Har du testat att göra hasselbackspotatis på sötpotatis? Sötpotatisen har en sötare smak än vanlig potatis och är mer krämig i konsistensen. Den är supergod att göra soppa på, rosta i ugnen och som här: som hasselbackspotatis.
Hasselbackspotatis på sötpotatis
Sötpotatis
Olja
Salt
Svartpeppar
(Timjan)
Gör så här:
- Skär tunna skivor nästan hela vägen genom potatisen. Jag brukar lägga ät-pinnar längs sidorna och skära ner med kniven i dem.
- Lägg sötpotatisen på en plåt, och ringla över olja.
- Baka i ugnen i 225° C i ca 30 minuter. Pensla gärna på olja under tiden. Jag tryckte även ner lite lite timjan i sötpotatisen efter halva tiden.
- Salta och peppra och servera gärna med hummus. (Recept längre ner)
Hummus
1 burk kikärtor
2 msk tahini [annonslänk]
1 stor klyfta vitlök
1 msk citronsaft
2 msk olivolja eller avokadoolja
1 nypa spiskummin
Salt + Peppar
+ vatten
Gör så här:
- Häll av vattnet från kikärtorna.
- Mixa kikärtor med resten av ingredienserna. Det funkar både i matberedare eller med stavmixer. Späd med vatten tills konsistensen är lagom krämig.
- Smaka av med kryddor.
Fler recept med sötpotatis:
Sötpotatissallad med spenat
Bakad sötpotatis
Sötpotatischips
9 kommentarer
Men hur gott såg inte detta ut! Ugnsbakad sötpotatis är supergott, så det här måste testat! Perfekt tips då vi ska ha gäster hemma på lördag innan vi går Lights in Alingsås.
Tack!
Hej! Ja du måste testa om du gillar sötpotatis! SÅ gott!!
Hälsningar Cecilia
Satt precis och fundera på vad vi skulle ha till middag ikväll, kommer in på din blogg och inser att jag har både kikärtor och sötpotatis hemma. Det måste vara ödet. Så jag ska testa detta ikväll. Tycker verkligen du har en bra blogg. //Johanna
Haha, såklart det är! Och tack så mycket!! Så kul att höra 🙂
// Cecilia
Det hör ser och låter ju bara så gott! Ungefär vilken grad bakar du dem på 225?
Hej!
Oj, glömde ju skriva ut det. 225 hade jag 🙂 Tack!!
// Cecilia