Grönkålssoppa med kokosgrädde
ca 200 gram grönkål
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 klick smör eller olja
6-8 dl vatten
1 msk buljong [annonslänk]
1/2 dl kokosgrädde
Salt & peppar
En skvätt vinäger eller citron
Grönkålschips
– Sätt ugnen på 200 grader.
– Lägg lite grönkål på ett bakplåtspapper och ringla över olja och blanda runt.
– Toppa med salt och nymald svartpeppar
– Sätt in i ugnen 5-20 minuter. (Håll koll på ugnen då de snabbt bränns om de är inne för länge.)
Grönkålssoppan
– Fräs hackad lök, pressad vitlök lite snabbt i smör eller olja.
– I med grönkålen (hacka den om du inte köpt färdighackad) och rör runt ordentligt.
– Slå på vatten och buljong och låt koka i ca 10 minuter.
– Stavmixa soppa och låt koka upp tillsammans med kokosgrädden.
– Smaka av med salt och peppar och en liten skvätt vinäger eller citron.
– Häll upp i skålar och toppa med grönkål och ädelost.
Här hittar du alla mina recept
Följ mig gärna här:
För inspiration, tips och recept, följ gärna på Facebook, Bloglovin’ eller Instagram
8 kommentarer
Hej! 🙂 Soppan låter URGOD! Ska definitivt provas i morgon! Men hur mycket vatten rekommenderar du att ha i?
tack, har uppdaterat 😉
// cecilia
Jättegod soppa! Hur många portioner är receptet beräknat för?
Hej!
Soppen låter smaskens och vill gärna testa den nästa vecka.
Vad är det för vinäger du menar att man kan ha i?
Jag brukar ha en skvätt äppelcidervinäger i 🙂
Hälsningar Cecilia