sötpotatischips getostcreme

Sötpotatischips med getostcrème

av Cecilia Folkesson

Har du testa att göra sötpotatischips? Det funkar både som tillbehör till middagen och som snacks. Tänk på att gärna välja ekologisk sötpotatis då potatis är väldigt besprutad.

 

Sötpotatischips

Sötpotatis
Olivolja
Salt
Peppar

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 125° C.
2. Skölj sötpotatisen och skär i tunna skivor. Blanda i en skål med olja.
3. Lägg ut sötpotatisen på bakplåtspapper och grädda i ugnen i ca 30-45 minuter beroende på tjocklek. Håll koll så de inte bränns.
4. Vill du ha dem extra krispiga: lägg chipsen på galler och ha luckan lite öppen och låt dem ligga i eftervärmen en stund.

 

Getostcrème

Getost
Creme Fraiche
1 vitlöksklyfta
1 skvätt olivolja
Färsk rosmarin
Salt
Peppar

Gör såhär:
1. Mosa getosten och blanda ihop med en klick creme fraiche och lite olivolja.
2. Hacka rosmarin, pressa vitlök och blanda i. Smaka av med salt och peppar.

 

Fler recept hittar du här

 

Du kanske även gillar detta

4 kommentarer

Anna 16 mars, 2018 - 10:36

En liten fråga, ska det vara timjan eller rosmarin? Ser ut som rosmarin på bilden 🙂 Tack för all inspiration och fantastiska recept 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 16 mars, 2018 - 13:30

Hej Anna,
Du ar helt rätt, timjan funkar lika bra, men det var faktiskt rosmarin i detta recept. Har fixat 🙂

Tack <3

Hälsningar Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More