Grönkål på julbordet behöver inte innebära olika stuvningar. Finstrimlad grönkål gör sig perfekt om inte bättre i en kall sallad. Tycker man ändå grönkålen är lite för hård kan man steka på den lite snabbt i stekpannan för att få den mjukare och sen låta den svalna. Välj gärna en ekologisk grönkål.
Denna sallad är blandad med valnötter, granatäpplekärnor och ädelost. En perfekt kombination av syrligt och sött granatäpple, salt ost och crunchiga nötter!
Julig grönkålssallad med granatäpple och ädelost
1 knippe grönkål
1 granatäpple
1 bit ädelost
1 näve (minst) valnötter
Några msk olivolja eller rapsolja
En skvätt äppelcidervinäger [annonslänk]
Strimla grönkålen och kärna ur granatäpplet. Blanda ihop med valnötter och smula över ädelost. Ringla över oljan och lite vinäger. Smaka av med salt och peppar.
Så här kärnar du ur ett granatäpple
Följ mig här:
För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!