lchf knäcke frö

LCHF-knäckebröd

av Cecilia Folkesson

Nu har det bakats. Jag är inte mycket för att baka och hålla på, och speciellt inte grejer sötat med stevia. Men knäckebröd och bröd funkar. Och idag blev det det förstnämnda. Blev helt perfekt!

Lchf-knäckebröd
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
0,5 dl kokosfett
2,5 dl kokande vatten
0,5 tsk salt

Blanda ihop alla torra ingredienser. Koka upp vattnet och häll i kokosfettet.
Blanda ihop allt och låt stå i ca 20 min. Kavla ut på bakplåtspapper och grädda i ugnen i 50 minuter på 150°C. Skär i bitar med kniv eller pizzaslicer, och lägg på galler på efetrvärmen i ca 40 min.

Enjoy! 

 

 

Du kanske även gillar detta

8 kommentarer

Sofie Mitchell 18 juni, 2012 - 07:25

Var köper du det där kokosfettet? Hoppas kunna hitta det i butik så man slipper beställa på nätet. Tack för bra blogg.

Svara
ceciliafolkesson 18 juni, 2012 - 14:12

tack! jag köper det på ICA

Svara
Karolin 18 juni, 2012 - 08:19

Även om jag inte kör strikt LCHF så kör jag glutenfritt och naturlig mat, så din blogg inspirerar – tack! Har själv även börjat med mandeloljan som ansiktsvård – hur bra som helst och fler av mina vänner har också hakat på!

Nu till en fundering, kan man baka LCHFknäckebrödet utan pofiber?

Svara
ceciliafolkesson 18 juni, 2012 - 14:14

tack!
Kolla detta receptet: https://ceciliafolkesson.se/?s=linn+bakar

Svara
Therese 19 juni, 2012 - 23:51

detta ska absolut testas 🙂 blir en extra-tur till affären imorrn!

Svara
Birgitta Höglund's Mat 25 april, 2013 - 07:09 Svara
Dragana 28 september, 2013 - 08:50

Måste bara säga att jag uppskattar dina bilder på alla ingredienser vid bakning. Blir tokig på alla udda såna som ska i och så vet man inte vad sakerna är 🙂 men det visar du…tack 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 30 september, 2013 - 18:56

Haha, ska tänka på det 😉

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More