“Är ni klara att beställa?”
“Ehhh, ja.. ”
Alla runt bordet tittar på varann och ler i samförstånd. Dagens lunch var nämligen Wallenbergare…
“Ja, jag skulle vilja ha en dagens, fast gärna utan lingon. Och utan sås. Och utan parmesangratinerad potatisbakelse. Såg att ni hade svamp till en annan rätt, kan man få det till?”
Servitrisen var som tur var supertrevlig och sa att det var absolut inga problem.
“Var det bra så?”
“Njaa, kan man få lite aioli också?”
Nu satt resten av bordet och skakade lite ursäktande på sina huvuden.
Kan ju tillägga att jag la in ca 1000 “tack så hemskt mycket” mellan meningarna…
6 kommentarer
Och i sverige är det ändå så enkelt att få en vanlig måltid att bli lchf-vänlig.
Testa det i Tyskland!
De bara tittar på dig som om du kom från månen, det tar en evighet att få dem att fatta att man vill ha minimalt med kolhydrater.
Jag har varit med om det många gånger där!
Glutenfri och utan potatis brukar jag be om. Det går bra. Men att säga extra fett som smör eller sås då tror de att jag skojar! Måste öva mer på att beställa riktigt fett!
Du är cool som är så konsekvent! Tänker ofta på dig när suget efter mörk choklad smyger sig på, och kan då oftast stå emot :-). Bra tips om att blanda kokosflingor och lakritspulver.
Ja, man får alltid skämmas lite när man går på restaurang och måste regissera sin måltid för att bli nöjd!
Men jag ses ända som ett mat-miffo som inte äter potatis, och som ber om en dubbel beasås eller en stor klick smör till maten, så det är väl bara att spä på den uppfattningen ;0)
Jag bor i England, som inte alls har fattat LCHF ännu, men vissa restauranger här tillåter att man väljer sidorätterna separat när möjligt, samt sås. Det är såååå mycket enklare när man slipper be om att få byta potatis mot det eller det.
Varför be om ursäkt för att man vill äta sund njutarkost med lite kolhydrater. Det borde vara varje restaurangs plikt att tillhandahålla såna alternativ!