kryddig jullatte

Kryddig jullatte med nötmjölk

av Cecilia Folkesson

Är det något man bör ha hemma i jul är det pepparkakskryddor! Många recept går att göra juliga bara genom att blanda i någon matsked pepparkakskrydda. Testa i bananscones, morotsmuffins eller blanda i en sked i köttgrytan.

Pepparkakskrydda finns färdigblandad i mataffären, men det är superenkelt att göra egen. Tänk på att använda ceylonkanel som är äkta kanel. Den vanliga kanelen (kassiakanel) innehåller stora mängder av det giftiga ämnet kumarin.

 

Gör din egna pepparkakskrydda

2 msk ceylonkanel [annonslänk]
1,5 msk mald ingefära
1 msk mald kardemumma
1 msk mald nejlika

Blanda ihop och förvara i en liten burk med lock. 

 

kryddig jullatte

Kryddig jullatte med nötmjölk

(2 muggar)
ca 5 dl nötmjölk (mandel, cashew eller kokos)
1-2 msk pepparkakskrydda
4 färska dadlar
1 nypa vaniljpulver
1 nypa salt

Gör så här:
– Värm nötmjölken i en kastrull på låg värme. (Den ska inte koka.)
– Vispa i pepparkakskrydda, vaniljpulver och salt. Börja med 1 msk pepparkakskrydda och tillsätt mer om du vill ha mer smak.
– Kärna ut dadlarna, lägg i kastrullen och mixa med stavmixer. Du kan även hälla över allt i en blender/matberedare och mixa slätt.

 

Läs mer: Gör din egna nötmjölk

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!

 

Du kanske även gillar detta

3 kommentarer

Nadia 6 december, 2017 - 21:20

Det här ska definitivt testas till jul

Svara
Anna 6 december, 2017 - 22:09

Du måste mena 1-2 TSK pepparkakskrydda? Gjorde detta ikväll med endast 1 msk och det blev odrickbart! Hehe 😉

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More