mamaki te

Hawaiianskt super-te med ingefära och honung

av Cecilia Folkesson

Nu när hösten kommer är det extra mysigt med te. Te, braskamin och tända ljus gör att man lättare orkar med höstens mörker.

Det hawaiianska teet mamaki, som jag skrivit om tidigare är 100% naturligt och koffeinfritt. Utan några som helst tillsatser. Detta te brukar jag göra kvällstid:

 

Hawaiianskt super-te med ingefära och honung
1 liter vatten
1-2 msk mamaki-te
1 bit ingefära (stor som en tumme ungefär)
1 msk honung
Citron

Gör såhär: Koka upp 1 l vatten och tillsätt 1-2 matskedar mamaki-te. Låt teet dra i ca 10 minuter under lock eller i tekanna med en bit skivad ingefära och några citronskivor. Häll upp i stort glas eller mugg och rör i en sked honung. Dricker du inte upp allt te kan du hälla upp det i glasflaska och ställa in i kylen. Värm upp det eller gör ett glas iste med färsk mynta och is. 

 

Tänk eko! Tänk på att köpa ekologiska citroner om du ska använde dem i teet. Citron tillhör en av de mest besprutade frukterna. Tillsammans med bekämpningsmedel behandlas även skalet med hormonstörande antimögelmedel.

 

 

mamaki te

100% naturlig, helt koffeinfritt och fyllt av antioxidanter. Bladen växter på träd på Hawaiis mineralrika vulkansluttningar. Hawaiianerna har i tusentals år druckit mamaki för att bland annat rena kroppens blod, stärka organen, förbättra matsmältning, och öka ämnesomsättningen. Så ett riktigt super-te!

 

Mamaki-teet hittar du hos konakaffe.com som specialiserar sig på direktimporterade gourmetprodukter från Hawaii.
Rabattkoden CEFO1016 ger 10% rabatt vid ett köptillfälle.

 

– I samarbete med konakaffe.com –

Du kanske även gillar detta

2 kommentarer

Ewa Tafvelin 27 september, 2016 - 13:17

Hejsan
Läste nyligen att ingefärans nyttigheter försvinner om man värmer den till mer än 60 grader och gissar att ungefär detsamma bör gälla citronen. Enligt det jag läste ska man värma ingefäran långsamt i ca 20 min och absolut inte mer är 60 grader – då får man ur och kan tillgodogöra sig nyttigheterna. Jag vet inte om det stämmer men det verkar troligt (att man åtminstone inte bör koka dem). Någon info/fundering kring det?
Vänligen, Ewa

Svara
Cecilia Folkesson 27 september, 2016 - 14:29

Hej! Samma gäller honungen. Därför är det bättre ur hälsoperspektiv att tillsätta dessa ingredienser när vattnet har svalnat något 🙂
Kolla gärna detta recept på jamu: https://ceciliafolkesson.se/2015/09/21/hej-jamu-hej-da-forkylning/

Hälsningar Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More