laxgryta med rotfrukter

Laxgryta med rotfrukter och dillaioli

av Cecilia Folkesson

Det här med att få i barnen mer grönsaker går sådär. De är helt enkelt inga grönsaksfantaster. Och då har jag verkligen försökt i alla år och på alla tänkbara sätt. Förutom tvång. Men detta gick hem hos Sid. Så himla tacksamt! 4-åringen gillade tydligen “eftersmaken”… Jaja.

Barnvänlig laxgryta med rotfrukter
(4 port)
4 laxfiléer
2 morötter
1 stor palsternacka
1 kålrot
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 zucchini
1 citron
2 msk tomatpuré
Vatten
Smör
Örtsalt
Salt+peppar

Gör så här: Tärna rotfrukterna relativt små. Fräs klyftad gul lök, skivad vitlök i smör och tomatpuré. I med rotfrukter och vatten så de täcks. Låt sjuda på svag värme tills rotfrukterna är lagom mjuka. Ca 15-20 min. Smaksätt med 1 pressad citron, örtsalt, salt och peppar. Skär laxen i kuber och skiva zucchinin och lägg i grytan och låt puttra tills laxen är klar. Tar bara några minuter.


Dillaioli

1 ägg
1,5-2 dl neutral olja
1 liten vitlöksklyfta
1 skvätt  citron
Dill
Salt+peppar

Gör så här: Stavmixa ägget med oljan. Blir det för löst, häll i mer olja. Smaksätt med massa färsk dill, citron, salt och peppar.

Du kanske även gillar detta

5 kommentarer

Marika 4 november, 2014 - 14:31

Dessa barn… 😉 mina äter inte ” löv” (sallad) eller varma grönsaker/rotfrukter, förutom broccoli. så vi kör tomat, gurka, avokado, parika, morot, men absolut inte rivna. försöker smyga in nya varianter, men ICKE, smörstekte blomkål förra veckan med lite curry, med det spottades ut, för en tugga får man alltid smaka. Men det är bara att fortsätta, fortsätta, fortsätta, märker på 9 åringen att nu kan hon ta lök på pulled pork och taco mm, så lite framsteg…

Svara
Anna 5 november, 2014 - 10:57

Hej! Måste bara fråga hur du klarar att amma när du äter så mkt lök och rotfrukter. Min bebis skriker i timmar om jag så ens tittar på en kålrot, vitkål, broccoli, ja allt sånt

Svara
Emsan 7 november, 2014 - 15:10

Tack för receptet! Detta måste jag testa på min femåring.

Svara
Trina 9 november, 2014 - 19:08

Tack för detta recept. Det var en hit med min man och vår 2,5 åring! Vi körde med det vi hade hemma… istället för kålrot och palsternacka använde vi en vit potatis :-/ och tre morötter i tre olika färgar och torkade “franska örter” istället för färsk dill. Ändå jättegott! Ser fram emot att prova som du skriver det en annan gång.

Svara
Cecilia Folkesson 10 november, 2014 - 08:07

Kul att det uppskattades 🙂 Och perfekt att ta det man har hemma. Kylskåpsrens är bäst!!

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More