Kålrabbigratäng är ett bra alternativ till potatisgratäng. Tänk på att skära tunna skivor, då kålrabbi tar längre tid på sig att bli klar i ugnen. Vill man kan man förkoka kålrabbin en stund.
Vi brukar servera gratängen till en bit stekt kött eller köttbullar med hemmagjord naturligt sötad lingonsylt, sååå gott!
Kålrabbigratäng
1 stor kålrabbi
3 vitlöksklyftor
2 dl grädde
1 dl riven ost
Salt+pappar
Gör såhär: Sätt ugnen på 225°C. Skala kålrabbin och skiva den tunt. Bred ut i en form. Pressa över vitlök, salta peppra och strö över osten. Häll på grädden. Grädda i ugnen i ca 25 minuter.
Gillar du sidan? Följ mig gärna på Facebook, Bloglovin’ eller Instagram
5 kommentarer
Hej Cecilia,
Jag ville bara säga att jag följt din blogg till och från i flera år nu och ville för en gång skull även stanna upp och lägga en rad i kommentarsfältet.
Tack för en bra blogg! Jag hoppas att ni fortsätter skriva ett bra tag till även om tiden är knapp.
MVH
Per
Åh vad glad jag blir! tack! // Cecilia
Spännande med kålrabbi, det blir nog denna till middag idag.
/Lotta
Den blev kanon! till och med barnen gillade 🙂