Inte så maxat, MAX!

av Cecilia Folkesson

Kolla in denna film om Max nya pommes:

“När du äter pommes är det framförallt tre saker som är avgörande för smaken: val av potatis, salt och olja. Vad händer om jag ändrar storleken på pommesen, behåller skalen och byter salt?”

Ja om det ändå vore så väl. Byte av olja var ju klokt, då Max tidigare använde palmolja. Men du kocken: du glömde nämna att du tillsatte modifierad potatisstärkelse, majsstärkelse, rismjöl, majsmjöl, färgämne E100 och E160c också!

 

Max nya Crispy fries
Ingredienser: potatis, vegetabilisk olja, modifierad potatisstärkelse, majsstärkelse, rismjöl, salt, majsmjöl, färgämne (kurkumin E100, paprikaoleoresin E160c).

Max gamla pommes
Ingredienser: potatis, s
alt, olja

 

Källa: Äkta vara

Du kanske även gillar detta

5 kommentarer

Maria 3 juni, 2014 - 08:33

Men ööh!

Svara
Johan 3 juni, 2014 - 09:28

Jag förstår inte riktigt din poäng. Är det något farligt med mjöl, gurkmeja och paprika?

Svara
Cecilia Folkesson 3 juni, 2014 - 20:41

Syftar mest på att man gick från 3 ingredienser till alla dessa. Tycker varken att modifierad potatisstärkelse, majsstärkelse, rismjöl, majsmjöl, eller färgämnen hör hemma i pommes.

Svara
emma 3 juni, 2014 - 16:42

Jag smakade max pommes häromdan och tycker att dom smakar likadant.. den enda skillnaden är den jag ser, att skalet är där.
Om det står “vegetabilisk olja”, men inte vilken, kan det då vara vilken olja som helst? På vissa står det ju ändå palmolja, solrosolja, rapsolja.. ?

Svara
Cecilia Folkesson 3 juni, 2014 - 20:42

Då kan det vara vilken olja som helst.

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More