Eftersökte vanligt iskaffe igår och fick detta tips.
Kränku kallbryggt kaffi bryggs för hand på Gotland helt utan tillsatser. Och i superfin flaska dessutom! Och för oss som inte bor på Gotland så finns det att beställa här.
Gör eget kallbryggt kaffe:
Låt grovmalet kaffe, typ presso-malet dra med vatten i kylen i 18 timmar. Sen pressa ned presskannan. Filtrera gärna en gång genom melittafilter för renare kopp.
Tack för tipset Peter!
1 Kommentar
Åh, jag som ska till Gotland i nästa vecka, måste ju provas! När jag gör iskaffe hemma gör jag så här:
Lägg snabbkaffe, typ 1msk i en liten glasburk (jag sparar tacosåsburkar) häll i lite vatten ca 2-3msk. SKAKA. (Viktigt för nu bildas det goda skummet)
Häll upp i högt glas med mycket is.
Fyll upp med valfri form av mjölk.
Såååå gott!!