– I samarbete med Friggs –
Här kommer ett tips på goda glutenfria knäcken! Friggs glutenfria knäckebröd är bakade med superfrön och gillas av alla i familjen. Min favorit är Spenat & Sesamfrön, medan barnen gillar dessa bäst.
De är helt fria från gluten, vetestärkelse, mejeriprodukter och konstiga tillsatser och finns i fyra goda smaker. Passar lika bra till frukost med skivade ägg, som lyxigt mellanmål med nötsmör och bär, eller till ostbrickan.
Dessa två knäcken har hummus som bas och grönsaker som topping:
– Spenat & Svart Sesam-knäcke med avokado och ärtskott
– Tomat & Sesam-knäcke med hummus, tomat och basilika
Hummus grundrecept
500 g kikärtor
4 msk tahini (sesampasta)
1 klyfta vitlök
1 citron
1 tsk salt
Ev. 1 krm spiskummin
0,5-1 dl vatten
Olivolja
Gör såhär: Kör kikärtor, tahini, pressad eller hackad vitlök i matberedare eller kör med stavmixer. Späd med vatten tills du får den konsistens du vill ha. Krydda och smaka av med pressad citron. Ringla över olivolja.
Förvaras i kylen ca 3-4 dagar.
Rödbetshummus
Gör hummus efter grundrecept. Koka 1 stor färsk rödbeta. Riv eller hacka och mixa med resten av hummusen.
Spenathummus
Gör hummus efter grundrecept. Mixa i en stor näve bladspenat. Man kan även göra denna gröna hummus med grönkål.
Här hittar du Friggs glutenfritt knäcke
Friggs glutenfria knäcken hittar du i knäckebrödshyllan eller i den glutenfria avdelningen. Finns i 4 goda smaker: Sesam & Linfrö, Chia & Vallmofrö, Spenat & Sesamfrö och Tomat & sesamfrö.