt, det är så gott!
Jag toppar gärna med lite brie ost, rödlöken ocj några droppar citron olja.
Jordnötssmör, banan och havssalt 🙂 mums
Den allra bästa toppingen för majskakor är vanlig mjukost. Tyvärr har jag inte testat kikärtskakor, men tror att mjukosten gör sig lika bra där 😉
Smör, eller avokado!! 😀
Mycket smör och avocado,
eller mycket smör med flera ostskivor,
eller mycket smör och messmör
Mina barn äter dem som dem är eller med smör, spännande med nya smaker och de är utmärkt att ta med till utflykterna.
Ingenting. De är så goda att äta som de är.
jordnötssmör + keso! Så gott!
Gärna med avocado och rödlök.
WOW jag tippar gärna med philadelphiaost och hemmagjord hallonsylt! Eller räkost och ägg
Avocado, hackade salta mandlar och ärtskott
Ingenting! Äter dom precis som dom är, supergoda! 🙂
Den klassiska avokadon och lite chilpeppar!
Skivat päron smulad grönmögelost o honung. Så gott.
Jag toppar mina majskakor med philadelphiaost och chiliflakes, mums!
Åh!! Finns ju så mycket goda toppings då Friggs passar med det mesta! Brukar köra en egen rödbetshummus, avokadoröra med ägg eller tahini + banan 🙂
Eftersom de är så smakrika och otroligt goda så äter jag och övriga familjen oftast bara smör på. Väldigt gott och simpelt ⭐️
Jag är väldigt enkel eftersom jag äter dom tillsammans med smör och ost bara.
Jag toppar mina majskakor med philadelphiaost och paprika! Så gott!
Jag brukar äta dem naturella. Om jag ska festa till det tar jag smör och ost på!
Keso, skinka och gurka eller Avocado med salt, peppar och chiliflakes. En söt variant gör jag med philadelphiaost och lemoncurd!
Jag tycker att keso, tomat och italiensk salladskrydda är gott på dessa kakor!
Med vallmofrön!
Mosad avocado och chiliflakes, ett pålägg med sting i.
Kanske är detta ett vinstfrieri
Chiafrö & havssalt med jordnötssmör på! Alltså så gott det är
Mina tjejer gillar jordnötssmör och skivad banan på.
Antingen avokado eller jordnötssmör
Den här tävlingen öppnade upp mina ögon, haha… lägger folk saker på?! Älskar dem som de är – speciellt när det är kikärtor eller annat! Blir en så fin konsistens/textur som verkligen förtjänar att glänsa som sig själv.
Jag älskar, och då menar jag verkligen älskar att bre ett tjock lager med bregott och hederlig lagrad ost på allt som heter Majs och riskakor!
Smör eftersom det förstärker dess smaker, de är ju perfekta som de är utan pålägg
Favoriten är med smör och kokt ekologiskt skivat ägg. 🙂
Färskost, avokado, rödlök och hemmagjort örtsalt, mums!
Variationerna är många men bland det godaste är mjukost underst, skivad äpple ovanpå och sen lite örtsalt ovanpå.
Vid lyxigare tillfällen vanligt smör underst och tunna skivor av gravad lax på.
Avokado med lite örtsalt….
Antingen äter jag dom med banan och jordnötssmör innan träning eller som mellis med avokado, örtsalt, kycklingpålägg, skivad tomat och färsk basilika. Sååå gott!
lite mosad avakoado med lite vitlök i och salt och peppar.. 🙂
Jag toppar dem med grönkålspesto från vår lokala Lantård!
Jag äter oftast ris-, majs- lins- och kikärtskakor som det är. Men har på sistone provsmakat med smör, ost och en skiva gurka – och de är supergott.
Kram Sanna
mina toppings brukar alltid variera ganska mycket, men något som brukar vara otroligt gott är philadelphia, mosad avocado och ugnsrostad färsk chili. Är det en naturell smak så är jordnötssmör och äppelbitar en bra och otroligt god kombination
Jag älskar att äta ris-, majs- lins- och kikärtskakor som det är. Den kryddiga smaken är så god. Men är jag lie extra hungrig är det jättegott med mosad avokado på.
