Kallbryggt kaffe

av Cecilia Folkesson

Eftersökte vanligt iskaffe igår och fick detta tips.

Kränku kallbryggt kaffi bryggs för hand på Gotland helt utan tillsatser. Och i superfin flaska dessutom! Och för oss som inte bor på Gotland så finns det att beställa här.

kränku


Gör eget kallbryggt kaffe:

Låt grovmalet kaffe, typ presso-malet dra med vatten i kylen i 18 timmar. Sen pressa ned presskannan. Filtrera gärna en gång genom melittafilter för renare kopp.

 

Tack för tipset Peter!

 

Du kanske även gillar detta

1 Kommentar

Katarina 6 augusti, 2014 - 09:18

Åh, jag som ska till Gotland i nästa vecka, måste ju provas! När jag gör iskaffe hemma gör jag så här:

Lägg snabbkaffe, typ 1msk i en liten glasburk (jag sparar tacosåsburkar) häll i lite vatten ca 2-3msk. SKAKA. (Viktigt för nu bildas det goda skummet)

Häll upp i högt glas med mycket is.

Fyll upp med valfri form av mjölk.

Såååå gott!!

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More