Kycklingspett med jordnötssås och blomkålsris med kokos

av Cecilia Folkesson

Kycklingspett med jordnötssås och blomkålsris med kokos (4 port)
4 kycklingfileér
0,5 dl jordnötssmör (Green Choice – Crunchy, eller liknande utan socker)
2 tsk Sambal olek
Ca 2 dl kokosgrädde
Juicen av 1 lime
Salt
1 stort huvud blomkål

Gör så här:
Sätt ugnen på 150°C. Blötlägg bambupinnar. Dela kycklingen på längden och stek en liten stund i stekpanna tills de får lite yta. Stick i pinnarna och ställ in ugnen i ca 10 min.

Jordnötssås
Blanda jordnötssmör, sambal olek och kokosgrädden i stekpannan från kycklingen. Blir såsen för tjock, spä med vatten. Smaksätt med pressad lime och salt.

Blomkålsris med kokos
Riv blomkålen på den grova sidan av rivjärnet. Koka i 1-2 minuter. Sila och häll tillbaks i kastrullen. Slå på en skvätt kokosgrädde. Låt puttra en stund.

 

Servera med lime och rostad kokos. Enjoy!

Du kanske även gillar detta

6 kommentarer

Johanna 17 mars, 2014 - 11:12

Hej! Jag har blivit inspirerad och har tänkt börja med paleo. Jag har använt kokosgrädde några gånger och tycker det är lite svårt att använda.. I burken är ju koksgrädden liksom delad, hur ska jag tänka när jag använder den? Försöka vispa ihop det “hårda” med det “vattniga” innan? Och att vispa kokosgrädde får jag inte fluffigt…

Känns som en dum fråga men jag går inte kläm på det! 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 17 mars, 2014 - 21:10

Jag brukar använda kokosgrädden i tetra från santa maria. Den är inte delad och brukar gå bra att vispa (om den är kyld)

Lycka till 🙂

// Cecilia

Svara
Gabriel Lundström 17 mars, 2014 - 12:39

Jordnöten är en baljväxt och är därför inte att betrakta som paleo (nu vet jag inte hur strikt du är) men bara för att upplysa läsare.

Svara
Cecilia Folkesson 17 mars, 2014 - 21:11

Det är jag med på 😉

Receptet är inte heller taggat eller märkt med paleo.

Svara
Helene Dyrelöv 22 mars, 2014 - 20:21

Hej Cecilia! Jag gillar verkligen din blogg, kort och koncist! 🙂 Jag gjorde detta recept idag och bjöd en familj så vi var 12 stycken som åt. Oj, va mycket beröm jag fick, alla tyckte det var jättegott. Tack för receptet!
helenesprivatekonomi.blogspot.com

Svara
Cecilia Folkesson 27 mars, 2014 - 07:00

Hej Helene! Kul att höra! Och roligt att de gillade maten 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More