Dessa glutenfria LCHF-pajer är supersmidiga att göra till många personer. Det tar inte speciellt mycket längre tid att göra och man kan välja olika fyllningar så de passar alla! Överbliven paj (om det ens blir någon) är perfekt att ha till matlådor. Och det går utmärkt att frysa in dem!
Lchf-pajer med mandelmjöl
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 ägg
50 gram smör
Mixa mjölet och sesamfröna i en matberedare. Tillsätt ägg, smör och fiberhusk och mixa till en deg. Tryck ut i pajform, nagga med gaffel och ställ in i kylen i minst 30 min. Grädda i 200°C i 7-10 min (tills pajskalen fått lite färg.)
Fyllning
2 ägg
2 dl grädde
salt och peppar
…och valfri fyllning
Vispa ihop ägg och grädde
Häll ut fyllningen i formen och slå på äggblandningen.
Grädda i 175°C i ca 35-40 min.
Förslag på fyllningar:
– Köttfärs, ost, paprika (rester från fredagens tacos)
– Ädelost och broccoli
– Kyckling, bacon och champinjoner
– Fetaost, oliver, körsbärstomater och soltorkade tomater
Gillar du sidan? Följ mig gärna på Facebook, Bloglovin’ eller Instagram
20 kommentarer
Skulle haft det receptet igår när jag gjorde paj, men deg blev inge bra 😉
testa detta nästa gång 🙂
Den pajdegen är supergod och ett bra altenativ till glutenfri.
🙂
Dina recept är väldigt inspirerande och gör LCHF maten att låta så enkelt och logiskt 😀 Kom gärna med ännu fler recept 😀
Tack så mycket! Det kommer mer 🙂
Vad lustigt, jag hade kassler över och provade detta pajskal för första gången idag, blev kanon! Jag tog ca 2 dl riven ost, 3 dl grädde och 3 ägg samt ca 200 gr kassler och 1/3 strimlad purjolök (som jag hade glansat av lite först), lite slat och peppar och skjuts in i ugnen! Blev knon. Jag har ALDRIG gilat paj förut för pajskalet har varit alldeles för mäktigt och jga har mått illa efteråt. Men nu; behagligt mätt och såååå gott!
Samma sak med mig. Jag gillade aldrig “vanlig paj”. Denna är mycket godare 🙂
Godaste pajbotten, helt klart !!!
Ser jättegott ut …
🙂
Var kan man köpa de där pajformerna? 🙂
Finns på Ica. Engångsformar
Detta pajskalet är super! Håller med er, aldrig gillat pajskal innan, men detta kan verkligen rekommenderas! Perfekt sätt att använda upp rester också! Det eller paj utan skal dvs ugnsomelett i form typ, är mitt bästa tips att ta vara på rester 🙂
Vad tror du om att använda kokosmjölk i stället för grädde till fyllningen?
ingen aning, testa och återkom gärna med resultat 🙂
Hur stor pajform har du användt?
Dom i aluminium som finns på ica, engångs 🙂
Mmm jag bor i Finland, men kanske de är lika med aluminiumformerna som finns här i varje butik. 🙂
Wow! Ska testa allt! ♡