glutenfria LCHF-pajer

LCHF-pajer med olika fyllningar

av Cecilia Folkesson

Dessa glutenfria LCHF-pajer är supersmidiga att göra till många personer. Det tar inte speciellt mycket längre tid att göra och man kan välja olika fyllningar så de passar alla! Överbliven paj (om det ens blir någon) är perfekt att ha till matlådor. Och det går utmärkt att frysa in dem!

 

Lchf-pajer med mandelmjöl

3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 ägg
50 gram smör

Mixa mjölet och sesamfröna i en matberedare. Tillsätt ägg, smör och fiberhusk och mixa till en deg. Tryck ut i pajform, nagga med gaffel och ställ in i kylen i minst 30 min. Grädda i 200°C i 7-10 min (tills pajskalen fått lite färg.)

glutenfria LCHF-pajer

Fyllning

2 ägg
2 dl grädde
salt och peppar
…och valfri fyllning

Vispa ihop ägg och grädde
Häll ut fyllningen i formen och slå på äggblandningen.

Grädda i 175°C i ca 35-40 min.

 

glutenfria LCHF-pajer

 

Förslag på fyllningar:

– Köttfärs, ost, paprika (rester från fredagens tacos)
– Ädelost och broccoli
– Kyckling, bacon och champinjoner
– Fetaost, oliver, körsbärstomater och soltorkade tomater

 

Gillar du sidan? Följ mig gärna på Facebook, Bloglovin’ eller Instagram

 

Du kanske även gillar detta

20 kommentarer

Angelica - Vardagsliv med LCHF 28 oktober, 2012 - 12:50

Skulle haft det receptet igår när jag gjorde paj, men deg blev inge bra 😉

Svara
Cecilia Folkesson 28 oktober, 2012 - 19:39

testa detta nästa gång 🙂

Svara
Rosemarie 28 oktober, 2012 - 15:21

Den pajdegen är supergod och ett bra altenativ till glutenfri.

Svara
Cecilia Folkesson 28 oktober, 2012 - 19:40

🙂

Svara
Ella 28 oktober, 2012 - 18:55

Dina recept är väldigt inspirerande och gör LCHF maten att låta så enkelt och logiskt 😀 Kom gärna med ännu fler recept 😀

Svara
Cecilia Folkesson 28 oktober, 2012 - 19:40

Tack så mycket! Det kommer mer 🙂

Svara
Lotta 28 oktober, 2012 - 19:17

Vad lustigt, jag hade kassler över och provade detta pajskal för första gången idag, blev kanon! Jag tog ca 2 dl riven ost, 3 dl grädde och 3 ägg samt ca 200 gr kassler och 1/3 strimlad purjolök (som jag hade glansat av lite först), lite slat och peppar och skjuts in i ugnen! Blev knon. Jag har ALDRIG gilat paj förut för pajskalet har varit alldeles för mäktigt och jga har mått illa efteråt. Men nu; behagligt mätt och såååå gott!

Svara
Cecilia Folkesson 28 oktober, 2012 - 19:41

Samma sak med mig. Jag gillade aldrig “vanlig paj”. Denna är mycket godare 🙂

Svara
Maria 28 oktober, 2012 - 21:33

Godaste pajbotten, helt klart !!!
Ser jättegott ut …
🙂

Svara
Elin 29 oktober, 2012 - 21:50

Var kan man köpa de där pajformerna? 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 29 oktober, 2012 - 22:05

Finns på Ica. Engångsformar

Svara
Mia 30 oktober, 2012 - 11:28

Detta pajskalet är super! Håller med er, aldrig gillat pajskal innan, men detta kan verkligen rekommenderas! Perfekt sätt att använda upp rester också! Det eller paj utan skal dvs ugnsomelett i form typ, är mitt bästa tips att ta vara på rester 🙂

Svara
Anna 26 januari, 2013 - 12:11

Vad tror du om att använda kokosmjölk i stället för grädde till fyllningen?

Svara
Cecilia Folkesson 27 januari, 2013 - 15:07

ingen aning, testa och återkom gärna med resultat 🙂

Svara
Siiri 1 februari, 2013 - 13:30

Hur stor pajform har du användt?

Svara
Cecilia Folkesson 1 februari, 2013 - 16:28

Dom i aluminium som finns på ica, engångs 🙂

Svara
Siiri 1 februari, 2013 - 18:24

Mmm jag bor i Finland, men kanske de är lika med aluminiumformerna som finns här i varje butik. 🙂

Svara
maria hernborg 7 oktober, 2014 - 17:53

Wow! Ska testa allt! ♡

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More