Varsågod – julens absolut godaste sallad!
Denna sallad med grönkål gör vi alltid till jul. Den har verkligen blivit en ny tradition på julbordet.
Julsallad med grönkål och ädelost
- 1 påse grönkål ca 275 gram
- 1 Granatäpple
- 1-2 dl valnötter
- 1 förpackning ädelost
Vinegrette
- ca 4 msk olivolja
- 1 skvätt äppelcidervinäger eller pomegranate molasses (finns i orientlivs)
- Salt & nymald svartpeppar
Gör så här:
– Ta bort de hårda bitarna/stjälkarna från grönkålen.
– Massera in oljan i grönkålen – då blir kålen mjukare.
– Kärna ur granatäpplet. Det går att göra på flera olika sätt – jag brukar göra såhär
– Lägg upp grönkålen på ett fat och toppa med granatäpplekärnor, valnötter och smulad ädelost.
– Ringla över vinegretten och blanda!
Min ebok: Glutenfria julrecept
I min E-bok Glutenfria Julrecept hittar du 25 goda recept – glutenfria och utan vitt socker.
Denna e-bok laddas ner i PDF-format och går att öppna på dator och i mobilen. Du betalar supersmidigt med Swish!
Ladda ner här – en perfekt adventspresent till nära och kära!
Rabattkod: godjul
Följ mig här
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för fler recept, tips och inspiration och glöm inte prenumerera på mitt nyhetsbrev!