Testade att göra en hel kyckling i Crock Pot:en idag. Succé!
Julkyckling
1 hel färsk kyckling (gärna Bosarpkyckling)
En klyftad lök
Julkryddor (ingefära, kardemumma, kanel, nejlikor)
Några hela kardemummakärnor
Kanelstång
Kryddpeppar
Salt
En rejäl klick smör
I med allt i en Crock Pot eller gjutjärnsgryta. Jag gjorde min i Crock Pot:en på låg värme i ca 6 timmar. Gör man kycklingen i gjutjärnsgryta i ugnen, ca 125° C och ungefär lika länge.
Servera med stekt brysselkål och rödkål.
Enjoy!
4 kommentarer
Haha.. jo det skulle väl vara till Jul man har råd med en sån Kyckling.. trist att utbudet av ekokyckling är så skandalöst dåligt i Sverige! Har du självköpt kyckling från Bosarp?
Visst är det så.. Men ibland kan man unna sig 🙂
Denna kycklingen är “vanlig”. Sjukt att det bara finns ett alternativ. Hoppas på e förbättring!
Hej! Funderar lite på det här med Crock Pot. Det låter ju väldigt praktiskt. Men vågar man verkligen lämna den medan man är på jobb? Vi har dessutom både katter och hund, är lite rädd att dom ska bli lite för intresserade..
Mvh Matilda
Vi har katt också, men den står väldigt stabilt. Hund lär väl vara lite starkare 😉 Jag lämnar min utan att oroa mig.
/ Cecilia