Keso och räkor. Söta cocktailtomater med lite salt. Någon röra med Creme fraiche som bas.
Wow, fullkomligt älskar majskakor. Standard som frukostmacka, då blir det ägg på, mellanmålsmackan blir med jordnötssmör men säg vad kan man inte ha på!? Går till och med att ha i yoghurten om muslin är slut.
Med ost och gurka, och ett glas vin till det en fredagskväll. 🙂
Jag toppar med ett kokt ägg, perfekt mellanmål som mättar bra!
Med philadelphiaost, mosad avokado, tomat och chiliflakes
Riskex med smak ska inte toppas alls, helst, förutom möjligen med ost. Riskex som smakar mindre vill jag ha med senapssill! 🙂
Mm jag kör på egen inlagd pressgurka, något torkad på hushållspapper innan påläggning då det annars blir soggy. Eller Philadelphia, ibland både och.
Smör de är det godaste mellanmålet jag kan tänka mig just nu!
Något så klassiskt som en ostbit på
Mosad avokado! Beroende på sort och humör för dagen toppar jag den antingen med flingsalt, chiliflakes eller örtsalt! MUMS!
Tahini
Jag toppar helst med Bregott med havssalt.
Smör, ost, skivade tomater och flingsalt. Den vinnande kombon sedan två år tillbaka Ibland mixas dem med avokado och salt också. Åt majskakor med exakt dessa två kombos för bara några timmar sedan
Västerbottensost (som f.d. mejeriarbetare i Umeå är det det natuliga valet)
Tunnt skivade päron från trädgården, smulad blåmögelost, honung och valnötter!
Lite smör och en skiva hushållsost
Jag toppar helst en kikärtskaka med en röra av turkisk yoghurt blandat med fetaost och persilja toppad med tomatskiva! Om jag inte äter den som den är förstås! Såååå gott!
Jordnötssmör!
Ädelost är en stark favorit!
Äter gärna med kavli skinkost med lite nymalen svartpeppar uppepå.
Hummus,smaksatt olivolja med chili toppat med avokado! Helst ett helt paket!
Smör och flingsalt
Jag toppar det med naturell färskost, gurkskivor, avokado samt lite örtsalt på toppen. Superfräscht och perfekt snacks!
På majskakor med chiafrö o havssalt blir det väldigt festligt o gott med bredd creme fraiche, klickar med röd rom, fint hackad rödlök o späda dillkvistar.
Naturella eller med färskost, ibland toppad med Advokado 🙂
Älskar att toppa dem med len mogen avocado, hummus och groddar, så fräscht o gott!
Jag äter dem oftast som de är, men ibland blir det lite lyx med avokado och kryddsalt på
Har alltid varit färskost, naturell creamcheese..det passar till slla olika smaksättningarna på riskskorna..men ägg är fint det med..MYCKET fint faktiskt!
Tunnt skivade päron från trädgården, smulad blåmögelost, ringlad honung och valnötter.
Hasselnötskräm på en del, cheddarost på andra sorter…
Avokado och kalkon 🙂
hummus,en skiva fetaost+mungbönsgroddar.Mums!
hummus,en skiva fetaost+alfalfagroddar.Mums!
Favoriten är med jordnötssmör och banan! Tahini och banan fungerar alldeles utmärkt också. Eller varför inte en skiva hemgjord vegansk ost!
Stekt Åsunden-aborre!
Älskar kikärtskakorna till frukost blir det två stycken med avokado ägg o flingsalt med hackade pärltomater det är så go kombo. Sen kan det bli en eller två till kvällskaffet oxå men då blir det med smör ost o gurka,gott!
Jag toppar helst med mosad avokado örter, tomat, salt och olivolja. Eller nötsmör (tex jordnötssmör) med banan, kanel och lite flingsalt! Mmmmmmm!!!
Är ju så gott med mosad avokado,kaviarkulor o en klick cf(laktosfritt) Eller bara smör o vällagrad ost med lite hjärtsalladsblad!